Vermoeidheid/benauwdheid

  • #1

    Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb al langere tijd (eigenlijk mijn hele leven, met kleine variaties) last van dezelfde klachten en het gevoel nooit echt serieus genomen te worden door artsen (altijd advies om maar uit te rusten ofzoiets maar ben momenteel werkloos dus alle tijd om te rusten maar klachten verbeteren niet).

    Mijn belangrijkste klachten zijn eigenlijk dat ik vaak (onverklaarbaar) erg moe ben en dat ik vaak het gevoel heb dat er iets zwaars op mijn borst ligt waardoor het zwaar en vaak een beetje pijnlijk (raspend gevoel achterin keel) is om te ademen.

    Een opsomming van mijn klachten:

    Benauwdheid/zwaar/pijnlijk ademen :
    - Tijdens rust na langdurige inspanning (veel fietsen lopen)
    - Soms langdurig na korte zware inspanning (rennen)
    - Aan het eind van de middag/begin avond na normale dag als ik even ga liggen/tv kijken/etc.

    Vermoeidheid:
    - Veel slaap nodig, meestal 10 uur per nacht
    - Soms al bij opstaan, na voldoende zonder bekende oorzaak
    - Vaak vermoeidheids ‘aanval’ eind van de middag, plotseling erg moe (nauwelijks meer kunnen staan/lopen), vaak gepaard met misselijk en hoofdpijn (gevoels alsof te weinig water gedronken, maar water drinken helpt niet)
    - Soms erg buitenadem na kleine inspanning (trap lopen)

    ’s Nachts:
    - vaak plassen, meestal zo’n 3-4 keer per nacht, onrustige slaap door gevoel te moeten plassen
    - moeite met inslapen door benauwd/zwaar ademen gevoel, soms wordt ik hier ook later wakker door

    Overige klachten:
    - Handen/voeten slapen vaak heel snel
    - Onverklaarbare spierpijn benen
    - Vaak misselijk
    - Vaak verkouden/(langdurig) veel hoesten

    Laatste advies arts:
    - Geen asthma, wel lichte allergieën
    - Geen bloedarmoede (ik krijg al maandelijks B12 injecties)
    - Ademtherapie
    - Aan conditie werken (al vaak geprobeerd, maar lukt nooit om vol te houden door zware vermoeidheid/ziekte, al toen ik kind was meestal te moe om te rennen/spelen)

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Veel van deze klachten herken ik zoals, benauwd en snel moe. Ben ook heel vaak misselijk, zit hier ook al ongeveer 3 jaar mee. Heb er wel medicijnen voor maar het helpt allemaal niet. Ben al naar de cardioloog geweest, heb al maagonderzoek gehad. Bij de cardioloog hebben ze gezegd dat ik een verzakte mitralisklep heb, maar dat je daar niet zoveel klachten van kan hebben, Dus hoef ook niet weer te komen wat ik wel een beetje raar vind eigenlijk. Val ook vaak weg, das ook niet normaal. Ben ook nog maar 23jaar.

    Sterkte ermee! Ik weet hoe je je voelt, je wil vast heel veel maar kan het ook niet.(daar heb ik tenminste wel last van)

    Groetjes Anoniem

    Reageer
    #3

    Ik zou u adviseren naar een psycholoog te gaan. Uw klachten wijzen sterk in de richting van psychosomatiek.

    Reageer
    #4

    Ik heb de zelfde klachten +/- vanaf mijn 4e jaar, ben nu 23 jaar. Kon vroeger moeilijk mee doen met gym en andere dingen die leeftijdsgenootjes wel konden. De artsen dachten toen astma en heb daar medicijnen voor gehad. Maar dat hielp niet. Daarna wisten ze niets meer. Nu 9jaar later zitten ze te denken aan hyperventilatie. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperventilatie
    Succes allemaal!!!

    Reageer
    #5

    Hallo,
    In het algemeen is de oorzaak bij zulke klachten: voedsel allergie. Ga maar bij jezelf na: gebruik je melkproducten, eet je varkensvlees, prop je alles naar binnen, of bestudeer je de etiketten van de producten die je koopt. Drinks je voldoende.
    Pak maar eens een willekeurig product uit je kast. Lees maar eens wat voor E-nummers erin zitten, dit is GIF!!!
    Ga maar op internet zoeken naar epigenetica.
    Dit is de wetenschap dat zich bezighoudt met de relatie van onze voeding tot ons gehele DNA.

    Ik durf stellig te beweren dat het merendeel van al onze kwaaltjes te verhelpen is met GOEDE voeding.
    Aangezien onze voedselketen verpest is door de commercie, alles moet snel groeien, tegen een lage kostprijs, tegen een zo hoog mogelijke winst. Zullen we dit moeten compenseren. Uit ervaring ben ik "JUS" gaan gebruiken. Na twee maanden voelde ik mij beter worden en ben mij erin gaan verdiepen. Koop geen chemische supplementen, die je voor ander halve euro kan kopen bij de drogist, lees deze week de folders er maar op na. Dit is lichaamsvreemd, dus niet gebruiken.

    Groet

    en sterkte

    Bob

    Reageer
    #6

    Laat je bijnieren eens testen of ze nog werken.

    Reageer
    #7

    Zou het een schildklier probleem kunnen zijn?

    Reageer
    #8

    Bekijk volgende site anders eens. Dit zou al veel mensen geholpen hebben http://energieboost.com/vermoeidheid/symptomen-oververmoeidheid/

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Me/cvs?

    Reageer
    #10

    Ik raad je aan eens te kijken op http://jenaidavanwijk.com/tekort-aan-magnesium/

    In de bovenstaande blog staat in het kort uitgelegd waar je klachten vandaan kunnen komen. Jenaida van Wijk heeft ook een e-book geschreven "Dokter, ik ben zo moe" met daarin een stappenplan voor meer energie.

    Zeker de moeite waard om eens te proberen.

    Reageer
    #11

    Gezien je vermoeidheidsklachten zou je ook aan slaapapneu kunnen lijden.
    Weet je toevallig of je snurkt of weet je toevallig of je in de nacht wel eens met een verstikkend gevoel wakker wordt? Je hoeft dit zelf niet bewust mee te maken, ik heb hier wasrschijnlijk ook al jaren last van en is sinds kort pasbij mij slaapapneu ontdekt. Al jaren is alles me eigenlijk te veel, lijkt ook erg op burnout klachten. Als je een smartphone heb kun je een programmaatje installeren die de hele nacht registreert door middel van geluidsopname en grafiek ( het mooiste is de android app snoreclock). Het is allicht het proberen waard. Ik heb heel veel te danken aan dit programmaatje. Heel veel succes en sterkte.

    Reageer
    #12

    Heb ongeveer dezelfde klachten als jij beschrijft sinds mijn 25e jaar, plotseling uit het niets na infectie en stress begon het. Nu 17 jaar later nog steeds klachten die wisselend zijn sommige milder andere nog heftig. Ik heb en had geen primaire mentale problemen. veel artsen die klachten niet begrijpen gooien het op psychosomatiek. Dit is niet alleen vervelend maar ook zeer kwalijk. Maar goed dit scheelt de gezondheidszorg en maatschappij een hoop geld. Veel mensen met deze klachten krijgen de diagnose ME/CVS, ook kunnen je klachten komen door het postural tachycardia syndroom. Dit is een vrij zeldzaam syndroom en wordt door artsen vaak niet herkend. Sterkte en succes indien je deze reactie nog leest.

    Reageer
    #13

    Ik ben ook heel verl benauwd misselijk soms wakker schrikken en denk dat ik zowat stik heb dit al 2/3 of zelf 4 jaar dokter kan niks vinden maar het is echt heel vervelend 🙁

    Reageer
    #14

    Klinkt als chronische hyperventilatie. Probeer eens een vorm van toga ofzo

    Reageer
    #15

    Ik heb drie lang last gehad van ernstige benauwdheid en druk op de borst. Na een jaar kwamen er rare klachten bij in mijn hoofd. Men dacht toen aan een burn out. Het laatste jaar werd mijn lichte astma zwaar en kreeg ik de ene na de andere prednisonkuur. Vijf maal opgenomen geweest in een longkliniek. Uiteindelijk werd de diagnose gesteld. Ik had een PFO. Dat is een gaatje in het hart en zuurstofarm bloed mengt zich met zuurstofrijk bloed. Ondanks mijn vele bezoeken op harthulp is deze diagnose gemist.vik kreeg een zuurstofinstallatie en knapte al behoorlijk op. Vorige week ben ik geopereerd en ik voel me nu al een totaal ander mens. Vermoeidheid trekt weg en ik heb weer kleur in mijn gezicht.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid/benauwdheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief