Extreem jaloerse partner (ziekelijk)

  • #1

    Ik heb sinds een aantal jaren een relatie met de vrouw van mijn dromen, er is alleen 1 probleem : zij is ziekelijk jaloers. en zoals zo vaak weigert ze dat écht onder ogen te zien. paar keer therapie gehad maar na 3 consults is dat klaar en kom je niet of nauwelijks verder, mede omdat zij bagatelliseert en nooit het achterste van haar tong laat zien. Nu bij de laatste krankzinnige ruzie die zij weer is begonnen omdat zij weer een of ander krankzinnig complot-theorie had uitgebroed is bij mij Vrijdag het licht uitgegaan en heb ik haar in een roes klappen gegeven. waardoor ze sinds toen thuis verstopt zit met oa een blauw oog. Ik ben er ziek van en weet niet meer wat ik moet doen. ben ook al bezig op een site voor huiselijk geweld en ga straks bellen om te kijken wat ik kan doen aan (intussen) mijn probleem.
    Ik ben al lang op zoek op internet naar meer Forums hierover maar is allemaal redelijk beperkt. Het liefst vind ik ergens een praatgroep voor mensen met soortgelijke problemen, maar waar ?

    Ik heb altijd gedacht dat met genoeg aandacht en liefde en begrip die jaloezie wel zou verdwijnen, maar dit is waar het mij toe heeft gebracht. LET WEL : IK GEBRUIK DEZE EXTREME ZIEKELIJKE JALOEZIE NIET ALS EXCUUS VOOR MIJN ACTIE.
    ik probeer alleen duidelijk te maken dat dit niet iets is dat je zelf wel even op kan lossen zonder professionele hulp. voor mij is het allemaal te laat : ik ben mijn vriendin kwijt en daarnaast mijn eigenwaarde. ik schaam me rot en verdien haar niet (meer).

    ZOEK HULP VOOR HET ESCALEERT !!

    Reageer
    #2

    Beste Hufter

    Wegwezen daar

    Ze slopen je totaal met hun jaloerse gedachtes.

    Een slachtoffer

    Reageer
    #3

    Inderdaad spullen pakken and enjoy life.

    Reageer
    #4

    Is al niet meer nodig: zij heeft alle contact afgekapt sinds die Vrijdag 09-10.
    Ik ben in ieder geval zsm naar de huisarts gegaan en heb kalmeringstabletten gekregen en ben doorverwezen naar Het Dok voor mijn "agressie" (die dus alleen naar buiten is gekomen de laatste 35 jaar met deze extreme jaloezie). Daarnaast ben ik nu een paar keer gaan praten met een therapeute die ervaring heeft met extreme jaloezie en die heeft me wel enigszins de ogen geopend omtrent deze aandoening. Dit hadden we zelf niet kunnen oplossen zegt ze, en ik moet er rekening mee houden dat m'n vriendin hier waarschijnlijk verder zelf niets aan zal doen. Zijzelf ziet ook de agressie als oorzaak van onze breuk, en niet de jaloezie die mij helemaal heeft dolgedraaid. Bijkomend probleem is dat ik zo verschrikkelijk veel hou van haar, ik loop al weken kapot van verdriet rond maar krijg haar niet uit mijn hoofd. Ze was in ALLE opzichten de vrouw van mijn dromen, maar de jaloezie verziekt alles.
    Mijn leven ligt helemaal in puin hierdoor (het hare ook maar daar zal ze voornamelijk mij de schuld van geven)...

    Laatste keer geweest dat ik m'n hart heb gevolgd...

    Reageer
    #5

    Om de een of andere reden pakt mijn nam niet als ik (Hufter) reageer. Laatste bericht hier was dus van mij ....

    Reageer
    #6

    Update : via Het Dok heb ik na een berg intake gesprekken en onderzoeken de groepstherapie ADHD en agressie een paar maanden gevolgd en afgesloten. Ik heb daar geleerd signalen bij mezelf te herkennen waardoor ik nu in staat ben mezelf te beheersen waardoor zoiets niet meer kan gebeuren. Op dat moment nam ze weer contact met me op. Had me erg gemist en vond het (terecht) vreselijk hoe het was afgelopen enz enz.
    Ik heb toen gelijk duidelijk gemaakt dat het verder geen zin had zonder dat zij hulp zocht en dat deed ze intussen al via haar huisarts. Dat bleek echter een wassen neus want ze mag zelf praten over wat haar bezighoudt en je raadt het al : daar zit niet haar ziekelijke jaloezie bij. via Het Dok een paar keer Partner Relatie Therapie gedaan met haar maar daar kwam steeds onevenredig hard dezelfde vuilspuiterij uit, dus dat was ook snel klaar, los van het feit dat dit steeds tijdens kantooruren diende te gebeuren, waardoor mijn vakantiedagen verdwenen. Binnen een paar weken waren we weer terug bij af, sterker nog : ze was nog erger !
    In de 5 maanden dat we geen contact hadden is ze alle contact met alle vrienden kwijtgeraakt en daar zat ik achter ; ik heb al haar vrienden benaderd en ze opgestookt niet meer met haar om te gaan. Ook heb ik volgens haar in die periode andere vriendin(nen) gehad en heb ik haar niet gemist. Op bijna dagelijkse basis maakte ze toespelingen op vermeende avontuurtjes van mij en herinnerde ze me doorlopend aan het feit dat ik haar mishandeld heb. Intussen heb ik door dat die ziekelijke jaloezie slechts een onderdeel is van haar aandoening en denk ik dat ze Paranoïde persoonlijkheidsstoornis heeft. We hebben nu alweer ruim een week ruzie en ze heeft tijd nodig om het uit te zoeken. Ik ben nu aan het einde van mijn latijn en kan en wil het gewoonweg niet meer opbrengen; ben geestelijk uitgeput van het doorlopend op eieren lopen om ruzies te vermijden, voel me nog steeds ellendig over die mishandeling en ze blijft me dat inwrijven en ik ga er kapot aan. Ik hou zo veel van haar en moet al bijna janken als ik er aan denk dat het klaar is, maar dit wordt écht mijn dood als dit niet hier en nu stopt want ik krijg de zwartste gedachtes. Ik ben door deze relatie verandert in mijn hele doen en laten en ben geen schim meer van de man die ik was. Denk niet dat ze ooit iets concreets gaat doen aan haar aandoening en er dus ook nooit achter zal komen hoe erg ze mij gekwetst heeft. Het is mooi geweest zo

    ....

    Reageer
    #7

    heel snel weggaan ..je zit in een relatie waar je psychisch misbruikt ben.
    neem je verlies! iemand die niet wil veranderen verandert niet!

    Reageer
    #8

    Ben al weg
    Ze heeft onder ogen moeten zien hoe ze er naast zat met haar beschuldigingen en geeft dat toe naar mij toe maar niet naar de buitenwereld. Niet voor het eerst dat ze (echt concrete) bewijzen die mij vrijpleitten naast zich neer heeft gelegd en gewoon vasthoudt aan haar absurde wanen. Ze neemt alles en iedereen in de maling met haar zogenaamde lieve stemmetje en gezichtje maar ik weet hoe ze echt is en zij weet dat ook, maar het boeit haar niet... Ze brengt me moedwillig schade toe en ik heb de stekker er uit getrokken. Ze is weliswaar een psychiatrisch patient door haar aandoening maar ze blijft bewust blind ervoor, net als haar naaste familie, bah !
    Liefde heeft plaatsgemaakt voor enorme afkeer, als het al geen haat is....

    Al stond ze in de fik zou ik nog niet op d'r pissen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb van dichtbij mogen zien hoe de mechanismes bij iemand met zo'n aandoening werken en ik kan je zeggen dat logica totaal geen invloed heeft op hun gedrag of redeneringen. je hebt je duidelijk mee laten slepen in haar denkwereld terwijl je daar al een streep had moeten trekken, hoe zwaar dat ook is als je echt van haar houdt is dat het enige. Het spijt me voor je maar ik denk niet dat je hier zo makkelijk vanaf komt bij haar wnat zij zal jou net zo haten als jij haar in haar rare hersenkronkels...

    Reageer
    #10

    Bedankt voor je reactie An,
    beetje mosterd na de maaltijd want daar was ik intussen zelf ook al achter gekomen zoals je hebt kunnen lezen. Het maakt me allemaal nix meer uit en heb er nu alsnog een streep onder gezet, al is dat te laat. Het laat me nog steeds niet los hoe ik me in de maling heb laten nemen en hoe vies en vals ze is. Ze mag doodvallen met d'r hele kutfamillie en zogenaamde vrienden. Wedden dat ik van haar af ben, trust me....

    Reageer
    #11

    Nou, als ik het zo lees ben je er de tweede keer weer met open ogen ingetuind
    Als je niet uitkijkt gebeurt je dat de volgende keer weer
    Succes ermee !

    Reageer
    #12

    Daar heb je helemaal gelijk in en het blijft me ook bezighouden, daar niet van...

    Maar dit gebeurt me niet meer, dat is zeker.

    Reageer
    #13

    ik snap niks van ziekelijke jaloezie. Gewoon tevreden zijn met jezelf en je eigen dingen cq giften. Onzekere mensen zijn vaak jaloers op andermans kleding status whatever. Gevaarlijke mensen Ik blijf er liever weg van.

    Reageer
    #14

    Gegroet meneer die geen hufter is!! Ik zit in dezelfde situatie. Alles wat ik doe is verkeerd, en al haar paranoïde gedachtes komen voort uit een ziekelijke jaloersie. Als ik niet mee werk aan haar ziekelijke gedachtes, dan word ik keihard genegeerd en isoleert zij zich wat echt dagen tot weken kan duren. En als ik toch mijn eigen ding wil doen. Zoals familie willen zien dan dreigt ze met geweld of ze heeft me al fysiek aangevallen. Vuisten messteken heb het allemaal al ontvangen. Als ik zeg dat ik de relatie wil beëindigen dan sloopt ze al mijn inboedel erbij. En dreigt dat ze me de gevangenis in zal sturen. Ik ben mezelf helemaal kwijt, intussen heb ik geen vrienden meer en familie contact word ook met de dag minder. Werk raak ik steeds kwijt omdat ze me 24/7 bij me wilt hebben. Ik ben een sportieve vrolijke man die altijd erg zelfverzekerd was. Nu sport ik niet meer, financieel naar de klote. Ik probeer mensen te ontwijken uit schaamte en bang dat mevrouw weer een jaloerse woede aanval krijgt. Therapie vind ze niet nodig want zij is niet ziek maar dat ben ik volgens haar... Bij haar familie is ze poeslief en niemand die dit van haar weet. Ik weet dat mensen zullen zeggen, ga weg van haar etc. Maar zo makkelijk is dat niet. Ik ga nu 7jaar met haar, maar dit is met de tijd erger geworden. Op het begin was dit niet zo, behalve ruzie maken met vrouwen die naar me keken volgens haar.. Topicstarter bedankt dat je dit onderwerp hebt geopend. Een voor alle andere mannen & vrouwen succes om stekker hieruit te komen!!

    Reageer
    #15

    Beste Een Man

    Heel droevig om te lezen hoe heftig het er bij jou aan toe gaat.
    Bij mij was het alleen psychisch en kwam er (van haar kant) geen fysieke agressie bij kijken.
    Desondanks ben ik nu, 2 jaar later, pas weer een beetje tot mezelf aan het komen en kan ik het achter me laten..

    Wat jij zelf ook moge denken en anderen mogen zeggen : GA WEG BIJ HAAR

     

    Reageer
Reageer op: Extreem jaloerse partner (ziekelijk)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief