Depressie

  • #1

    Ik zit op dit moment niet goed in mn vel. Dit speelt al maanden en in de loop van deze maanden is het hoogtepunt echt wel bereikt. Ik heb in 2016 zware dingen meegemaakt. Die heb ik een plekje kunnen geven alleen ik heb er veel aan overgehouden zoals zware schuldgevoelens, geen zin meer in dagelijkse bezigheden etc. Ik slaap ook heel erg slecht, en omdat ik dagelijks paniekaanvallen heb en meestal op het randje lig van een huiluitbarsting ga ik al een tijdje niet naar school. Dit gaat ook gepaard met migraine. De school weet er ook van. Iemand in mijn omgeving vroeg zich af of ik misschien niet een depressie zou hebben. Zelf weet ik niet veel van een depressie af maar ik wil er niks mee te maken hebben. Morgen heb ik een afspraak met de huisarts. Ik weet niet meer hoe ik alles moet doen en concentratie zit er al helemaal niet in. Toen ik nog naar school ging haalde ik slechte cijfers en kon ik me niet concentreren. Ik heb het gevoel alsof mensen vinden dat ik zelfmedelijden heb en me aanstel en ik gewoon naar school kan maar toen ik het probeerde lukte het gewoon niet. Ik praat er ook zeker niet met jan en alleman over.

     

    groetjes Britt (bijna 17 jaar)

    Reageer
    #2

    Hallo Britt,

    Een depressie zou best kunnen. Het is ook goed dat je naar de huisarts gaat met de klachten. Je geeft zelf aan dat je dingen een plekje hebt kunnen  geven. Maar misschien is dat toch iets minder goed gelukt dan je denkt. Bespreek het met je huisarts. Vraag eventueel om een verwijzing naar een psycholoog. Die kan dan samen met jou kijken of de verwerking van dingen wel goed is gegaan en of daar nog wat ondersteuning bij nodig is.

    Reageer
Reageer op: Depressie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief