Herpes en focale vulvitis

  • #1

    Hallo allemaal,

     

    Ik heb sinds mijn 16e genitale herpes. Ben besmet door een ex vriendje die geen symptomen had. Als ik sommige verhalen hier lees kan ik me gelukkig prijzen. Ik heb ongeveer 1x per 2 jaar een uitbraak. De laatste viel me erg mee en was ook kort. De allereerste daarentegen was hels, ik had ook nog eens een hele nare huisarts die nogal een 'eigen schuld' houding had en mij zonder kuur of enkele andere informatie dan de diagnose weer naar huis stuurde terwijl ik verging van de pijn.

     

    Nu heb ik helaas een ander probleem. Na een aantal vervelende seksuele ervaringen in het verleden heb ik nu ook focale vulvitis. Dit is een chronische geïrriteerdheid van de huid in de vagina, de slijmvliezen zeg maar. Het wordt bij mij veroorzaakt door een te strak gespannen bekkenbodem (mede door stress en ontstaan na de vervelende ervaringen op seksueel gebied) ik sjouw nu al 4 jaar langs allerlei behandelaars maar hoewel het probleem iets verminderd is (ik kan inmiddels weer redelijk goed fietsen) is het nog steeds niet weg. Seks doet altijd pijn en ik scheur altijd uit (sorry voor deze details) Nu was ik gisteren bij mijn nieuwe behandelaar/bekkenbodem fysiotherapeut (die ik al niet zo aardig vind, valt me steeds in de reden etc) die me nogal out of the blue vroeg of ik toevallig herpes had. Ik heb dit eerlijk verteld en toen zei hij dat mijn huid irritatie (branderig gevoel, uitscheuren bij seks) door de herpes wordt veroorzaakt! Volgens hem is het altijd sluimerend aanwezig en veroorzaakt dit de chronische roodheid en irritatie, zwelling etc. Ik heb hem tegengesproken en gezegd dat ik van mijn 16e tot 23e 'alleen herpes' had, en geen focale vulvitis en toen had ik deze huidirritaties niet. Hij leek me niet bepaald te geloven. Weet een van jullie of dit kan en heeft iemand hier ook ervaring mee?

     

    Daarnaast vind ik het denk ik ook wel gewoon fijn om mijn verhaal te delen met lotgenoten. Heb ik nog nooit gedaan. Niemand in mijn omgeving weet dat ik herpes heb (behalve 2ex vriendjes die gelukkig erg begripvol reageerde) maar ik vraag me soms toch af hoe dit nou allemaal moet in de toekomst. Soms denk ik 'wat heb ik een man te bieden?' Niet alleen doet sex altijd pijn door vulvitis, ik heb ook nog eens herpes en kan een toekomstige partner besmetten 🙁

     

    Reageer
    #2

    De fysiotherapeut vroeg niet zomaar naar herpes...

    De focale vulvitis kan inderdaad een gevolg van de herpesinfectie zijn. Het herpesvirus is namelijk inderdaad altijd aanwezig maar hoeft niet altijd klachten te veroorzaken. Het is heel goed mogelijk dat de vulvitis pas veel later ontstaat.

    Reageer
    #3

    Het verbaasde me nogal omdat ik hier al 4 jaar mee loop en de link eigenlijk nooit eerder was gelegd door eerdere fysiotherapeuten noch de gynaecoloog.. maar bedankt voor je antwoord, ik zal er verder op doorzoeken.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Herpes en focale vulvitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief