Terechte angst voor Pfeiffer?

  • #1

    Hi,

    Ik ben een moeder met gediagnosticeerde ME/CVS en ben dus erg vermoeid en heb een immuunsysteem die bijzonder slecht werkt. Alle virussen, griepjes e.d. pak ik dubbel hard op als anderen, en heb een erg lange hersteltijd. Heb een chronische koortslip die zodra hij 1 dag hersteld is opnieuw opkomt. (Hoeveel lysine ik slik, in voeding tot me neem, qua dieet en slaap goed doe. Maakt niet uit...)

    Nu is mijn vraag... Een vriendin van mij heeft waarschijnlijk Pfeiffer. (Ze is vandaag gaan testen) En wij gaan dit weekend samen doorbrengen op een boerderij om sinterklaas te vieren. Is het verstandig voor mij om dit te vermijden? Ik heb zelf geen Pfeiffer gehad. (De dokter zegt dat er ook geen anti-stoffen zijn, dus dat ik het nog nooit heb meegemaakt.) Ik ben bang dat ik het dan misschien ook oploop en aangezien mijn immuunsysteem totaal niet om kan gaan met virussen e.d. ben ik bang dat ik er lange tijd uit lig, en dan weer niet voor mijn dochter van 5 kan zorgen.
    Of maak ik me druk om niks? Ik zou het ook heel sneu vinden sinterklaas te moeten afzeggen als het niet nodig is... Ik heb in mijn omgeving gezien dat iemand die ook op haar 37e (net als ik) pfeiffer kreeg, en een paar jaar niks meer kon. Schijnt dat als je het op latere leeftijd oploopt dat het veel ernstiger is. Dat kan ik niet bovenop mijn cvs hebben. Zeker niet als moeder.. Maak ik me druk om niks of is het terecht?

    Wat is wijsheid? Iemand een idee?

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat je je daar al te druk over moet maken.
    Het virus zit in het speeksel van iemand die besmet is. Door direct contact (zoenen) kan het virus in de mond van een ander terechtkomen (vandaar ook wel de naam ‘kissing disease’). Besmetting kan daarnaast door te eten en te drinken met bestek en bekers die gebruikt en niet afgewassen zijn door iemand die besmet is.

    Reageer
Reageer op: Terechte angst voor Pfeiffer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief