down en negatief maar wil meer positieve gedachten.

  • #1

    Hallo. Ik zal in het kort iets vertellen.
    Ik ben in 2003 begonnen met efexor vanwege zwaar overspannen/depressief tegelijk met heel veel gesprekken bij psycholoog en daarna psycho-therapeut. Samen met cognitieve gedragstherapie heeft dit mij geholpen. Ben nooit meer echt de oude geworden, (bv minder energie ivm hoe ik nu ben dus moet goed doseren). Eind 2014 gestopt met therapie omdat het geen toegevoegde waarde meer had. Het was zoals  het was!! In 2015 ben ik, in overleg met huisarts, langzaam afgebouwd van 75 mg naar 37,5mg. Ik wilde weten of het medicijn nog nodig was, hoe zou ik zijn zonder medicijn. Verder afbouwen lukte niet, teveel klachten, vooral lichamelijk. In voorjaar 2016 wel kunnen afbouwen mbv taperingstrips. Heel langzaam met steeds 4 weken op dezelfde hoeveelheid te blijven om kans van slagen zo groot mogelijk te houden. In november was ik helemaal afgebouwd en ik had besloten om het een half jaar de kans te geven.

    Nu zijn er in de afgelopen maanden wel enkele problemen geweest binnen het gezin maar dat lukte wel dacht ik. Ik voelde eerder al wel dat het moeite kostte om niet negatief te worden en ook om los te kunnen laten. Ook heb ik cesar therapie gehad ivm benauwd gevoel, vooral als ik naar bed ga. Maar sinds vorige week ben ik ontzettend gespannen/zenuwachtig gevoel. Ik voel me down maar ergste is dat ik negatief ben en dit niet kan ombuigen. Ik blijf hierin hangen en maak er zelf van alles bij. Want had ik dit maar gedaan of als dit nou gaat gebeuren. Ik kan het dan niet loslaten maar ga hier steeds verder in door. Mijn man zei vandaag dat ik zo negatief ben en daar veel te ver in door ga. Ik zou wat positiever moeten kunnen zijn, de leuke kleine dingen zien en daarvan genieten. Loslaten en niet in gedachten alles steeds erger maken. Maar hoe??? Weer gesprekken? Toch weer medicijn en welke dan?
    Gebruik nu sinds dag valdispert maar helpt nog niet echt. Heb regelmatig het gevoel dat ik in paniek zal raken door dat zenuwachtige en onrustige en benauwde gevoel.

    Wie herkent dit en kan mij een tip geven?

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Tandor: ik zal deze lijst later invullen maar ik heb bij de cesar therapie ook een lijstje in moeten vullen. Dit ivm chronische hyperventilatie. Ten eerste vind ik het altijd wel moeilijk om in te vullen: vaak of soms?  Maar hier kwam uit dat ik dit niet echt had maar toch wel wat kenmerken.

    Ik ben daar nu 10 keer geweest en kan mijn ademhaling ook vrij goed sturen. Heb ook tape net onder mijn borsten voor ontspanning van het middenrif. Dit heeft wel een keer geholpen dus heb het vandaag ook weer opgeplakt. Maar heb er nog geen baat bij. Net alsof je neus helemaal verstopt zit terwijl dat niet is. Wel vaak 1 neusgat, vooral in bed. Ben er teveel op gefocust ook maar is een heel naar gevoel.

    Ik wil dat gevoel niet hebben en wil wat positiever worden en genieten.

     

    IIg bedankt voor je bericht.

    Reageer
    #4

    De huisarts geeft ook aan dat ik, ook gezien mijn voorgeschiedenis, bijna zeker het stofje serotonine niet/niet voldoende aanmaak. Ze heeft me nu 0,5mg xanax voorgeschreven en volgende week dinsdag weer een gesprek.
    Dan besluiten of ik toch weer ga beginnen met AD. Die xanax gebruik ik dan nog kort erbij omdat AD pas na ong 6 weken ga werken. Langer moet ook niet want xanax is verslavend.

    Ik moet hier nog wel mee aan wennen, heb er zo lang over gedaan om af te kunnen bouwen.
    Maar aan  de andere kant: dit gevoel wil ik niet meer. Ik wil niet zo mee blijven gaan in die negatieve gedachten/die grote zorgen die je je kunt maken bv wb de kinderen. Meer los kunnen laten, niet alles mijn probleem maken en alles zo perfect willen doen en onder controle willen houden. Kunnen genieten. Vrolijker zijn en positief zijn.

    Maar welk medicijn is dan goed? Wil niet dat al het gevoel afgevlakt gaat worden. Maar wil wel minder negatieve,zorgelijke gedachten, meer loslaten, meer positief en genieten en vrolijk kunnen zijn.

    Wie heeft er een ervaring of suggestie?

    Reageer
    #5

    Het beste is om goed voor jezelf te zorgen, qua voeding, lichaamsbeweging en ontspanning. Beter kiezen voor volwaardige voeding. Daarbij is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk, ook voor de aanmaak van serotonine.

    Wat mij in het verleden enorm heeft geholpen is het aanpassen van mijn voeding en wat supplementen gebruiken. Stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3, bepaalde aminozuren helpen bij de aanmaak van allerlei neurotransmitters in je lichaam, onder andere serotonine. Bij stress raakt de boel verstoord en kan wat aanvulling helpen om beter in je vel te komen.

    Een goed middel is 5htp, alleen mag je dat BESLIST NIET gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen, zoals dus antidepressiva. Er zijn nog wel meer van dat soort middelen die je neurotransmitters helpen.

    Reageer
Reageer op: down en negatief maar wil meer positieve gedachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief