cyste in mediale zijde rechterknie

  • #1

    Ik heb na een keer flinke krampen gehad te hebben na het sporten aan de binnenkant van mijn knie daar klachten gekregen snel kramp na extra inspanning rode verkleuring van de huid op die plaats.
    Nu is er een echo gemaakt en blijkt dat er een cyste zit aan de binnenkant van mijn knie.
    Heb nu afspraak moeten maken bij een chirurg.
    Heeft iemand een idee wat ze daaraan kunnen doen.
    Misschien iemand hetzelfde gehad,zo ja hoe is dat verholpen??

    Reageer
    #2

    Een cyste aan de mediale zijde van de knie is meestal gerelateerd aan een gelijktijdige scheur in de mediale meniscus.

    Waarschijnlijk is de cyste ontstaan na schade aan de mediale meniscus. Doordat de patient blijft doorlopen met een dereglijke scheur in de meniscus wordt vocht in de knie waarschijnlijk 'opzij geduwd', zodat er een vochtgevulde holte kan ontstaan, de cyste dus.

    De behandeling van een mediale cyste verschilt van patient tot patient.

    Meestal kan worden volstaan met aspiratie van het vocht uit de cyste. Er hoeft dan dus niet geopereerd te worden. Maar als aspiratie niet voldoende is dan zal er toch geopereerd moeten worden en zal de cyste eruit gesneden moeten worden. Hoe dit precies gebeurt is weer afhankelijk van waar de cyste zich precies bevindt want de knie is een ingenieus stelsel van spiertjes, botjes en peesjes zodat er voorzichtig gemanoeuvreerd moet worden door de chirurg in de knie. Als er geen duidelijkheid is over de xactie toestand in de knie zal de orthopeed eerst in de knie willen kijken met behulp van een arthroscoop, een klein cameraatje dat via een kleine snede via een opening in de knie wordt gebracht. Er kan dan ook eventueel worden behandeld aan de mensicus indien dat nodig blijkt.

    Is het je nu iets duidelijker geworden?

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    de cyste zit bij bij mij aan de binnenkant van mijn rechterbeen net iets boven mijn knie dus aan het begin van de binnenzijde van mijn bovenbeen.
    Dit word dan erg rood na inspanning bijvoorbeeld na tennissen,fietsen en het reageert ook op warmte en koude na het douchen met warm water is het ook rood en ook na het lopen in de kou word het erg rood en gaat het been daar tintelen!!

    Reageer
    #5

    Lijkt dit dan niet een bakerse cyste te zijn?

    Reageer
    #7

    Cyste is vaak het gevolg van een horizontale scheur in de meniscus. Er ontstaat een "holte" binnen in de meniscus. artrhoscopische chirurgie gat hiet meestal niet lukken. Open chirurgie vraagt een veel langere herstel tijd. Rust en onbelast bewegen(fietsen) zijn hier allereerst aan te bevelen. Daarbij is een goede kracht van de beenspieren belangrijk en nog belangrijker goede balans en coördinatie.
    Als aan deze voorwaarde voldaan wordt kan de meniscus herstellen. Volledig herstel kan zomaar 6 - 9 maanden duren. Neem de tijd dus

    Reageer
    #8

    Halo
    Ik heb een cyste op mijn knieschijf toevallig hebben ze hem vandaag leeg gezogen heel pijnlijk maat wil kans van slagen zei de orthopeed beheert dan gelijk opereren toch?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook aan de binnenkant van mijn rechterknie een zwelling, en eerst dacht ik ook een cyste maar ondertussen heb ik er één bij en volgens de huisarts is het erythema nodosum.
    Er zit ook een rode plek op en die verkleurt bv ook tijden het douche, krijgt dan meer een blauwe kleur.
    Is wel pijnlijk als je er aan komt, het gevoel van een blauwe plek.
    Meer weet ik ook nog niet.

    Groetjes

    Reageer
    #10

    ik heb 12 jaar geleden een verkeersongeval gehad met mijn brommer. Toen was mijn knie zwaar gekneusd en had ik ook een scheur van de mediale meniscus. Ik heb zeker 6 maanden een brace gedragen en daarmee kon ik zonder veel pijn stappen. Ik ben toen niet geopereerd aan die scheur. Daarna vele jaren weinig of geen last gehad van mijn knie. Nu, na 11 jaar na ongeval terug last, vooral binnenkant knie en knieholte. Ik heb nu terug een nieuwe MRI laten doen. Er is een horizontale scheur in de posterieure hoorn van de mediale meniscus met uitbreiding naar het corpus en parameniscale  cysten aan de posterieure zijde. Ik moet nu nog 1 week wachten tot ik bij dokter kan. Wat zou het verdict zijn? Arthro of niet? Alvast bedankt

    Reageer
    #11

    Die meniscus zal er wel uit moeten.....

    Reageer
Reageer op: cyste in mediale zijde rechterknie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief