Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Extreem moe, hartkloppingen, dissociatie, etc etc

  Extreem moe, hartkloppingen, dissociatie, etc etc

Rvs #1 18 nov 2010 15:52

Hoihoi..

Ik heb de laatste 3 weken opeens last van enorme vermoeidheid.. Het begon na een drukke week.. Hele week gewerkt (2 dagen van 8 uur, 3 dagen van 10/11 uur). Vrijdagsavonds ook weg natuurlijk, aantal biertjes gedronken, Savonds bij me vriendin in slaap gevallen. 5 of 6 uurtjes geslapen en de volgende dag de hele dag op de zwarte markt gelopen, savonds weer uit en weer (TE) veel bier gedronken, 3 uurtjes geslapen, de volgende dag weer half 6 eruit, en de hele dag naar een pretpark geweest. Toen begon ik het al een beetje te voelen.. Maar vanaf de terugweg werd het pas echt Erg!

Ik heb heel af en toe dat ik me opeens niet goed voel, dan ben ik opeens helemaal van de wereld, beginnen me benen te trillen, heb ik het gevoel dat ik elk moment flauw kan vallen en heb ik op een of andere vage manier de neiging om bijvoorbeeld (als ik bovenaan een hoge trap sta) naar beneden te springen ofzo :S, heel raar (en dat zou ik NOOIT willen, want ik houd van t leven!) en dan heb ik t idee dat als ik veel suiker eet dat ik me dan weer een stukje normaler voel..

Nu waren we dus bij een brugrestaurant gestopt op de terugweg, en ik had het weer.. Het gevoel dat ik zo naar beneden getrokken kon worden zo tussen de auto's op de snelweg.. En ik was echt heel moe, ik had nog nooit zo erg naar me bedje verlangt, zelf niet toen ik al 40 uur wakker was (zonder drugs..)

Toen ik thuis kwam kon ik niet eens meer vertellen hoe het was enzo, ik wilde alleen maar naar bed. De volgende dag weer 7 uur op, en aan het werk.. Ik was zo enorm moe dat k t maar 4 uur heb volgehouden, en echt met Moeite! Elke 5 minuten ging ik op de grond zitten omdat k dacht dat ik anders zo dood neer zou vallen van vermoeidheid..

Ik ben naar huis gegaan en vanaf toen kwamen er allemaal andere rare dingen waar ik nooit eerder last van heb gehad..

Normaal kon ik maar 6 of maximaal 7 uur slapen op een nacht, nu slaap ik er met gemak 14 achter elkaar, en smiddags slaap ik soms ook nog een paar uurtjes.. Ik zit dan ook al 3 weken thuis, en word er nu een beetje gek van!

De dagen erop werd ik snachts wakker, En dan was ik doodsbang. Ik had het gevoel dat ik mezelf kwijtraakte, dat iets mij overnam, dat mijn persoonlijkheid weg werd getrokken uit me, en had dan ook veel hoofdpijn hierbij..
Had ook enorme kramp in me maag en moest snachts meerdere keren naar de wc, en had last van diarree..

Ook ging van het ene op het andere moment me hart Enorm snel, ongeveer 3 slagen per seconde, en dat was het punt dat ik naar de dokter ging..

Ik heb 3 ,5 maand geleden een klaplong gehad, dus de dokter stuurde me naar t ziekenhuis voor een foto van me long, om uit te sluiten dat dat het was, gelukkig was dit het niet. De week erop weer terug gegaan, en een bloedonderzoek gedaan, en er kwam niks uit..

De dokter zei dat het dan misschien met me geest te maken kan hebben (thuis is t leven nu ook niet Top..) en gaf een nummer van een maatschappelijk werker..

Ik weet niet meer wat ik nu moet, ik heb me nog nooit zo Lang (3 weken lijkt kort, maar 3 weken dit hebben is een eeuwigheid) zo vaag en wazig gevoeld..

Nog een lijstje wat er allemaal is:

-ongelofelijk moe.. Totaal geen energie
-hartkloppingen, hart klopt ook onregelmatig
-hoofdpijn
-gevoel dat k mezelf kwijtraak :s
-snachts wakker met enorme angst
-kan me Nergens op concentreren, alles gaat langs me heen
-gevoel dat ik niet op de wereld ben, dat ik niet leef, ik maak het niet mee wat er allemaal gebeurt..
-gevoel dat ik elk moment flauw kan vallen
-irriteer me aan de stomste dingen
-licht,zweverig gevoel in me hoofd
-af en toe opeens benauwd
-hyperventileren
-rillingen over me hoofd (vaak!)
-vergeetachtigheid

alles wat hierboven staat is van de afgelopen 3 weken en heb ik nog nooit eerder meegemaakt..

Weet iemand misschien wat het is?!

Mvg, Rvs!

Baja #2 19 nov 2010 15:02

Stress, vermoeidheid, overspannen (misschien depressie)?

Dus: regelmatig slapen, rust, geen alcohol, geen feestjes, gezond bewegen, normaal werken, geen gekke dingen, rust nemen, af en toe lekker relaxen, voor jezelf een leuk cadeautje kopen, geen drugs, geen nachten doorhalen, regelmaat, het huishouden organiseren, de slaapkamer schoonmaken, en terug naar de basis en de dingen die er toe doen en die echt belangrijk zijn.

(Infecties (pneumothorax), luchtlekkages (pneukothorax) diabetes, schildklier, bloedarmoede zijn uitgesloten op basis van bloedonderzoek en x-thorax in het ziekenhuis)

p.s. heb je koorts (gehad)?

Rvs! #3 19 nov 2010 15:56

Bedankt voor je reactie!
Sorry dat het bericht zo lang is, maar ik wil gewoon een duidelijk beeld geven met wat er is..

Jaa dat terug naar de basis heb ik vooral gemerkt.. En normaal werken gaat gewoon moeilijk, ik ben sinds vandaag weer begonnen met halve dagen, maar na die 4 uur ben ik ook wel ECHT kapot hoor, thuis gelijk me bed in!

Stress zou kunnen, ik weet het niet, ik ben pas 19 jaar weetje, op me werk is alles gewoon goed, thuis wat minder maar dat is het..

En depressie, ik ben wel echt heel down deze 3 weken, en daar kan ik ook echt geen verandering in brengen:s ik wil juist gelukkig zijn en dat zou ik ook moeten zijn, maar nu zit ik telkens te huilen om niks?! En voel me ook zo zuur van binnen, gewoon misselijk van de moeheid ofzo..

Tjaa niet feesten is nogal moeilijk aangezien me vriendin wel gewoon weg wilt, en ik vind t kut om haar alleen te laten gaan, maar t is nu niet anders, feesten houd ik nu echt niet vol:(

en gezond bewegen, op me werk loop ik de longen uit me lijf, en erheen fietsen enzo komt denk wel op een normale dagelijkse beweging, sinds deze 3 weken eet ik ook enorm veel fruit en groenten, iets wat ik hiervoor eigelijk bijna nooit deed..

Rvs #4 19 nov 2010 15:59

Alcohol heb ik trouwens op een of andere manier totaal geen behoefte aan, terwijl ik me normaal elk weekend t lamlazerus dronk..

Anoniem #5 20 nov 2010 23:18

Ik vind jouw vermoeidheidsklachten echt iets om mee naar de huisarts te gaan als je met de maatregelen die je zelf kunt nemen weinig verbetering boekt.

Rvs #6 21 nov 2010 01:01

Jaa maandag of dinsdag ga ik ook weer een afspraak maken.. En ook maar gelijk voor de maatschappelijk werker dan(als dat helpt volgens de dokter)

zou het misschien niet iets te maken kunnen hebben met de ziekte van Lyme? Ik ben wel vorig jaar door een teek gebeten, maar kan je daar dan ook zo laat symptomen van krijgen?

Je gaat nadenken waar het allemaal van kan zijn, en dan kom je op de gekste dingen uit.. Dat ik nu rond deze tijd nog wakker kan zijn is een wonder, maar ik heb dan ook wel de hele dag op bed gelegen..
Laatst bewerkt: 08 apr 2011 18:27 door .

Anoniem #7 21 nov 2010 01:10

Ja, dat kan met Lyme te maken hebben. Ben je destijds behandeld voor de ziekte van Lyme (nl.wikipedia.org/wiki/Lymeziekte)?

Rvs #8 21 nov 2010 10:10

Nee, want ik ben toen helemaal niet ervoor naar de dokter geweest, want toen wist ik nog helemaal niet dat een tekenbeet zulke gevolgen kan hebben..

Mirna #9 21 nov 2010 23:55

Ga naar de huisarts en vertel jouw verhaal. Bereid het bezoek aan de huisarts voor zodat je kort en duidelijk snel je verhaal kunt vertellen.

Rvs #10 29 mrt 2011 04:48

Nu 5 maanden verder me blinde darm eruit gehaald, waarschijnlijk al erg lang ontstoken, zou de moeheid veroorzaakt kunnen hebben zegt de dokter in t Ziekehuis, maar ben nu nog steeds doodop.

Tjeerd #11 29 mrt 2011 17:08

Blijkbaar heb je lange tijd last gehad van een chronische ontsteking. Deze langdurige belasting voor het lichaam heeft na behandeling tijd nodig om te genezen. Om dit proces te bespoedigen is het aan te raden zelf goed aan uw lichamelijke condititie te gaan werken. Dat wil zeggen: gezond eten en drinken, goed slapen, regelmatig bewegen (wandelen, fietsen, sporten) en tijd en aandacht nemen om uit te rusten van de inspanningen. Indien u deze moeite niet neemt, zal de conditie zich maar zeer langzaam herstellen.

Anoniem #12 12 jun 2011 14:19


  • Afwezig
Lees meer vragen en antwoorden over hartkloppingen en vermoeidheid
www.dokter.nl/index.php/Content/uw-zoekr...dheid&sa=zoeken#1284

kim82 #13 04 okt 2011 22:13

wow .. ik herken echt zoveel punten uit jouw symptomen lijstje, bijna eng... vooral die specifieke dingen als rillingen over hoofdhuid , gevoel alsof je er niet echt bent , wazig gevoel, extreme vermoeidheid.

toch goed om te weten dat jouw blinde darm eruit is gehaald.....
ik moet binnenkort naar de internist.

was jij toevallig ook aan het afvallen?

Rvs #14 04 okt 2011 22:19

Jaa ik was aan het afvallen.
Ik was die tijd nog maar 67 kilo, terwijl ik 1,90m ben. Niet echt een ideaal gewicht dus haha..
Ik zit ondertussen een half jaar aan de antidepressiva want de dokter dacht dat het ook veel met me psyche te maken had.
Dit heeft me echt SUPER geholpen, ben ondertussen sinds vorige week aan het afbouwen en ik hoop dat k niet een terugval krijg haha..

Ik dacht echt zeker te weten dat het iets met me lichaam was, maar zo blijkt maar weer, je psychische gesteldheid kan rare dingen met je lichaam doen..

kim82 #15 05 okt 2011 11:11

hej

ja ik heb t laatste jaar ook wel veel meegemaakt, maar of al deze klachten veroorzaakt worden door psyche?
ik heb zelf vandeweek een doorverwijzing gevraagd naar psycholoog, dus wie weet. Iig bedankt dat je nog even gereageerd hebt.

Rvs #16 06 okt 2011 22:40

haha precies zo dacht ik dus ook..
ik verklaarde de dokter voor gek toen die me naar een maatschappelijk werker stuurde, en ik vond het ook voor geen meter helpen, totdat ik die medicijnen kreeg en er ging een wereld voor me open haha..

geen dank, als je meer vragen heb stel ze gerust :)

Anoniem #17 22 okt 2014 21:16

Ik kon het bovenstaande bericht zelf wel geschreven hebben.
Het komt mij bijna engelijk bekend voor.
De rillingen over mijn hoofd, de vermoeidheid. Het dissociatieve gebeuren.
Ik treed soms daarbij bijna uit mezelf van angst.
Ook ik houd van het leven ( net als jij ).
Ook ik heb van die enge gedachtes, zo van ik zou toch niet dit of dat doen.
En het bijna doen..
Ik zweet me daarbij kapot. Begint in de ochtend bij het opstaan, dan krijg ik het al.
Hartkloppingen die me gewoon niet gezond lijken.
Je schreef dat anti-depressiva werkte.
Dat is hoopvol, in ieder geval voor mij.
Ga daar eens over nadenken ( heel snel )

Anoniem #18 22 okt 2014 21:26

Mag ik vragen welke anti depressiva je hebt of hebt gebruikt?

C

Petra #19 21 sep 2016 17:13

We kunnen elkaar een hand geven. Je hebt overduidelijk last van paniekaanvallen. Ik heb hetzelfde. Al je symptomen herken ik. Bij mij komt het ook omdat ik stress heb en bloedarmoede. Sterkte

Anoniem #20 14 okt 2016 22:49

Heel herkenbaar. Ik loop er nu 5 jaar mee. Altijd moe, verkeerde ademhaling, duizelig, beven, gevoel van flauw vallen en ga maar door. Na 5 jaren zoeken naar de oorzaak toch maar eens anti depressieve gaan gebruiken omdat het echt niet meer ging. Ik voel me nu veeeeel beter. Had ik eerder moeten doen want het heeft me 5 jaar van mijn leven gekost. Wat het precies is weet ik nog steeds niet precies.

Extreem moe, hartkloppingen, dissociatie, etc etc

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA