Ik kan al een week niet in slaap vallen!! Jullie zijn zowat mijn laatste hoop!

  • #1

    Hi ik ben Kevin 24 jaar, en ik ervaar nu iets wat ik nog nooit mee heb gemaakt, ik heb heel de internet afgezocht afgelopen week en echt helemaal niks blijkt te helpen!

    Sinds oud en nieuw 2017 heb ik geen oog meer dicht kunnen doen, en ik geef heel eerlijk toe dat we toen best hard hebben gefeest.
    Het is niet zo dat ik te energiek ben om in slaap te vallen, het is juist de tegenovergestelde. Ik ben helemaal kapot en ik begin het nu ook in mijn rug te voelen dat ik echttt moet slapen.
    Ik sluit mijn ogen uren lang, mijn lichaam wacht er gewoon steeds op tot mijn ogen en hersenen eens meewerken.
    In het begin dacht ik dat ik vocht te kort kwam door het feesten, maar na 4 liter water per dag drinken veranderde na 2 dagen nog steeds niks.
    Na verdere onderzoek las ik dat je lichaam zelf Melatonine aanmaakt, en dat is het gene waardoor je zeker in slaap gaat vallen. Dus ik als een gek veel melk drinken en pinda's, tonijn enzo eten, en nog steeds bleef ik wakker.

    Ik heb liters thee gedronken met honing en citroen en niks veranderd

    Toen ben ik maar naar AH geweest om melatonine pillen te kopen, ik heb 1 genomen.. En nog steeds, klaarwakker.
    Hier begon ik te beseffen dat dit echt een probleem was. Dus ik ben alle huisartsen in mijn buurt. En krijg ik te horen dat ik een andere dag moet proberen omdat het te druk is.
    Ziekenhuis stuurt mij terug naar de huisarts of ik moet eerste hulp nemen, en natuurlijk ervoor betalen achteraf, wat ik nu niet kan.

    Ik ben echt ten einde raad en ik vrees momenteel voor mijn leven!!
    Is er iets wat ik over het hoofd heb gezien?? Help me alstublieft

    Reageer
    #2

    De melatonine pillen van de AH zijn meestal erg laag gedoseerd.

    Hoeveel mg melatonine zat er in de pil? Probeer eens een wat hogere dosering (3mg) dat helpt meestal wel.

    Reageer
    #3

    Wat doe je zoals de laatste uren voordat je gaat slapen en als je 's nachts wakker ligt en niet kunt slapen..

    Maak in ieder geval een afspraak bij je huisarts. Vraag dan om een recept voor melatonine 5 mg. Lees ook vooral goed, wanneer en hoe je dit middel moet gebruiken. Gebruik je medicijnen alcohol of drugs?

    Reageer
    #4

    Het begint in elk geval met een goed waak- en slaapritme. Zorgen voor overdag voldoende beweging en daglicht. Liefst vóór het ontbijt daglicht opdoen. Dan 's avonds weinig licht. Beter niet 's avonds laat computeren en als je het toch niet kan laten, dan beter iets van f.lux installeren of een speciale bril dragen bij de computer. In het donker slapen stimuleert de melatonine. Als je naar de wc gaat kun je beter geen licht aandoen of desnoods een rood lampje.

    Verder goed op je voeding letten en daarbij zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dus snelle koolhydraten vermijden. Beter langzaam opneembare koolhydraten eten. Koolhydraten beter combineren met eiwit en vet, om pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen.

    Dan kunnen bepaalde supplementen als magnesium, vitamine B, vitamine D en bepaalde vetzuren helpen om de serotonine en melatonine aan te maken in je lichaam.

    Daarnaast kunnen aanvullende middelen gebruikt worden. Zo kan 5htp goed helpen. Zelf jarenlang erg slecht geslapen maar nu niet meer, mede door dat middel, in combinatie met omega 3. Ook bijvoorbeeld theanine kan helpen te ontspannen en beter te slapen. Dit soort middelen vind je bij een goeie vitaminezaak maar via internet zijn ze vaak goedkoper.

    Reageer
Reageer op: Ik kan al een week niet in slaap vallen!! Jullie zijn zowat mijn laatste hoop!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief