Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: wat moet ik ermee? tapen?

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : wat moet ik ermee? tapen?

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
26 mei 2011 23:53 #

Anoniem

Anoniem's Profielfoto

Zonder lichamelijk onderzoek is het stellen van een diagnose niet mogelijk, maar als ik jouw verhaal lees dan denk ik dat je een pees gescheurd hebt. Kun je de vinger wel goed bewegen? En is de vinger even ´stabiel´ als al jouw andere vingers, of buigt hij verder naar links of rechts als je de vinger zijdelings beweegt?
26 mei 2011 22:15 #

Naomi

's Profielfoto

nee, hij doet verder niet zeer als ik duw ofzo, alleen als ik bij het gewricht zelf kom. alleen als ik er aan trek dan kraakt het allemaal wat en klinkt wat smerig maar is niet echt pijnlijk ofzo..
26 mei 2011 21:34 #

Anoniem

Anoniem's Profielfoto

Donker paars is een gevolg van een onderhuidse bloeding, een zogenaamd hematoom. Is de vinger ook pijnlijk als je er aan trekt of op het topje duwt? Als je zeker wilt zijn wat er aan de hand is, zal je vinger onderzocht moeten worden. Als de vinger gebroken is en de vinger wordt niet goed behandeld, bestaat de kans dat de vinger scheef vastgroeit waardoor je de vinger later mogelijk niet meer normaal kunt gebruiken.
26 mei 2011 21:28 #

Naomi

's Profielfoto

Hij is verder niet dik, alleen donker paars, maakt dat nog veel uiot? heb het niet zo op dokters namelijk :P
26 mei 2011 21:11 #

Anoniem

Anoniem's Profielfoto

De behandeling van de vinger is afhankelijk van de diagnose. Alleen een arts die de vinger kan onderzoeken kan een diagnose stellen. Als de vinger gebroken is, is een verbandje of tape waarschijnlijk onvoldoende. In geval van een flinke kneuzing is een rekverband in verband met zwelling eerder aan te raden dan stevig tape dan kan gaan knellen en de bloedtoevoer kan belemmeren dat het herstel in de weg zit.
26 mei 2011 20:57 #

Naomi

's Profielfoto

Hallo!
nadat ik verkeerd terecht ben gekomen heb ik last van het bovenste gewricht van mijn vinger, hij doet vrij zeer als ik hem buig en er zit aan de onderkant ook een harde bult. Nou is mijn vraag kan ik hem gewoon tapen zodat hij niet meer buigt? en moet je dan 1 vinger tapen want als je twee vingers bij elkaar doet kan hij nogsteeds buigen wat dus zeer doet!

met vriendelijke groet, Naomi

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA