Kans op HIV besmetting

  • #1

    Dag allemaal,

    ik ben twee weken geleden verkracht geweest op vakantie in Griekenland.
    De dader is nog niet opgepakt, dus men weet niet of hij mogelijks besmet is met HIV.
    Ik ben ongeveer 45 uur erna begonnen met een PEP-kuur. Ik moet 2 verschillende pillen nemen, Truvada en nog iets anders, de naam ontglipt mij.
    Ik maak me erg veel zorgen, dus ik wil vragen hoe groot de kans is of ik effectief besmet ben.
    De verkrachting gebeurde in een dorp, waardoor ik misschien dacht dat de HIV-prevalentie lager zal liggen dan in grote steden. De man is wel in mij klaargekomen (vaginaal). Ik had voordien geen andere soa's. Ik ben direct erna getest geweest op Hepatitis B (en C misschien, ik weet het niet goed), en dat was negatief.
    Ik moet 5 pillen per dag nemen, maar nu heb ik van de dokter gehoord dat dit altijd op hetzelfde tijdstip moest (de dokter in Griekenland had daar niets over gezegd). Ik neem het wel altijd 's ochtends, 's middags en 's avonds na mijn eten, maar het uur waarop ik eet kan soms verschillen.
    Moet ik mij zorgen maken?

    Reageer
    #2

    Heel vervelend voor je dat dit is gebeurd. Helaas kan ik zo ook niets zeggen over een eventueel HIV risico. Wel goed dat je aan een PEP kuur bent begonnen.

    Kleine verschillen in tijd zal niet zo'n probleem zijn. Als er maar geen uren ( 3 of meer) in zitten. Probeer ze zo regelmatig als mogelijk te nemen.

    Reageer
    #3

    Wat erg dat je dit is overkomen. Goed dat je Pep behandeling begonnen bent, er zijn onderzoeken waaruit lijkt dat dit meer dan 80% effectief is, geen 100% jammer genoeg maar in combinatie met de volgende twee punten hoop ik dat ik je iets geruster kan maken. (garanderen kan ik jammer genoeg niet, dat je geen risico gelopen hebt).

    1. Prevelance hiv in Griekenland is onder de 0,3 en daarbij opgemerkt dat 80% van de gevallen onder mannen die seks met mannen hebben daar en van de +/-20% is bijna 50/50 verdeeld tussen hetero mannen en vrouwen.
    2. Voor een vrouw is de kans op overdracht bij vaginale seks met een man 1/1000 en als je een soa hebt of de partner high viral lood heeft 1/500.

    De kans is dus niet 0 maar gezien de situatie in Griekenland en je Pep behandeling is de kans niet heel hoog.

    Na behandeling 4 weken wachten en testen.

    Sterkte met je situatie

    Reageer
Reageer op: Kans op HIV besmetting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief