Anorexia en lichamelijk gevolg?

  • #1

    Hoi!

    Ik heb anorexia en het is voornamelijk restrictief en niet purgererend. Ik heb de laatste tijd verschillende klachten en ben dus ook al naar de dokter gegaan. Mijn testen waren allemaal goed (zie hieronder) en ze zeggen 'je moet aankomen in gewicht'. Maar zo simpel is het allemaal niet.. Ik sta nu op de wachtlijst voor een ES-kliniek maar ik ben bang dat ik het zolang niet meer trek.

    - Bloedwaarden goed (kleine aanwijzing infectie, kleine aanwijzing van uitdroging)
    - EKG goed
    - CT hersenen goed
    - Bloeddruk goed
    - Hartslag goed
    (Glucose en cholesterol worden volgende week getest)

    Mijn klachten:
    - Getintel bij hart
    - Harsteken, verkramping
    - Kortademig
    - Fluimen
    - Constant plassen

    Wie ben ik
    - 18 jaar, vrouw
    - BMI 14.8
    - Neem multivitamines en mineralen
    - Antidepressiva
    - Geen sport/bewegingsdrang
    - Geen laxeermiddel, niet overgeven
    - Gebruikt Obesimed Forte
    - Ik drink 3 à 4 liter per dag (--> uitdroging??!)
    - Heb al veel last gehad van hyperventilatie
    - Eet kauwgum, zoetstof en groenten
    - Moeilijk inslapen

    Ik weet het dat ik gewoon maar moet eten. Maar dat zal ik echt doen, maar daarvoor heb ik de kliniek echt nodig (geen zin om het allemaal uit te leggen). Ik vraag me gewoon af wat ik heb. Is het weer hyperventilatie of is het spierzwakte etc.? Is het gevaarlijk? Kan ik nog 2 à 3 weken zo (over)leven? Kan ik plots een hartaanval krijgen?

    Sorry maar maak me best zorgen. Toch zet me dat niet aan om te eten. Het zorgt er wel voor dat ik NOG minder goed slaap en in m'n hoofd nog meer onrustig ben.

    Liefs,
    Lana

    Reageer
    #2

    naar dokter gaan?

    Reageer
    #3

    Lees mijn berichtje goed.. Ik ben al de hele tijd naar dokters gegaan. Ze zeggen 'bijkomen' of 'stabiel blijven tot opname'. Maar dat neemt m'n onrust niet weg want er zijn wachtlijsten.

    DUS (opnieuw) wat denken jullie dat ik heb en wat ik kan doen (naast op gewicht blijven of bijkomen).

    Liefs

    Reageer
    #4

    Hallo Lana,
    Ik weet niet of je op kamers woont of nog thuis. Anders zou ik zeggen vraag je ouders om hulp. Je kunt dan samen met hun proberen te eten. Ik heb zelf geen ervaring met anorexia, maar ik vind je bericht dusdanig dat ik wel wil proberen mee te denken met je.

    Groetjes, Emma

    Reageer
    #5

    Het beste om aan te komen is vaak en voldoende eten, dus ook vaker iets tussen de hoofdmaaltijden door. Maar ook voor magere mensen zijn maaltijden met veel verzadigd vet ongezond. Een zogenaamde ‘slagroomkuur’ raden we daarom af.

    Wat dan wel? Hieronder staan wat suggesties voor tussendoortjes die naast calorieën ook vitamines en mineralen leveren:

    een beschuit, cracker, toost of knäckebröd, besmeerd en belegd met plakjes banaan, appel of aardbeien, brie of (smeer)kaas met tomaat en/of tuinkers, een lepel tonijnsalade, plakjes gebraden rosbief of fricandeau met wat mosterd of chutney, cervelaat- of gekookte worst met plakjes augurk.
    tosti’s met kaas, ham en plakjes ananas of appel
    plakken ontbijtkoek
    melk, karnemelk, yoghurtdrank, chocolademelk of milkshake
    vla met yoghurt, yoghurt met vruchten, een ijsje
    soep met stukjes kip of soepballetjes, groente en vermicelli, met stokbrood

    Hieronder wat tips om de eetlust te bevorderen, zodat je meer kunt eten.

    Eet niet te vet. Te vet eten remt de eetlust, terwijl het juist de bedoeling is vaak iets te eten.
    Friszure gerechten stimuleren vaak de eetlust, zoals een glas vruchtensap of tomatensap of een paar partjes fruit. Ook een kop bouillon een half uur voor de warme maaltijd kan de trek op gang brengen.
    Zorg voor een goede voorraad boodschappen in huis. Zo is er altijd iets te eten, ook voor tussendoor.

    Bron:
    http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewicht/ondergewicht/gezond-aankomen.aspx

    Reageer
    #6

    Het feit dat je lichte uitdroging hebt, komt waarschijnlijk omdat je niet genoeg zout binnen krijgt dus je lichaam neemt het water niet op. Ik heb zelf ook anorexia en ik weet hoe moeilijk het is. Ik kwam zelf ook van een bmi van 14 en zit inmiddels op 19. je lichaam heeft energie nodig en als je het dat niet geeft, gaat het het halen bij je spieren. Je lichaam vreet letterlijk je spieren op, waaronder je hart. Dit is erg gevaarlijk en kan zelfs leiden tot een hartstilstand. Je kunt het beste een hartfilmpje laten maken om te kijken of er geen afwijkingen zijn. Pas ook goed op je hartslag en bloeddruk, als die te laag zijn moet je echt worden opgenomen in het ziekenhuis. Ik zit nu zelf op een normaal gewicht, maar heb op het moment een terugval. Ik heb helaas dezelfde problemen als jij en het belangrijkste is dat je je even goed laat onderzoeken, je lichaam kan in een extreem slechte staat verkeren en je kunt het vaak niet eens doorhebben.

    Reageer
Reageer op: Anorexia en lichamelijk gevolg?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief