Herkent iemand dit?? Pijn in de spieren.

  • #1

    Ik ben een meisje van 19 jaar en ik heb al jaren extreem veel last van mijn spieren. In het kort het verhaal: Ik was altijd heel sportief, sportte meerdere keren in de week en mijn conditie was top. Totdat ik rond mijn 14e rugklachten kreeg. Ik dacht dat het 'normaal' was en zocht er niet te veel achter. Totdat de pijn mij te erg belemmerde en ik niet meer kon sporten. Er werd toen een lichte vorm van scoliose geconstateerd, na diverse therapieën leek ik rechter te staan en leek de pijn ook minder te worden. Op mijn 16e kreeg ik pijn in de spieren van mijn bovenbenen, ik dacht dat dit wel weer weg zou trekken, dat was niet het geval. Naast de spierklachten was ik erg vermoeid en sliep ik vaak 's middags wanneer dat kon. Ik ben met deze klachten vrij snel naar de huisarts gegaan die mij doorverwees naar een orthopeed. Er werd een CT-scan gemaakt, maar er was niks afwijkende te zien. De orthopeed wilde mij in eerste instantie niet doorverwijzen maar uiteindelijk ben ik toch bij de kinderarts terecht gekomen. Daar zijn de standaard dingen getest ( bloed, reflex etc.) maar er was opnieuw niks te vinden. De klachten werden steeds erger en naar school gaan was verschrikkelijk. De pijn zat inmiddels in mijn rug, bovenbenen en onderbenen. Ik werd naar een reumatoloog gestuurd, ik had geen reuma maar ik kon een revalidatietraject volgen bij een reumacentrum. Ik volgde diverse therapieën voor een halfjaar, maar dit heeft mij niks opgeleverd. Inmiddels ging ik halve dagen na school en sliep ik in de middag. De neuroloog was de volgende stap, deze heeft alleen de standaard dingen getest en zag geen reden voor verder onderzoek. Ik ging opzoek naar iets nieuws en kwam bij een internist terecht, helaas zonder resultaat. Hierna ben ik op aanraden van de huisarts naar een acupuncturist gegaan, na meerdere behandelingen bleek dat dit voor mij opnieuw niet de oplossing was. Mijn bovenarmen begonnen inmiddels al lichtjes pijn te doen bij inspanningen. Na een tussenpauze van een halfjaar ben ik bij een sportarts terecht gekomen, die een inspanningen test met mij heeft afgenomen, maar daar kon ook geen diagnose worden gesteld. Hierna heb ik een EMG onderzoek gehad, maar zonder resultaat.

    Wat zijn mijn klachten?
    Spierverkrampingen, zware spierpijn, soms voelt het als verzuring. Wanneer ik zit krijg ik al veel pijn in mijn benen, het lijkt dan te verstijven en te verkrampen. Lopen is moeizaam, het lijkt net alsof mijn spieren naar beneden getrokken worden, dat klinkt raar, maar zo voelt het. Lange afstanden lopen is voor mij geen optie, af en zwiept mijn rechterbeen naar de buitenkant. Lang zitten lukt niet, dan krijg ik enorm veel pijn in de spieren in mijn bovenbenen. Met lopen heb ik meer last van mijn onderbenen(kuiten, scheenbeen, knieën, en zelfs mijn voeten en tenen.' Wanneer ik mij inspan komt de pijn en wordt het alleen maar erger. Zo is bijvoorbeeld een computerspelletje spelen al te zwaar voor mij. Door de pijn raak ik weer erg vermoeid en vallen mijn ogen haast dicht en word ik een klein beetje duizelig. De pijn in mijn armen lijkt ook steeds erger te worden, soms heb ik een korte verkramping in mijn arm. Ik kan geen zware dingen tillen, of potjes openkrijgen, en zeker niet handelingen verrichten waarbij ik mijn arm omhoog moet houden, dan verkrampt mijn arm gelijk en wordt hij heel zwaar. Wanneer ik 's ochtends wakker word is de pijn al behoorlijk erg, zijn mijn spieren erg stijf en ben ik nog steeds moe.

    Ik kan door deze klachten heel veel activiteiten niet meer doen, en kan ik waarschijnlijk na mijn opleiding niet meer verder studeren. Ik zou heel willen weten waar de pijn/verkramping vandaan komt. ik begin wanhopig te worden, dus ik hoop dat iemand zich in mijn verhaal herkent, en wellicht een oplossing weet!

    Reageer
    #2

    [i]Ik volgde diverse therapieën voor een halfjaar, maar dit heeft mij niks opgeleverd.[/i]

    Hallo Kleintje92,
    Welke therapieën heb je geprobeerd? Ook Cesar therapie geprobeerd?

    Groetjes, Eef

    Reageer
    #3

    Ik heb nog geen Cesar therapie geprobeerd.. wel mensendieck, chiropractie, en verschillende fysiotherapeuten. Ik heb ook alternatieve methodes geprobeerd zoals Reiki en accupunctuur.

    groetjes Kleintje92

    Reageer
    #4

    Ik was vergeten te melden dat ik bij dat revalidatietraject hulp kreeg van een ergotherapeut, psycholoog en een fysiotherapeut.

    Reageer
    #6

    Bedankt, ik zal de topics doorlezen!

    Reageer
    #7

    Ja ik herken dit ik ben naar een Belgisch ziekenhuis gegaan en heb een fullbody rontgenonderzoek en en mriscan van de nekwervels gehad.
    Ik bleek versleten nel en rugwervels te hebben die ook op diverse plaatsen stukken miste. Verder heb ik scorliose en eenextra wervel onderin mijn rug die alles verdrukt.
    Gevolg van deze optelsom is dat zenuwen regelmatig klem komen te zitten en dat daardoor de spieren een vals signaal krijgen.De spieren trekken op de wreemste momenten aan en ontspannen.
    Ik heb een constante hoge spierspanning en daarnaast als de symtomen en klachten die jij net opsomde.
    Tip Ga naar het universitair Ziekenhuis Antwerpen en maak een afspraak voor een second opinion bij dokter Stan Perkisas. Hij heeft bij mij ontdekt wat de oorzaak was.

    Succes,

    Een lotgenoot

    Reageer
    #8

    @ Ellen

    Klinkt 'interessant'. Hoe kan het dat ze in Nederland niet ontdekte dat de ruggenwervels beschadigd waren en of zelfs mistte? Bij mijn scans ziet alles er goed uit... Bedankt voor de tip!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Kleintje92,
    In Nederland geldt helaas het principe "pijntje, kusje, over" m.a.w. wanneer het niet "levensbedreigend" is laten we de klacht maar gaan.
    Teveel geld uitgeven mag nu eenmaal niet! Zo worden de heren artsen (huisdokters, maar ook in ziekenhuis) nu eenmaal geïnstrueerd door de staat en de verzekeraars.
    In België, Frankrijk, Duitsland wordt er wél aandacht aan jou toestand gegeven, niet in Nederland. Zo is het (helaas) in NL; Men kijkt niet naar de fotos wanneer het niet levensbedreigend is, lijkt.
    Als je dus echt wilt weten hoe het met jou gewrichten, spieren gesteld is: ga naar Belgïe of Duitsland !

    Nou zet 'm op en we horen graag van je

    Reageer
    #10

    Herkenbaar verhaal. Ook ik heb al verschillende therapieën gehad. Vanaf mijn 15de. Van gewone fysio, revalidatie therapie,manuele, Cesar (en nog een aantal) tot de alternatieve geneeswijzen. Zoals acupunctuur, shiatsu therapie, homeopathische middelen.

    Bij mij is wel een tekort aan vitamine B12 geconstateerd (met alle kwaaltjes die erbij horen), dit kan van grote invloed zijn op je spieren!Hiervoor krijg ik nu injecties.
    Is dit al eens goed na gekeken?

    Lees goed over de bloedwaarden van B12. Veel artsen vinden de waarden op een bepaalde hoogte goed genoeg, terwijl de klachten er wel zijn.

    Ik ben nog lang niet zo fit als ik zou willen zijn, heb mijn pieken en dalen. Ik ben ook nog steeds opzoek naar de juiste behandeling. Bijna 10 jaar verder. Wat ik nu gevonden heb ik Body Stress Release( Even googelen), dit is misschien nog een optie. Moedeloos raak je er van..

    Reageer
    #11

    Bedankt voor de reacties! Mijn B12 is gecheckt, volgensmij zelfs meer dan 1 keer. Artsen denken aan een pijnsyndroom, alleen wil ik eerst alles uitsluiten voor ik dat kan 'accepteren'. Ik wil een bewijs.. Dat Body Stress Release klinkt interessant ik ga me er in verdiepen!

    Reageer
    #12

    Wie weet heb je baat bij een holistisch massagetherapeut. Deze behandelt je klachten d.m.v. massage en kijkt tevens wat de oorzaken voor de klachten kunnen zijn op het psychisch vlak, vanuit de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn en je bij het behandelen van fysieke klachten dus ook kunt kijken wat je lijf je hiermee wilt vertellen.

    Proberen of onderzoeken waard!

    Reageer
    #13

    Ook bij dit onderwerp wil ik mijn ervaringen delen, omdat het lang geduurd heeft voordat ik er zelf achter kwam hoe ernstig toevoegingen in etenswaar mijn gewrichts-en spierklachten veroorzaakten. Ik ben geen gezondheidsfreak, maar misschien nu wel noodgedwongen. Toch kan het verder geen kwaad om eens uit te proberen. Dus hierbij:
    Zelf ben ik al jaren op zoek naar een juiste diagnose en ben ik onderzocht door verschillende behandelaars van regulier een goede reumatoloog en meer alternatief: acupuncturist en homeopaat. Het is nog een raadsel waar de klachten vandaan komen, maar het volgende heeft mij uiteindelijk heel goed geholpen:
    gebruik zo min mogelijk E-nummers (voeding zonder toevoegingen als stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen en kleurstoffen)bijvoorbeel E120 121 etc of E621 kunnen ontstekingen geven bij je aanhechtingsspieren. Eet dus zoveel mogelijk vers en kruid zelf je eten, maak sauzen zelf! en pas op voor kant en klaar producten, sausen, juspoeder,snoeperijen, soepen kies voor alternatieven in natuurwinkel.
    ALS IK E NUMMERS HEB GEBRUIKT KRIJG IK CONSEQUENT KLACHTEN. Je kan er allergisch voor zijn en dit wordt in de voedingsmiddelenindustrie en door artsen onderschat en miskent omdat het grootste deel van de mensen niet (direct)problemen ervaart.

    Pas ook op met gebruik van teveel suikers, witmeelproducten en gist. Eet biologisch brood liefst zuurdesem uit natuurwinkel. In gewoon brood zitten veel toevoegingen.
    Daarbij helpt sporten mij erg goed. Fitness traint alle spieren en je kan het met beleid uitvoeren en dat raad ik ook aan.
    Zelf ben ik nu aan het onderzoeken of melk ook een rol speelt. Mijn klachten waren tot mijn grote vreugde maandenlang voor 80 % verdwenen, maar waarschijnlijk nadat ik weer ben begonnen kaas te gebruiken zijn de klachten langzaamaan weer terug en zit ik vanavond weer met heel pijnlijke wijsvinger en hele pijnlijke benen/ ontstoken? knieen op de bank. Ik zal me de trap op moeten hijsen, maar weet dat morgenochtend het waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwenen is.
    Laatste tip blijf het op een wijze manier onderzoeken. Deel het niet met iedereen en ook met je dierbaren, vrienden niet TE uitgebreid. Sta niet toe dat je persoonlijkheid en leven alleen om je klachten draait. Mijn huisarts zei dat het best zou kunnen dat het een soort virus is dat nog niet erkend of herkent is. Eerlijke voeding en sporten met beleid doet bij mij wonderen. Ik hoop bij jou ook.
    Succes!

    Reageer
    #14

    Ook ik heb hetzelfde het lijkt op fybromialgi dat kreeg ik te horen helaas kan ik je niet helpen met een goed advies
    dank en sterkte voor jou

    Reageer
    #15

    Tot voor 4 maanden geleden liep ik om de dag 10-16km. Kreeg last in mijn hiel en ben gestopt met lopen. Vervolgens kreeg ik veel pijn in mijn lies, daarna in mijn rechter schouder. Toen naar mijn linkerschouder en nu ook in mijn onderrug. Ben vegantarier en eet zo goed als geen zuivel. Eet altijd B12 om te compenseren. Naar de dokter, die stuurde me naar het ziekenhuis. Foto van bekken gemaakt, niets te zien. Ziekenhuis stuurt me naar fysiotherapeut, die vermoedt dat het PMR is. Op zijn aanraden bloedonderzoek gedaan. Geen bezinksel. Dry needling toegepast. Geen resultaat. Nu wacht ik op een oproep van de reumatoloog. Intussen ben ik bij de acupunctuur in behandeling. Nog geen resultaat. Lopen gaat heel moeilijk, mijn rechterarm kan ik bijna niet optillen. De ene keer gaat het beter, andere keer slechter. Maar ben wel soort radeloos, vooral omdat je er geen vinger op kunt leggen wat het is en wat je moet doen om het op te lossen.

    Reageer
Reageer op: Herkent iemand dit?? Pijn in de spieren.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief