hematoom in rechtereierstok, even mijn verhaal en raad vragen.

Online ZorgZus
  • #1

    reeds enkele jaren heb ik regelmatig enorme steken in mijn onderbuik,diepe pijn in buik tijdens vrijen. een zeer pijnlijke menstruatie, tijdens pijnaanvallen heb ik een drang om naar't wc te gaan zowel voor plassen en stoelgang. meestal komt er niets uit en als er iets uit komt, sla ik helemaal dubbel van de pijn. Geregeld klopte ik bij de dokter aan wegens die pijn. En je kent da he, een pijnstiller hier en daar en terug naar huis. maar als die pijn opkomt kan ik mij volpompen met pijnkillers, het helpt niet dus.onlangs toch maar eens naar de gyn. geweest H.H. leuven, Mijn prob. uitgelegd, inw. echo gehad deed enorm veel zeer (net als bij vrijen. Gyn zei dat mijn baarmoeder zwaar naar achter gekanteld is, conclussie gyn. mee leren leven of alles weg. terug naar dokter wegens dagen na inw. onderzoek enorme pijn in buik en flank. Bij urinetest blijken er teveel witte bloedcellen (eiwitten??)te zitten. antibiotica gekregen pijn verdween niet, toch ct. scan abdomen laten maken en wat blijkt? Ik heb een [b]persisterende postovulaire perifeer capterende cyste in rechtereierstok en vochtophoping in de Douglasruimte[/b](een hematoom in rechterovarium). mijn buik is ondertussen helemaal opgezwollen ( wat meestal grotendeels verdwijnt na menstruatie)
    Kan iemand mij specifiek uitleggen wat dat betekent, kan dit aanleiding geven tot klieropzetting in lichaam en onstekingen in aangelegen organen ( zoals die eiwittten in urine? (zoals lies en borsten?) een paar maanden geleden heb ik een borstonsteking gehad en nu heb ik elke keer voor ik menstrueer opgezette klieren in borst (echte dikke harde bollen, ze blijven buiten periodieke ook hard maar niet zo).
    Zijn hier personen die wat meer weten? Dokter zei niet veel daar er altijd gezegd was geweest dat het tss mijn oren zat. dus in ieder geval ga ik op zoek naar andere dokter. Iemand die toevallig ook goede Gyn kent omgeving leuven?
    alvast bedankt voor raad

    Reageer
    #2

    iemand die soortgelijk prob. heeft????

    Reageer
    #3

    Ik heb in mijn eerste zwangerschap een hematoom in mijn linkereierstok gehad, deze was 10 cm en veroorzaakte hevige flankpijnen en een darmafsluiting. doordat het kind steeds groter werd, werd de pijn ondraaglijk. Ook was het hematoom gan ontsteken. Ik hem nog nooit zo´n onmenselijke pijn meegemaakt. Ook de weeeen tijdens mijn tweede zwangerschap waren een eitje als ik het vergelijk met deze pijn. Mijn kind is uiteindelijk te vroeg gehaald omdat ik het niet meer vol hield. Ik zou zo´n hematoom altijd laten verwijderen, zeker als je nog een kinderwens hebt!!! Laat jezelf regelmatig goed controleren met een echo. Als ze je eierstok op de echo niet kunnen zien, kan dat komen omdat het hematoom de eierstok wegtrekt van de baarmoeder omdat dit Hematoom steeds groter kan worden.

    Heel veel sterkte!!!

    Reageer
    #4

    Dank je voor het vertellen van jouw verhaal. Ik denk dat anderen weer kunnen leren van jouw ervaringsdeskundigheid op het gebied van ovarium hematomen.

    Reageer
    #5

    onderussen paar maanden pil genomen, met tussenstoppen echter dit werkt dus niet... daarna pil genomen zonder tussenstop,echter door nevenwerkingen er toch mee moeten stoppen.....Nou de huisarts is een harde 'tante' ermee leren leven zegt ze... doen we ook, met de nodige kruip- bewegingen over grond als de steken opkomen.... en deze kunnen echt tot een week naweeën met af en toe terug een opflakkering, tot idd. een week na menstruatie en dan begint het opnieuw.... nog iemand die op onbegrip stuit?

    Reageer
    #6

    Dit zijn verschijnselen die door artsen vaak niet herkend worden maar kunnen horen bij de aandoening endometriose

    Reageer
    #7

    Ik lees dit nu pas jaaaaaren later, maar ik herken mezelf helemaal in jouw verhaal topic starter. Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat en of er al duidelijkheid is. Als je nog vragen hebt wil ik m’n wel verhaal met je delen.

    Reageer
Reageer op: hematoom in rechtereierstok, even mijn verhaal en raad vragen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief