Hiv bloedtest

  • #1

    Beste

    Ik heb op 30 oktober sex gehad met een prostituee in België. Dit was met condoom maar een week later was ik plots in paniek en begon me zorgen te maken. Hier door ben ik op 15 november een bloedtest op hiv laten doen bij mijn huisdokter (16 dagen later). Hier waren alle uitslagen goed. Maar nu ondertussen heb ik precies wel pijn in mijn onderbuik en moet vaker gaan plassen. Nu was de vraag of ik nog een test zou moeten laten doen om zeker te zijn van de resultaten op hiv omdat de contact en bloedtest periode maar 16 dagen waren ?

    Reageer
    #2

    Het was natuurlijk volstrekt onzinnig om die test te doen. Veel te vroeg. Een betrouwbare test kan opas bij 4 weken na het contact gedaan worden.

    Maar als je een condoom hebt gebruikt, kun je ook geen HIV hebben. De klachten die je hebt zijn ook geen HIV symptomen

    Reageer
    #3

    Beste

    Eerst en vooral wil ik je bedanken voor de snelle reactie. Ik denk dat ik volgende week terug een test ga laten doen om zeker te zijn. Ik had even wat paniek wanneer ik pijn in de onderbuik had en vaker moest gaan plassen dan normaal. Hoe groot is de kans dat ik met hiv besmet kan geraken door een gewone vaginale sex. Ik heb gelezen dat dit zeer klein is. Klopt dit ?

    Reageer
    #4

    Onbeschermd is die kans al redelijk klein, met condoom is de kans nagenoeg gelijk 0.
    Je zou voor je eigen gemoedsrust een test kunnen laten doen, maar nodig is het niet.

    Reageer
Reageer op: Hiv bloedtest


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief