wat moet ik ermee? tapen?

  • #1

    Hallo!
    nadat ik verkeerd terecht ben gekomen heb ik last van het bovenste gewricht van mijn vinger, hij doet vrij zeer als ik hem buig en er zit aan de onderkant ook een harde bult. Nou is mijn vraag kan ik hem gewoon tapen zodat hij niet meer buigt? en moet je dan 1 vinger tapen want als je twee vingers bij elkaar doet kan hij nogsteeds buigen wat dus zeer doet!

    met vriendelijke groet, Naomi

    Reageer
    #2

    De behandeling van de vinger is afhankelijk van de diagnose. Alleen een arts die de vinger kan onderzoeken kan een diagnose stellen. Als de vinger gebroken is, is een verbandje of tape waarschijnlijk onvoldoende. In geval van een flinke kneuzing is een rekverband in verband met zwelling eerder aan te raden dan stevig tape dan kan gaan knellen en de bloedtoevoer kan belemmeren dat het herstel in de weg zit.

    Reageer
    #3

    Hij is verder niet dik, alleen donker paars, maakt dat nog veel uiot? heb het niet zo op dokters namelijk 😛

    Reageer
    #4

    Donker paars is een gevolg van een onderhuidse bloeding, een zogenaamd hematoom. Is de vinger ook pijnlijk als je er aan trekt of op het topje duwt? Als je zeker wilt zijn wat er aan de hand is, zal je vinger onderzocht moeten worden. Als de vinger gebroken is en de vinger wordt niet goed behandeld, bestaat de kans dat de vinger scheef vastgroeit waardoor je de vinger later mogelijk niet meer normaal kunt gebruiken.

    Reageer
    #5

    nee, hij doet verder niet zeer als ik duw ofzo, alleen als ik bij het gewricht zelf kom. alleen als ik er aan trek dan kraakt het allemaal wat en klinkt wat smerig maar is niet echt pijnlijk ofzo..

    Reageer
    #6

    Zonder lichamelijk onderzoek is het stellen van een diagnose niet mogelijk, maar als ik jouw verhaal lees dan denk ik dat je een pees gescheurd hebt. Kun je de vinger wel goed bewegen? En is de vinger even ´stabiel´ als al jouw andere vingers, of buigt hij verder naar links of rechts als je de vinger zijdelings beweegt?

    Reageer
Reageer op: wat moet ik ermee? tapen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief