eierstokcyste

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi, Op 20Januari ben ik bij de gyneacologe langs geweest, had dan al een week of 3 pijn aan de onderbuik, via bloedafname bij de huisarts zagen ze een ontsteking. De constante pijn verminderde door anti biotica, maar af en toe kreeg ik nog een stekende pijn in de onderbuik. Toen ik langsging bij de gyneacologe wist ze me te vertellen dat er zich een cyste bevond aan de linker eierstok. Stomweg heb ik er niet meer om gevraagd zoals hoe groot ze was. Doordat ik direct erna te horen kreeg dat ik verklevingen had in de baarmoeder en die operatief verwijderd diende te worden. Operatie is nu 3 weken geleden, maar ik heb nu terug meer pijn aan de linkerkant van de onderbuik. Vraag me nu af of dit van de cyste voort zou komen? Operatie van de verkleving vond plaats aan rechterzijde. En wat voor pijn jullie dan vooral ervaarden bij de cystes? Kan iemand me helpen aub? Vogende week mag ik terug naar gyneacologe maar maak me wat zorgen. Dank u

    Reageer
    #2

    De klachten zouden daar inderdaad door veroorzaakt kunnen worden.
    De symptomen van een cyste op de eierstok (PCOS) zijn:
    Pijn in de onderbuik of een zwaar of drukkend gevoel in de buik. Constant of met tussenpozen.
    Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap.
    Er ontstaat een hevige, stekende pijn in de buik wanneer een cyste draait of scheurt. Dit kan gepaard gaan met misselijkheid en koorts.
    Onregelmatige menstruatie, soms met fors bloedverlies.
    Een erg grote cyste kan op andere organen drukken zoals de darmen of de blaas, hetgeen kan leiden tot obstipatie of frequente aandrang om te plassen.

    Reageer
    #3

    De pijn die ik nu vooral voel, is een stekende pijn aan de linkerkant buik, is niet constant aanwezig maar toch elke dag voel ik die wel, meestal meerdere malen per dag. Soms trekt de pijn door tot in de liesplooi. Ook bij heffen en tillen is de pijn aanwezig. Misselijk en drukkend gevoel heb ik soms, niet altijd. Wat ik wel merk is dat ik moeilijker naar het toilet kan in vergelijking met enkele weken geleden. Bij bezoek aan huisarts zag hij ook bloed in de urine. Weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Moet nog een week wachten vooraleer ze inwendige echo mogen nemen wegens operatie aan baarmoeder. Bedankt voor de info!

    Reageer
    #4

    hoe is het afgelopen bij de arts? het is nu al weer twee weekjes verder

    Reageer
Reageer op: eierstokcyste


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief