Bloedverlies via penis (voorheen ook uit anus)

  • #1

    Naar een dokter stappen doe ik uit schaamte als jongeman van begin 20 liever niet als het niet per sé nodig is. Maar ik vond het toch wel een beetje een eng idee, dat er bloed uit mijn penis kwam. Zomaar!

    Ik had al langer af en toe last van jeuk en dat is erg vervelend, vooral als je in het openbaar bent; je gaat er dan natuurlijk niet zomaar aan zitten. Maar de laatste weken doet het ook pijn bij de streek rond de eikel. Als ik het aanraak voel ik gelijk stekende pijn. Wat ook nieuw is de laatste weken is ongewenste zaadlozing (gelukkig in minieme hoeveelheid; ik merk het zelfs niet eens), maar ik tref wel sporen in mijn boxershort aan. Ik kan hier geen oorzaak voor bedenken, want er is ook geen sprake van verhoogde of iets dergelijks.

    Waar ik vanavond erg van schrok toen ik mij omkleedde, was een bloedvlek in mijn onderbroek. Later stroomde er ook wat bloed uit mijn penis. Ik kan hier geen oorzaak voor bedenken. Ik heb nog nooit seksueel contact gehad met een vrouw. Wel intieme contacten met mijn vriend, maar dat blijft bij strelen, kussen, knuffelen (geen orale of anale seks, dus dat kan kan buiten beschouwing gelaten worden, denk ik). Mijn probleem weerhoudt mij er nu ook uit een mengeling van angst schaamte van seks. Ik heb in mijn leven wel af en toe gemasturbeerd, maar pijn is naderhand niet meer of minder.

    Of het er mee kan hebben weet ik niet (ik ben ook maar een leek op medisch gebied), maar had in februari last van anale bloedingen na de toiletgang en soms pijn bij het naar het toilet gaan (terwijl ik er wel een een gezonde, vezelrijke voeding op na houd). Het kwam ook voor dat er bij de stoelgang enkel bloed uit kwam. Ik heb mij uiteindelijk over mijn angst/schaamte heen gezet en ben naar huisarts gestapt. Zij heeft mij na een bloedonderzoek (waar niets speciaals uitkwam) doorverwezen naar de Maag-, Darm- en Leverarts. Daar heb ik een endoscopie (inwendig onderzoek van de dikke darm) gekregen, maar er kwam niks uit (er werden ook geen inwendige aambeien gevonden). Dus daar word ik verder niet aan behandeld. Dat is ook niet nodig want het bloedverlies uit de anus is grotendeels gestopt.

    Mijn angst is een beetje dat ik bijna ga denken dat het met elkaar te maken heeft. Ook omdat er geen duidelijke aanwijzing voor is voor beide problemen. Daarnaast heb ik af en toe last van duizeligheid en flauwvallen, maar dat heeft met een verminderde samenwerking tussen mijn beide ogen te maken waar ik al mijn hele leven last van heb en twee keer aan ben geopereerd. Waarschijnlijk staat dat los van het bloedverlies, maar je zou het bijna dat er wel een link is.

    Wie kan mij advies geven? Of wie heeft vergelijkbare klachten (gehad)? U zou mij erg van helpen.

    Reageer
    #2

    Hai, verlies je ook bloed tijdens urineren?

    Reageer
    #3

    Letsel van de plasbuis:
    De plasbuis raakt bij mannen en vrouwen vaak beschadigd door een bekkenbreuk en bij mannen door een paalverwonding of zadelletsel tussen de benen.
    Lees verder/Bron:
    http://www.merckmanual.nl/mmhenl/sec11/ch150/ch150e.html

    Reageer
    #4

    Nee, tijdens het urineren geen bloedverlies. Wel iets meer pijn aan de eikel na het plassen. Vooral erge pijn als ik het aanraak, alsof het een inwendige bloeding is offzo

    Reageer
    #5

    Bloed bij het zaad (hemospermie)

    Het wil nog weleens gebeuren dat er bloed meekomt bij een zaadlozing. Dit is in principe onschuldig. Het wordt beschreven bij een zaadlozing na een lange onthoudingsperiode en bij heftig sexueel contact. Wanneer het niet vanzelf overgaat kan nader onderzoek gedaan worden, maar de kans is klein dat er een oorzaak voor wordt gevonden.

    Hemospermie is wel beschreven bij TBC (tuberculose) van de geslachtsorganen en bij blaaskanker (d.w.z. wanneer de oppervlakkige slijmvlieslaag van de blaas, het urotheel, wat zich ook in de plasbuis bevindt, kankercellen heeft - dit is zeer zeldzaam). Ook is het beschreven bij prostaatontsteking, bij de aanwezigheid van veel steentjes in de prostaat (prostatitis calculosa) en bij prostaatkanker. Ook mannen die bloedverdunners gebruiken hebben een grotere kans op bloedverlies bij het zaad. Hemospermie na prostaatpuncties komt erg veel voor.

    Over het algemeen wordt 'prostaatrust' geadviseerd. Dit houdt in tijdelijke onthouding van zowel seks als masturberen (zelfbevrediging).

    Bron:
    http://www.prostaat.nl/bloed-bij-het-zaad/

    Reageer
Reageer op: Bloedverlies via penis (voorheen ook uit anus)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief