Oplossing voor spierverkalking?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben Joël, 20 jaar en studeer momenteel aan de Calo in Zwolle. omstreeks Maart 2012 heb ik met een voetbaltraining een knietje op mijn linkerbovenbeen gehad. Na 3 weken achtte ik mezelf fit genoeg om weer te trainen, ik heb toen alleen wederom een tik op mijn bovenbeen gehad wat de situatie alleen maar verergerde: een dik, stram bovenbeen met veel vocht boven en in mijn knie. Vervolgens ben ik in de zomer daarna nog 2 keer door mijn bovenbeen heen gegaan. Uiteindelijk veel gemasseerd geweest bij de fysio. Dat hielp niet, dus hebben ze me doorverwezen naar het ziekenhuis.

    In het ziekenhuis zijn foto's gemaakt. Daar kwam uit dat, ik weet het niet precies meer, er tussen 10 en 12 centimeter verkalking in mijn spier zat. Veel rust houden en langzaam krachttraining opbouwen. Omstreeks Oktober/november was ik al weer fit genoeg om voluit te sporten. Tot aan 2 weken geleden.

    Ik dook in een voetbalwedstrijd simpelweg naar de hoek toe. Ik kwam ietwat vervelend neer, maar kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Had er na de wedstrijd wel stevig last van na het stilzitten, maar dat was een dag later nagenoeg weg. Nu, 6 dagen later, zit ik weer met mn been omhoog: bovenbeen is weer dik, stram, niet te buigen en pijnlijk. Ik ben donderdag nota bene nog wezen stappen en heb zaterdag nog de nodige kilometers gelopen! Waar ik geen centje pijn aan overhield. Ik snap het even niet meer..

    Nu is mijn uiteindelijke vraag: Mij is verteld dat de verkalking uit zichzelf afgevoerd zou worden. (Tijdspan 6 maanden tot 2 jaar.) Klopt dit? En zijn er andere oplossingen voor?Ik maak me er ivm mijn opleiding en latere beroepsveld, docent lichamelijke opvoeding, best wel zorgen over namelijk..

    Bij voorbaat dank!

    Reageer
    #2

    Myositis ossificans traumatica

    De myositis ossificans traumatica ontstaat zoals de naam al doet vermoeden na een trauma, meestal voorkomend in het dijbeen/bovenbeen.

    Het trauma ontstaat door een harde klap of stoot op het dijbeen/bovenbeen, waarbij er een bloeding ontstaat welke al of niet gepaard met een lokale zwelling. Onderhuids is er een hoeveelheid bloed in het omliggende weefsel van de kneuzing terecht gekomen. Dit bloed moet weer opgenomen worden en worden afgevoerd. Om de één of andere tot nu toe onverklaarbare reden gebeurt dit bij het ontstaan van myositis ossificans traumatica niet en ontstaat er een lokale botvorming in de spier.
    Bij wie komt deze aandoening het meest voor?

    Mensen die het meest met dit beeld te maken krijgen zijn sportende jonge volwassen en sportende adolescenten. Met name de contactsporten als voetbal, rugby en vechtsporten geven een verhoogd risico.
    Wat te doen bij een myositis ossificans traumatica?

    De myositis ossificans traumatica is een niet-kwaadaardige aandoening en zal normaal gesproken spontaan verdwijnen.
    Vandaar dat de behandeling vaak conservatief (zonder operatie) zal zijn. Toch is er in sommige van de gevallen een chirurgische ingreep noodzakelijk. De operatie wordt dan uitgevoerd zo’n 6 á 12 maanden na het ontstaan van de spierbloeding. Het wordt enkel geopereerd als er sprake is van spieratrofie (spieromvang afname) in combinatie met bewegingsbeperking en pijn.

    Wat zijn de symptomen van een myositis ossificans traumatica?
    Er heeft een trauma plaatsgevonden waarbij er een harde klap of stoot op het spierweefsel heeft plaatsgevonden. Meestal ontstaat er een lokale blauwe plek en een zwelling. Na enkele dagen wordt de zwelling warmer en pijnlijker en wordt de plek langzaam wat harder. Naar gelang de tijd verstrijkt zal de pijn steeds verder afnemen en de zwelling minder worden en gaat de aangedane plek steeds harder aanvoelen als zijnde bot. Het buigen van het lichaamsdeel zal pijn opleveren, waarbij de bewegelijkheid verminderd is.

    Wat moet je wel en niet doen na het oplopen van een myositis ossificans traumatica?

    Er is een bloeding gaande in het spierweefsel, geef dus geen mechanische prikkel als massage, daarmee stimuleer je de bloeding en vergroot je de kans op myositis ossificans traumatica.
    Neem bij deze klachten altijd contact op met (huis)arts en/of fysiotherapeut en laat je verder voorlichten over het verloop en de behandeling van deze klachten. Want bij een verkeerde omgang bij deze klachten kan je zomaar 4 tot 8 maanden aan de kant komen te staan.

    Er is natuurlijk een zwakke plek in je spier ontstaan na de eerste keer.
    Destijds had gerichte therapie moeten plaatsvinden. Versterkende oefeningen van de spieren in je bovenbeen. Je spier is door de blessure natuurlijk "korter" geworden. Ook uitgebreide warming up en cooling down was dus aan de orde geweest. Ik ga ervan uit dat hierin tekort is geschoten.
    Nu dus vooral niet laten masseren zoals je in bovenstaande tekst hebt kunnen lezen.

    Reageer
    #3

    Hey Tandor,

    Bedankt voor je tegenbericht. Het is voor mij er goed om nog een keer te horen dat dit vanuit zichzelf opgelost kan worden. 🙂 Als ik te lang last blijf houden, zal ik weer naar de fysio gaan. Nogmaals dank! 🙂

    Reageer
    #4

    het gebruik van msm poeder hoge dosering een soeplepel samen met N-acetyl systeine NAC zal de genezing versnellen en preventief werken
    verder shilajit waarin fulvinezuur en goede mineralen zitten lost verkalking op en remt verzuring weefsels dus nog sneller herstel

    Reageer
    #5

    Ik heb al een paar jaar een bobbeltje onder mijn linker voet, deze zit precies onder een verdikking van mijn steunzool, ik ben er achter gekomen doordat ik mijn voet masseerde.
    Ik heb al jaren pijn aan deze voet als ik mijn steunzool schoenen draag en voor een lange tijd op dezelfde plaats moet blijven staan vanwege mijn werk.
    Het is behoorlijk pijnlijk, net alsof ik op een knikker sta de hele tijd.
    Ik word er binnenkort aan geopereerd, maar ik zou graag willen weten hoe ik dit voor een volgende keer kan voorkomen en wil graag weten hoe dit ontstaat.
    Zou u mij daar een antwoord op kunnen geven?
    Hartelijke Groetjes monique Stroo.

    Reageer
    #6

    Dat is een teken dat de steunzool toch niet helemaal goed zit. Er ontstaat namelijk een drukpunt. Ik zou toch even teug gaan naar de podoloog.

    Reageer
    #7

    Ja ,dit is de nagel op de kop het enige dat snel zal helpen.....alleen wie zal de moeite nemen .ze geloven alleen mr den doktoor .en wat hij nooit geleerd heeft kan hij niet bieden

    Reageer
    #8

    Besrte, Heb kalkafzetting in pezen bovenbeen en slijmbeursontsteking sinds enkele maanden. Wat is de beste behandeling?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat zo niet te zeggen. Dat zou je met de orthopeed moeten bespreken

    Reageer
    #10

    Ik heb ergens gelezen dat als de kalk oplost in de spier, dat dit pijnlijk kan zijn.
    Nu zoek ik het op, maar kan dit nergens meer terugvinden. Klopt dit?

    Reageer
    #11

    Ik heb er nog nooit van gehoord eerlijk gezegd

    Reageer
    #12

    Beste John,

    Ik heb hetzlefde probleem als Joel. Je reactie aan hem is helder en volledig. Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Oplossing voor spierverkalking?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief