Overspannen?

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik heb 15 jaar en doe 5 VWO.
    T is een beetje een onduidelijk verhaal denk ik. Ongeveer een half jaar geleden was er best iets heftigs aan de hand met een vriendin van me. Ik kwam hier achter en ze nam me in vertrouwen, waardoor ik een soort 'geheimplicht' kreeg en het er met niemand over mocht hebben.
    Die periode lukte t me nog wel om aan school te werken, maar toen het allemaal zo'n 3 a 4 maanden geleden naar de achtergrond ging ging dat niet meer. Het is alsof er toen bij mij een besef kwam hoe die tijd voor mij was, best heftig en stressvol. Ik heb er deze vakantie weinig last van gehad maar nu school weer is begonnen is het alsof ik weer in een gat ben gevallen.
    Ik weet niet goed wat ik er mee aanmoet, iemand tips?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Wat is de vraag precies? Het probleem dat wij moeten oplossen?

    Reageer
    #3

    Ik zou graag willen weten hoe ik me weer op school kan richten. En of het bijvoorbeeld misschien handig is naar een osycholoog te gaan. Sorry ik vind t nogal lastig erover te praten...

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat je meteen naar een psycholoog hoeft.
    Als je je rot voelt tegenover je vriendin, dan moet je dat gewoon tegen haar zeggen. Het kan zomaar zijn dat zij het heel anders ervaart en het meevalt. Dat is allemaal onderdeel van volwassen worden.
    Maar leg me eens uit: 15 jaar en op 5 VWO? Heb je 1-2 klassen overgeslagen?
    Welk VWO zit je? Atheneum of Gymnasium? Hoe gaat het met je cijfers?

    Reageer
    #5

    Ik heb geen klassen overgeslagen, word binnenkort 16. Ik ben een vrij jonge leerling. Ik heb wel meer vriendinnen die 15 zijn en ook 5 vwo doen. Ik doe atheneum, heb nig geen cijfers omdag ik net de eerste week school erop heb zitten.
    Mijn vriendin deed automutilatie en slikte 'illegaal' antidepressiva.

    Reageer
    #6

    Dan ben je wel een hele vroege leerling.
    Misschien kun je je vriendin helpen?
    Dat hangt er vanaf hoe de relatie precies is.
    Als ze te ver heen is, dan is het een kwestie van huiswerk maken en andere vriendinnen zoeken. Je kunt geen ijzer met handen breken en je moet er zelf niet aan onderdoor gaan. Het kan verstandig zijn dit met je moeder of je vader te bespreken, of anders een broer of zus. Als jij haar niet kunt helpen, ga dan op andere plekken uit en probeer haar te vermijden.
    Ik heb op jouw leeftijd ook wel eens een vriend laten schieten omdat hij te veel aan de drugs zat. Nu, ruim 30 jaar later, heb ik daar natuurlijk helemaal geen last meer van. Zo gaat dat bij jou ook, over 10 jaar zit je ergens op een uni in weet ik welke stad in een studentenhuis en ziet het leven er compleet anders uit. In welke stad zou je willen studeren?

    Reageer
    #7

    Het gaat er meer om dat ik me niet kan concentreren. Het lukt me gewoon niet hoe hard ik het ook probeer. En nu de vakantie voorbij is is heg jog erger dan voor de vakantie...

    Reageer
    #8

    Och ja, ik kan alleen maar de voor de hand liggende dingen zeggen: zorg dat je alleen bent, zorg dat je goed gegeten hebt etc.
    Ik studeerde altijd 's nachts, ook voor het VWO, want dan was het lekker rustig in huis. En koffie drinken hielp ook wel. Dat had niets met foute vrienden te maken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Overspannen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief