Onverklaarbare pijn van de spieren

  • #1

    Lieve mensen,

    Sinds 2008 loop ik met een ondraaglijke pijn van de spieren tussen mijn schouders in. De pijn is voornamelijk aan de rechterarm uitstralende naar mijn rechterarm. Ik voel voornamelijk de hele dag door krampen: vingers, pols, en arm. Om de pijn weg te nemen heb ik van alles geprobeerd: massage, acupunctuur, fysiotherapie en mensendieck. Tot een maand geleden ben ik met mensendieck (oefentherapie) gestopt. Nadat ik (voorlopig) met de oefentherapie ben gestopt ging ik naar een andere fysiotherapeut. Zij zegt dat het een irritatie is van de tussen rib spieren en uitstraling vanuit het wervelkolom. Wellicht zijn mijn ribben anders gaan zitten doordat ik d.m.v. verkeerd zitten en slechte houding dit heb opgelopen. Ik heb gegoogled naar neurologische aandoeningen ik kwam dit tegen: Amyotrofische schouder neuralgie.

    Uitleg:

    De eerste klachten zijn een plotseling opkomende, hevige pijn, gewoonlijk in het schoudergebied. Deze pijn kan enkele uren tot een aantal weken duren. Vervolgens ontstaat er spierzwakte en verlies van spierweefsel in de schouder en bovenarm. Bron: Neurologie.nl.

    Sinds januari van dit jaar ervaar ik ook plotselinge krampen (scheuten) over het hele lichaam verspreid. Bij het masseren is mijn huid hoog sensitief of gevoelig, en roep snel 'au'. Het hele lichaam is stijver, en minder flexibel. Ik loop ook moeizamer. Ik voel vaak pijn onder aan mijn zolen of een plotselinge pijnscheut door mijn kuiten en/of benen. Mijn spieren zijn de hele dag gespannen. Daarnaast voel ik mij ook de hele dag niet actief. En dit komt omdat ik depressief ben.

    Ik ben al naar de huisarts geweest, maar die denkt dat het spanningsklachten zijn. Maar ik ben niet tevreden. Ik wil een verwijzing naar een neuroloog die mij kan helpen/begeleiden. Ik moet erbij zeggen dat ik een jonge vrouw ben van 35 jaar, en ik van deze klachten af wil zodat ik snel weer aan het werk kan. Maar ik ben bang dat dit lang kan gaan duren, omdat mijn klachten zo complex zijn.

    Wie weet hier meer van?

    Reageer
    #2

    Het schoudergebied is vrij complex. Een neuralgie zou kunnen. Ik zou om te beginnen echter, eerst een verwijzing naar een orthopeed vragen.

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare pijn van de spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief