Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Scheve bekken en/of lengteverschil benen?

  Scheve bekken en/of lengteverschil benen?

Thomas16 #1 25 mei 2009 17:50

Beste mensen van dokter.nl,

Sinds één jaar ongeveer merkte ik dat mijn billen verschillen, mijn linker was iets groter dan de rechter. Ik had geen flauw idee waar het aan lag en het kon me niks schelen, tot die linker toch steeds groter en groter werd. Ik bedacht me dat ik misschien scheve bekken ofzo had dus ik zocht er wat informatie over, en las dat als je lengteverschil hebt in je benen je hierdoor scheve bekken kunt krijgen.

Dat betekend bijvoorbeeld als je rechterbeen langer is dan je gewicht/rug bijna altijd op dat rechterbeen leunt en dus die spieren (oa bilspier) veel meer wordt "getraid" en die linkse niet.

Dit leek mij misschien wel een verklaring, het voelt ook alsof mijn hele rug op mijn linkerbeen leunt en ook als ik veel beweeg, onder andere tijdens sporten of werken, krijg ik last van mijn onderrug en dan aan de linker zijde.

Kan dit een verklaring hiervoor zijn? Herkent iemand zich hierin of is er iemand die ook scheve bekken heeft (gehad), en wat is er aan te doen?

Bedankt

Anne #2 25 mei 2009 18:20

Scoliose #3 25 mei 2009 18:21

Heb je misschien een scoliose?

Thomas16 #4 27 mei 2009 20:11

Dit zou misschien kunnen, ik heb niet vaak last van mijn rug eigenlijk alleen als ik werk of sport, zou ik dan alsnog een scoliose kunnen hebben?

Klaartje #5 28 mei 2009 02:56

Nee, dat ligt niet voor de hand. Sport je onder begeleiding?

Als ik je goed begrijp ben je 16 jaar en flink in de groei, dan moet je echt wat voorzichtiger zijn met je rug en echt verstandiger sporten, en goed de spieren trainen die je rug verstevigen.

Ga eens naar een goede sportschool en bespreek je klachten meet een goede fysiotherapeut zodat hij een trainingsschema voor jou kan samenstellen.

maja #6 09 mrt 2010 22:22

Hai,

Ik kwam pas om m'n 33ste erachter dat ik een behoorlijke beenlengte verschil had. Als ik op rechts sta dan kan ik met mijn linkerbeen zwaaien haha en inderdaad ik heb ook een grote bil en een kleine bil. Toen ik het ontdekte ben ik naar de dokter geweest, bleek dat mijn beide benen gelijke lengte hadden maar door dat mijn bekken scheef was er lengte verschil in de benen ontstaat. Het is knap lastig vooral als je gaat skieen kan je niet genoeg kracht zetten op je voeten. Ook als iemand aan mij trekt heb ik geen evenwicht. Het is wel vervelend. Mar heb nog niks ontdekt wat me kan helpen.

Anoniem #7 12 mei 2010 10:39

Lees ook:

Pijn in rechter lies, heup en bovenbeen?
www.dokter.nl/index.php/Spieren-pezen-bo...up-en-bovenbeen.html

Beenlengte verschil van +/- 1.5 cm
www.dokter.nl/index.php/Kinderen/161419-...-baby-van-8-mnd.html

aisha #8 19 mei 2010 23:56

Hee, ik ben 14 jaar oud en heb voor mn leeftijd al veel blessures en klachten gehad over mijn lichaam.. waaronder ook mijn scheve bekken. Een tip voor iedereen die scheve bekken heeft, ga naar een osteopaat. nognooitvangehoord?
dat is een soort fysio maar die dan doorgesturdeert is en echt naar de oorzaak/afkomst van je pijn klachten zoekt.

Bij mij was het heel appart.
eerst halfjaartje bij de fysio gezeten, door pijnklachten in mijn knie tijdens het vele sporten, toch door gegaan, en krijg toen constante pijnen, zelfs als ik niks deed.
Volgens de Fysio een zware overbelasting in mijn knie. dus eerst een maand niet sporten, nog niet over.. dus nog een maand rust. het was weg.. voor even dan.. want zodra ik weer ging sporten begon de pijn weer net zo erg als toen het gestopt was. dus ging mijn moeder zoeken naar verede opties en kwam bij een oud teamgenootje terecht die door gestudeert heeft in osteopatie. Dus daar een bezoekje aan gebracht, en bleek dus gewoon na een heel lichamelijk onderzoek dat mijn bekken gewoon vanaf mijn geboorte al helemaal schots en scheef staan en dat ik een zwakke enkel heb, en dat mijn knie daar dus de pineut door is..
in een paar maanden tijd hebben ze mijn nek/rug/heup/enkel door gewoon verplaatsen van je spieren weer helemaal rechtgezet en heb nu vrij weinig pijn meer. de behandelingen zijn ook geheel pijnloos, alleen de dagen erna miscchien beetje spierpijn achtig gevoel. slappe spieren en je word er ook heel rustig door.. een voordeel voor mijn ouders.. ;)
echt voor iedereen een aanrader! het heeft mijn Hockeycariere gered!
succes nog!

doorzetter #9 07 dec 2011 15:14

Hallo,

Ik heb precies dezelfde klachten, maar dan aan de rechter kant. Het begon met shcouder pijn, en op een rare manier rennen toen ik 12 was. En later begon ik wat springend en met doorgezakte knieen te lopen. Ik had op mn 16e door, dat ik een lengte verschil heb.Ben verschillende malen naar fysio gegaan en terwijl ik serieus heb meegedaan bleven de klachten. Ik ben nu 31 en de klachten worden erger en erger. Ik sport sinds 3 maanden en dat maakt t ook erger. Ik weet ook niet waar ik terecht moet want mijn huisarts lacht me uit als ik over mijn lengte verschil begin. En de fysio zegt dat het niet zo een groot verschil is, waar de klachten van ontstaan. Maar ik voel wel beter... Wens je veel succes.

Groetjes,
Doorzetter

brenda A #10 07 dec 2011 19:47

gelukkig heb ik zelf een fantastische huisarts die ook manueel therapeut is.
hij zag meteen dat mijn bekken scheef stond, inderdaad had ik lengte verschil in de benen, hij heeft dit weer recht kunnen zetten, ook een aantal wervels.... echt geweldig af en toe voel ik het mis gaan en ga ik weer langs, ben blij dat het zo is opgelost.

Zou dus zeker naar een Manueel Therapeut of Chiropractor gaan, misschien kan die helpen.....
zo niet, dan naar Podoloog voor zooltjes waarmee je het lengte verschil kan oplossen, dit zal je van je rugpijn kunnen verlossen.
groetjes, Brenda

Scheve bekken en/of lengteverschil benen?

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA