Pijn na kraken

  • #1

    Hallo,

    ik zit met wat zorgen ivm kraken.
    Ik heb mij vorige week door een kinesist zachtjes laten kraken aan mijn rug (wegens aanhoudende nek- en lage rugpijn). Toen hij mij 'kraakte' voelde ik amper iets en hoorde ik een flauw gekraak. Ik had niet het idee dat hij iets verkeerd deed en toch loop ik na dit kraken rond met naar wat mij lijkt verschoven pijnen (nu aan mijn stuitje, schouders, middenrug) waar ik vroeger soms eens even last van had en nu continu. Ik zie geen blauwe plekken of iets anders onrustwekkend, maar ik voel me er niet zo goed bij. Ik ben vooral ongerust aangezien ik sowieso al een beetje angst had voor 'kraken'. Kan 'kraken' kwaad? Ik ben niet van plan om het nog eens te laten doen en hoop dat mijn lichaam zich vanzelf wat zal herstellen van het (verkeerde?) gekraak? Kan dit? Moet ik me ongerust maken?

    Reageer
    #2

    Helaas kan kraken, indien onjuist en onvoorzichtig uitgevoerd desastreuze gevolgen hebben.
    Ik adviseer je om naar je huisarts te gaan en te vragen of er een röntgenfoto gemaakt kan worden.
    Het kan vanzelf herstellen maar soms kan het leiden tot blijvende schade.

    Reageer
    #3

    Het woord desastreus maakt me bang. Heb geen blauwe plekken en heb ook niet het gevoel dat er iets gebroken is. Heb meer het gevoel dat er iets verschoven of geïrriteerd is. Kan dit laatste, een irritatie? Is het verstandig om nog een week te wachten/laten rusten en kijken wat het geeft?
    Ik heb al periodes van minder pijn. Pijn blijft maar is niet meer constant zo hevig. Pijn zit vaak in't midden van mijn rug,net links van mijn ruggenwervel telkens op het zelfde plekje. Weet niet wat hier zit: spier? zenuw?

    Reageer
    #4

    Het was niet de bedoeling om je bang te maken.
    Een irritatie is mogelijk. De plek die je aangeeft kan een zenuw zijn. Het is overigens best mogelijk dat een behandeling meerdere dagen "napijn" geeft.
    Kraken is niet altijd zonder risico´s. Zo kan bijvoorbeeld een hernia door verkeerd kraken worden verergerd. Heeft de manueel therapeut röntgenfoto´s van je rug gezien?

    Overigens:
    Nekkraken is niet verantwoord, vindt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) vindt dit inmiddels ook, na hier door de inspectie op gewezen te zijn.

    Reageer
    #5

    Ik ben voor ik naar de kinesist ging, naar een radioloog geweest. Die heeft platen van mijn heupen, bekken en rug genomen en daaruit bleek dat mijn bekken scheef staan. De rest was ok. Niemand heeft over een hernia gesproken (dokter niet, osteopaat niet en kinesist ook niet). De dokter heeft me een hakverhoging voorgesteld en 9 sessies bij de kinesist. En zo ben ik bij de kinesist terecht gekomen die me tijdens de derde behandeling "gekraakt" heeft. Aangezien het een erkende kinesist is, vertrouwde ik erop dat hij wel wist wat hij deed. Ik loop al zes maanden rond met rug- en nekpijn en wou het daarom wel een kans geven. Ik neem aan dat de kinesist aan de hand van vragen en bewegingen met mijn lichaam wel nagaat of ik al dan niet een hernia heb?

    Reageer
    #6

    Hoe weet je eigenlijk dat je een hernia hebt? Ik heb vaak veel rug- en nekpijn en sinds twee manden heb ik ook last van mijn knie (heb het er wel voelen inschieten op een avond na te lang in kleermakerszit te hebben gezeten). Als ik nies of hoest heb ik geen extra pijn of is dit geen goede indicatie?

    Reageer
    #7

    Een hernia wordt vastgesteld door middel van röntgenfoto´s of een MRI scan. Een hernia heb je dus blijkbaar niet want dat zou dan toch gezien zijn.

    Mijn antwoorden waren gebaseerd op je vraag of kraken kwaad kon.
    Ik heb daarmee niet willen suggereren dat je kinesist iets fout gedaan zou hebben.

    Neem contact op met je kinesist en vraag hem naar de klachten die je nu hebt.

    Reageer
    #8

    Nee, dat weet ik. Bedankt voor je reactie, ik ben gewoon ongerust. Zeker nu ik zo een opwakkering van pijn heb (en geen pijnstillers meer wil nemen). Aanhoudende nek- en rugpijn vind ik gewoonweg een kwelling. Het doet mijn levensvreugde een beetje wegëbben, het heeft mijn levenswijze toch drastisch beïnvloed ( op het werk, in mijn sport en in mijn dagelijks leven). Hopelijk geraak ik er en zo vele anderen er vanaf.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,ik heb het hezelfde meegemaakt en ze proberen gewoon wat, Ik laat nooit iemand meer aan mijn lijf zitten. Probeer oefeningen te doen en je lichaam sterker te maken. ik begrijp dat het moeilijk is want je wil gewoon van de pijn af. ik heb veel geprobeerd en is daar alleen maar slechter van geworden met het gevolg dat ik nooit meer kan hardlopen alleen maar door een kraker/manueeltherapeut. Mij zie je daar nooit meer.

    Reageer
    #10

    Beste,
    Bij mij heeft een kinesist ook een manipulatie verricht en heb nu ook hevige pijn;
    15 jaar geleden heeft men dit bij mij ook gedaan en daarom wou ik het niet, omdat ik er weken last van heb gehad.
    Deze kinesist zegde dat het na zoveel jaar verbeterd is, zo dus niet waar.
    Huisarts zegde tegen mij waarom kunnen ze niet doen wat wij vragen ,zelfs als een Neurochirurg zegt van houdingscorrectie te doen weten ze het beter.
    Maar zit nu met de pijn die verschuift. Ik ben nu 15 jaar ouder en hoop dat het geneest.Ik heb fibromyalgie, maar hij dacht van niet.
    Wat kan ik nu nog doen en geneest dit?
    Mvg

    Reageer
    #11

    Ben bij de kraker geweest voor me duizeligheid,hij heft aardig aan me heup lopen kraken
    nu heb ik sinds links onderin last van me rug met uitstraling naar me been
    ik heb nog nooit last van me rug gehad,kan het komen door het kraken

    Reageer
    #12

    Dat zou heel goed kunnen. Dan is er iets niet helemaal goed gegaan.
    Als de klachten er over 2 dagen nog steeds zijn, neem dat contact op met die "kraker"...

    Reageer
    #13

    Ook ik ben al sinds 2009 bezig, nek gekraakt en rug bij schouderbladen waarachtig gekraakt met een wig (deurstoper) op mijn rug en sindsdien half gehandicapt. Zwemmen kan niet meer, 4 banken verder en nog alleen op eetstoel zitten is mogelijk, foto's en 3 mri scannen en steeds u hebt niets echter dit zijn de texten bij 2 scannen waarvan ik gelijk copien kocht. Scan 2010 almelo waar ik niets had zei die ..., liet in ik mrt 2012 aan een eerlijke orthopheet zien, zijn conclusie: deze laat een bulging disc c4-c5, c5-c6 en c6-c7 zien met tevens paramediane hnp th3-th4 en th7-th8. Met name thorocale pijnklachten zouden goed verklaard kunnen worden vanuit aangetoonde problematiek op thoracaal niveau. Gezien multilevel problematiek is geen indicatie voor operatie interventie.

    Maar ik wil ook die eerkenning dat dit door het kraken kwam, pijnpoli zei 2010 iets gescheurd, ik zwom in september 2009 als de beste 3 weken nadien alles voorbij.

    Scan nov.2016 : milde discopathie th3-th4 en met th7 t/m th9.

    Th3-th4: mediane /paramediane hernia rechts met annulus ruptuurtje. Impressie van het myelum zonder myelopatie.

    Th7-th8 mediane hernia links met impressie van het myelum zonder myelopathie.

    Lieve mensen help svp, stel ik me aan, nu ook zit ik met pijn in rug trekt links en rechts in mijn nek via achterhoofd tot tussen mijn ogen, knallende doffe hoofdpijn en dus moet ik zo weer lopen. Die eerlijke orthopeet in 2012 adviseerde: hele dag hangen in trapgat oftewel ik lig vaak overdag en moet als een plank in bed op mijn zij slapen, hakken strak naar onderen en hoofd/nek zoveel mogelijk uitrekken.

    Dit annulus ruptuurtje dat is tch een scheurtje en dat komt toch door een trauma...kraken dus...en heb ik nu wel of niet een hernia, 2016 nov. Zei die orthopeet van niet....tja wat staat hier nu op de scan dan, wat hij niet weet dat ik er weer 2 van kocht?

    Graag Uw mening want echt ik kan zo niet eeuwig verder gaan.

    Liefs.....Ik

    Reageer
    #14

    Ook ik heb voor het eerst in mijn leven rugpijn nadat ik zonder dat ik het wist en wilde ben gekraakt door een masseuse in Thailand. Ik vroeg om een voet en schouder massage, maar dat werd hele lichaam, waarbij ze ook mijn been dubbelvouwde en er met haar volle gewicht ineens op duwde. Ik hoorde iets knakken. Het andere been hield ik tegen. Dit was dus terwijl ik op mijn rug lag, mijn been opgetrokken met de knie helemaal naar buiten gedraaid. Sindsdien heb ik links onderin pijn die soms meer en soms minder aanwezig is. Straalt uit naar mijn bil en been. Baal er echt van, juist omdat ik nooit gekraakt had willen worden en nog nooit van mijn leven rugklachten heb gehad :(:(

    Reageer
    #15

    ik kraak me nek sinds kort en dat maakt best hard geluid als ik hem heb gekraakt kan ik niet daarna nog keer doen dan moet ik even uurtje wachten en kan ik me nek weer kraken als ik na her kraken her gelijk weer probeer hoor ik kleine rare kraakjes en dat deed ik dus verder nu heb ik heel veel last achter me oor bij bot stuk wat kan dit betekenen word ook ligt in me hoofd en duizelig

    Reageer
Reageer op: Pijn na kraken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief