Heb ik ALS ?? :(

  • #1

    Ik ben bang, bang dat ik ALS heb...

    Ik heb steeds meer last van spiertrillingen door mijn lijf. Ze duren ook steeds wat langer, maar is niet constant aanwezig. Elk uur misschien 3 ร  4 keer een willekeurige spier die trilt.

    Andere klachten zijn dat als ik mijn ogen sluit het net is alsof mijn oogleden trillen. Dat was voorheen nooit. Ook kreeg ik twee dagen geleden een soort kramp aan de achterzijde van mijn tong en bleef 10 minuten aanhouden.

    Verder ook hoofdpijn ,met name rond de kruin. Ook doet de bovenzijde van me ogen soms wat pijn.

    Ik heb ook drie dagen lang enorme pijn in mijn linker arm gehad, het maakte niet uit hoe ik mijn arm hield, het voelde zwaar en pijnlijk. Dat is nu wel weg maar soms is mijn bicep ineens gevoelig.

    ๐Ÿ™ ik ben bang dat ik of ALS of een hersentumor heb maar de huisarts neemt me niet serieus. ๐Ÿ™

    Reageer
    #2

    Of je ALS hebt of een hersentumor kan niemand je hier zeggen. Dat kan alleen maar met onderzoek worden aangetoond. Je klachten lijken er in ieder geval niet op.
    doe een de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    De vele trillingen in al mijn spieren en bibberende benen en arm horen niet bij ALS? Ik lig nu in bed. Ik voel bij beide benen diverse spier trillingen.

    Ik lees bij eerste symptomen ALS ook spiertrillingen en zag een filmpje van een man die trillingen in zijn arm liet zien. Zo heb ik het ook maar hij leek het langdurig te hebben en ik maar een paar seconden. Het lijkt echter wel steeds vaker te gebeuren. Mijn arm en benen voelen ook wat zeurderig zwaar aan en krijg soms steken in mijn voeten.

    Kreeg net ook ineens kramp in mijn nek, alsof mijn hoofd naar achter werd getrokken.

    Echt geen ALS? Waar zit het verschil dan? Ik ben zo bang. ๐Ÿ™

    Reageer
    #4

    [quote]Ik lees bij eerste symptomen ALS ook spiertrillingen en zag een filmpje van een man die trillingen in zijn arm liet zien. Zo heb ik het ook maar hij leek het langdurig te hebben en ik maar een paar seconden.[/quote] dat is nou een van de grote verschillen.....die man heeft dit constant en niet maar enkele seconden

    Heb je de test die ik eerder stuurde al gedaan?

    Reageer
    #5

    Mijn benen blijven echter bibberen, heel onrustig ๐Ÿ™ ik word zo bang, kan niet slapen.

    Score was 27

    Reageer
    #6

    Dan zul je toch terug moeten naar je huisarts. En dan je huisarts ervan overtuigen dat er iets mis is zodat dat onderzocht kan worden.

    Reageer
    #7

    Ik heb een kort filmpje gemaakt van mijn been spieren, dit gebeurd in beide benen.
    Zijn er andere verklaringen hiervoor behalve ALS?
    https://www.youtube.com/watch?v=9Ug3gVkwHJo

    Reageer
    #8

    Dit heeft met ALS toch echt niets te maken.
    Dit zijn inderdaad trillingen in je spieren, die vaak worden veroorzaakt door verkeerde belasting of onder een bepaalde houding. maar dat is een onschuldig verschijnsel

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kunt u mij uitleggen wat het verschil dan is..Het zit continue in mijn benen nu..en als ik op youtube mensen met ALS symptomen zie dan zien die trillingen er net zo uit.. heb ook dat als ik wakker word mijn vingers tintelen en doof aanvoelen, en soort kramp in handen en bovenbenen. Geen ALS?

    Reageer
    #10

    Of je nou ALS zou hebben of niet kunnen we hier natuurlijk nooit vaststellen. Daar zal onderzoek voor moeten worden gedaan door een neuroloog.
    Je hebt een aantal klachten die heel logisch te verklaren zijn..ook als klachten hetzelfde lijken wil dat nog lang niet zeggen dat ze hetzelfde zijn.
    Het trillen van de spieren heb ik al uitgelegd.
    [quote]heb ook dat als ik wakker word mijn vingers tintelen en doof aanvoelen[/quote] Ook dit is een verschijnsel dat iedereen wel zal herkennen en ongetwijfeld vaker heeft meegemaakt. Het ontstaat namelijk om dat door het liggen op een kant de bloedtoevoer hebt belemmerd of een zenuw hebt bekneld.

    Je bent hypochondrisch, je legt je focus op een aantal klachten die je hebt die je onmiddellijk verbindt met ALS.
    Maar iedereen zal wel eens klachten hebben die ook lijken op klachten die mensen met ALS hebben.

    Ik kan de angst voor ALS bij jou niet wegnemen. Je zult hier toch naar de huisarts voor moeten gaan en dit het hem/haar bespreken. De huisarts is dan degene die je moet doorverwijzen.

    Reageer
    #11

    Kunnen dit is soort trillingen door stress komen? Is dat bewezen? Kan het door angst door heel je benen en lichaam gaan ? Dit soort spasmes?

    Hebben mensen met ALS eerst spierzwakte en daarna fasculaties of eerst fasculaties en daarma zwakte? En is het eerst in 1 been of arm of gelijk op diverse plekken?

    Reageer
    #12

    Angst en stress kunnen veel fysieke klachten veroorzaken.
    Lees maar eens de columns over angst:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Hert verloop van ALS is grillig. Daar is niet altijd een vast patroon in..

    Reageer
    #13

    Ik wil even reageren. De klachten die je in je benen hebt ervaar ik ook vaak. Ik ben alleen niet bang voor een ziekte ofzo, de kans is heel klein dat je zoiets hebt . De klachten zijn wel vervelend en heb ze nu ook. Hoe lang heb jij al last? En heb je ook een soort stroomgevoel? Ik vind trouwens dat Tandor wel snel met het woord hypochondrie strooit, waarom zo' n stempel drukken meteen? trouwens uitsluitsel kan niemand je geven nu behalve een arts maar het is waarschijnlijker dat het niet ernstig is.

    Reageer
    #14

    Ik druk nergens een stempel op.
    Als iemand zo op klachten reageert en die je zo in de greep houden is dat hypochondrisch. Ook als je bij verschillende klachten alleen maar denkt een ernstige aandoening te hebben is dat hypochondrisch.
    Daarmee heb ik niet gezegd (althans niet met de intensie) dat iemand hypochonder is of aan hypochondrie lijdt.

    Reageer
    #15

    Ja ik snap wat beter hoe je het bedoelt. Maar begrijp de persoon in kwestie ook want de klachten zijn moeilijk te negeren. En het kan beangstigend zijn. Heb het zelf niet laten onderzoeken maar denk dat het niet iets ergs is. Ik zou graag willen weten hoe lang hij er al last van heeft.

    Reageer
Reageer op: Heb ik ALS ?? :(


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief