Alles overheersende angst voor ziekte of dood

  • #1

    Hallo allemaal!

    Heb sinds ca. 8 weken last van hartkloppingen, bonzen van het hart.  Klachten zijn begonnen na ontslag op het werk en mijn man zien flauw valken. Ook ik heb hypochondrie en ben nu bang dat ik aan het hart heb. Volgens huisarts niet, een korte ECG liet niets afwijkend zien. Toch houd ik de klachten. Bloed is onderzocht op schildklier en ijzertekort. Alles ok. Toch blijft ervoor angst. Heb gegoogled en vind beangstigende dingen over bijv. ook aneurysma's waarbij je een waar pulserende sensatie kunt waar nemen. Dit is nu precies wat ik ook voel.

    Iemand hier die iets soort gelijks heeft of heeft me gemaakt. Ik wordt zo langzamerhand gek.

     

     

    Reageer
    #2

    Het kunnen klachten zijn die stress/spanningen veroorzaakt kunnen worden.

    Doe eens de test op:

    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Goedenavond,

    Mijn leven word beheerst door het bang zijn voor een ziekte te hebben en vroeg dood te gaan. Pas is er iemand overleden aan longkanker.. een jonge vrouw. Ik ben erg angstig dat ik het ook heb. Heb gehoord wat deze vrouw haar klachten waren, ik heb ook dit soort klachten en dat maakt me bang. Ik vroeg gelijk, rookt ze ook? Ja ze rookte ook. Ik ook! Ik wil graag stoppen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar toch.. dan denk ik.. ik rook al jaren dus ben toch al te laat.. o ik ben zo bang dat ik ook iets onder de leden heb. Zijn er nog meer mensen hier die roken en zich zorgen maken?? En toch niet echt lukt om te stoppen.. help. Ben zo bang.

    Reageer
    #4

    Ga eens met je huisarts praten en vraag om hulp bij het stoppen

    Reageer
Reageer op: Alles overheersende angst voor ziekte of dood


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief