Heb ik endometriose?

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik omschrijf gelijk mijn symptomen:

    - als ik ga liggen, krijg ik enorm veel pijn in onderrug en krijg verschrikkelijke baarmoederkrampen
    - pijn is continue, niet enkel tijdens mijn maandstonden
    - heb een soort van persdrang
    - heb al een jaar of 2 last van serieuze opvliegers en temperatuurschommelingen
    - ik ben overigens 24 jaar oud....

    Ik heb al een inwendige echo laten nemen maar daar was niks op te zien.

    kan het toch endometriose zijn?

    Reageer
    #2

    Hoi, ik heb endometriose. Er is baarmoederweefsel in mijn blaas gaan zitten en daardoor had ik pijn zodra ik ongesteld werd. Dit hield ongeveer 2 à 3 weken aan en dan trok de pijn weer weg. De artsen in t ziekenhuis hebben me een half jaar onderzocht (ging van gynocoloog naar uroloog heen en weer). In de blaas was zeer zeldzaam, vandaar dat het zo lang duurde voor ze het vonden. Nu slik ik hormonen zodat ik niet meer ongesteld word. En de klachten zijn weg. Probeer de pil eens door te slikken. Want zonder menstruatie heb je geen endometriose klachten meer. Dan weet je al wat meer. Verder zou ik terug blijven gaan totdat ze weten wat er is. Desnoods verschillende specialisten. Als ik niet doorgezet had door bij de dokter te blijven komen, hadden ze het nu nog niet geweten wat ik had.
    Succes
    Groetjes Suus

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik ben 19 en bij mij werd endometriose geconstateerd toen ik net 18 was. Bij mij zat er een cyste van 13 bij 8 cm aan mijn linker eierstok vast, die letterlijk op knappen stond. Ik ben vanaf mijn 15e met soortgelijke klachten als die van jou naar de huisartsen geweest en die namen mij telkens niet serieus, 'want ik ben daar veels te jong voor, endometriose hebben vrouwen in de overgang'.

    Uiteindelijk bleek, volgens mijn gyn, dat ik idd vanaf mijn 15/16e al rondliep met endometriose. Als ik serieus was genomen en al eerder naar de gyn was doorverwezen had mij een hoop leed bespaard kunnen blijven. Nu moest het aankomen op een spoedoperatie omdat de cyste anders geknapt zou zijn.

    Ik wil je hier absoluut niet bang mee maken. het enige wat ik je wil zeggen is dat je dit soort klachten serieus moet nemen. Als ha'en het niet doen, sta erop dat je een verwijzing krijgt. Endometriose is slecht te herkennen, tenzij je cystevorming hebt. Verklevingen in baarmoeder en op andere organen (zoals bij suus) zijn vaak niet goed te zien.

    Reageer
Reageer op: Heb ik endometriose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief