Niet te beheersen lucht slikken ' s nachts

  • #1

    Hallo!
    Om de paar maanden word ik midden in de nacht wakker. Meteen begin ik lucht te slikken, ik kan dit niet beheersen en het stopt pas als ik opsta en ongeveer een minuut wacht. Nadat ik zoveel lucht heb geslikt voel ik me heel erg misselijk en laat ik erg veel boeren, uiteindelijk geef ik al mijn eten over en ga ik weer naar bed.
    Ik heb overal op internet gezocht naar iemand met een soortgelijk probleem, maar dit tot nu toe zonder succes..
    Ik denk niet dat het nodig is om naar een huisarts te gaan aangezien dit om de paar maanden gebeurt.
    Weet iemand waardoor dit komt?
    Alvast bedankt!
    groetjes,
    Rita (15)

    Reageer
    #2

    Ik heb ook zoiets. Om de paar maanden, 4 ofzo krijg ik ineens een droge keel waardoor als ik slik, ik ook lucht in slik. Okal adem ik door mijn neus, mijn keel blijft droog.

    Het begint meestal overdag al maar dan heb ik er geen last van omdat ik dan zit of sta en constant boeren kan blijven laten. Maar als ik lig, dan blijft die lucht met luchtbelletjes in mijn keel hangen waardoor ik steeds moet gaan zitten zodat ik het eruit kan boeren. Als ik dat niet doe wordt ik misselijk, voel ik me opgeblazen en dan lijkt het inderdaad alsof je over moet geven.

    Ik heb het nooit zover laten komen want ik ben, elke keer als ik dit had, constant gaan zitten om het eruit te boeren. Dan na een paar keer boeren kan ik weer gaan liggen maar dit gebeurd de hele nacht door waardoor ik niet kan slapen.

    Heb ik al best lang. Ik ben nu 17 jaar, maar heb er sinds me 12e ongeveer al last van. Vroeger heb ik wellis zittend geslapen (nou ja, half geslapen) zodat ik niet steeds hoefde te gaan zitten om het lucht eruit te boeren.

    Ik ken persoonlijk niemand met dit probleem en jij bent ook de eerste die ik met een soortgelijk geval tegenkom, nou zit ik er niet erg mee, maar als ik het eenmaal weer heb is het best irritand.

    Reageer
    #3

    Je voedingspatroon kan een rol spelen, een tekort aan maagzuur, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Misschien geen ernstige klachten maar achterliggende problemen kunnen op de langere termijn weer andere klachten geven.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik heb al heel mijn leven dezelfde klachten. Zelf heb ik het altijd als ik verkouden ben, en dan voornamelijk s’nachts. Ik voel dan een kriebeltje laag onderin mijn keel, en voor mijn gevoel moet ik dan slikken. Even later voelt mijn maag erg opgeblazen en moet ik geforceerd boeren. Dit gaat de hele nacht door. Hierdoor lig ik vaak 2 nachten wakker, tenzij ik rechtop slaap maar dit is erg lastig.

    Is hier een naam voor of heeft iemand tips?

    Groetjes

    Reageer
    #5

    @Romy een naam weet ik niet maar als je goed voor je lichaam zorgt, heb je minder snel klachten, word je ook niet snel verkouden. Een natuurgenezer kan je wellicht helpen om meer balans te krijgen in je lichaam. Rechtop slapen  niet handig maar je bed enigszins schuin zetten dus je hoofdeinde iets hoger kan schelen.

    Reageer
    #6

    Hier hetzelfde probleem , mijn vriend hapt onbewust teveel lucht zowel overdag als s nachts krijgt hij pijn rond de borststreek en na vele lange boeren laten gaat het weer beter.
    Een héél vervelend probleem en ik ben ook ten einde raad hoe ik dit nu eindelijk kan verhelpen.We doen wel onze uiterste best om gezond en verse producten te eten .

    Reageer
Reageer op: Niet te beheersen lucht slikken ' s nachts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief