Ziek

  • #1

    Beste mensen

    Ik ben Matthias en sinds een maand of 2 heb ik al het 1 en ander in mijn lichaam meegemaakt. Hier volgt mijn verhaal..

    Ik ben op 30 maart naar de dokter geweest omdat ik last had van chronische neusverstopping. Ik was dan ook verslaafd aan neusspray. Ik kreeg van mijn dokter avamys en pillen met 1,5mg dexamethasone (dit zijn bijnierschorshormonen of corticosteroïden zoals prednison) en 2mg chloorfenaminemal. Ik moest 10 dagen 2keer per dag een pil nemen en 10 dagen 1x per dag samen met 1 keer spuiten in elk neusgat smorgens met avamys (neusspray met cortisone). De bijwerkingen waren enorm: ik weet bijna niets meer van die dagen af, de tijd vloog voorbij, ik was depressief dan euforisch dan weer depri enz. Dus na dag 12 ben ik gestopt, dit was 9 april.

    De bijwerkingen kwamen volgens mij door de dexamethasone. Maar dat wist ik niet goed op het moment zelf. Dus nu een maand later pakte ik nog steeds een pijnstiller waar ook die stof in zit.

    De klachten die ik heb:
    - Geen besef van tijd
    - Oververmoeid
    - Geen eetlust
    - Pijnsteken die komen of gaan in hart achterkant rug (longen) en hersenen
    - Moeilijk slikken
    - Een soort ruis op de achtergrond in mijn hoofd (ik slaap al jaren met oordopjes dus ik denk niet dat die daar zohard iets aan doen)
    - Moeilijk slapen

    Vooral het eerste, daar heb ik het meeste last van. Het is alsof ik totaal mezelf niet meer ben.. Ik heb nergens meer zin in en weken vliegen voorbij waar ik me nog nauwelijks iets van herinner..

    Nu ben ik sindsdien al 3 keer bij mijn huisarts geweest. Ik heb een bloedtest gedaan die volkomen normaal was en ik heb aperop tegen de vermoeidheid (die trouwens totaal niet helpt).

    Ik weet geen raad meer en mijn vechtlust geraakt op.. Heeft iemand hier hetzelfde met dit medicijn gehad? Of een ander idee wat ik zou kunnen doen?

    Dankuwel!

    P.S.: ik ben NIET depressief

    Reageer
    #2

    Beste Matthias,

    De medicijnen die voorgeschreven werden zijn niet bepaald kinderachtig.
    Heb je die allemaal gekregen voor een chronische neusverstopping?

    Welke pijnstiller gebruik je en waarvoor?
    Hoelang gebruik je die pijnstiller al?

    Reageer
    #3

    Beste Tandor

    Ik gebruikte de pijnstiller omdat ik hartsteken en hoofdpijn kreeg door het stoppen met de medicatie. De pijnstiller bevatte 1mg dexamethasone en een 200mg naproxen als ik me niet vergis. De laatste keer dat ik die nam was vorige week donderdag. Daarvoor was het de zaterdag. Ik vermoed dat ik die 1 a 2 keer per week nam.

    Mijn dokter zegt dat niets mis is met mij maar ik voel talloze dingen die ik niet had 50 dagen geleden voor de medicatie.

    Dit allemaal is zeer onrustwekkend maar ik weet niet wat ik kan doen of welke specialist ik kan raadplegen. Mijn dokter zal me waarschijnlijk telkens weer naar huis sturen als ik hem zou raadplegen.

    Reageer
    #4

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal verbaasd ben over de zware medicijnen die zijn voorgeschreven. Met name de pijnstiller.
    Ik denk dat je inderdaad last hebt van de bijwerkingen van de dexamethason en waarschijnlijk ook van de onttrekkingsverschijnselen van de neusspray. Helaas zal er niet veel anders opzitten dan rustig afwachten. De klachten gaan gewoonlijk vanzelf over.

    Reageer
    #5

    Ik was ook verbaasd toen ik las waarvoor dexamethasone normaal werd voorgeschreven! Maar rustig afwachten heb ik eigenlijk al geprobeerd. Ik bedoel die pijnstiller 2x per week zou een 2 gram dexa in mijn bloed gestoken hebben.. per week! Dat is dus niet veel.. M.a.w. ik zou al tegen mei geweest geen onttrekkingsverschijnselen meer mogen hebben toch? De neusspray gebruik ik ook al geruime maand niet meer..

    Ook niet te vergeten dat mijn bloeduitslag normaal was.. Maar ik weet niet als ze testen op de werking van de bijnieren..

    Reageer
    #6

    Doorgaans wordt dat niet getest.
    De bijwerkingen kunnen best nog wel een tijdje doorwerken. Als je er gevoelig voor bent is 2 gram per week ook al teveel.
    Ook de ontwenningsverschijnselen van de neusspray kunnen langer dan 1 maand duren.

    Reageer
    #7

    Toch vind ik het niet normaal. Hoe kan dit nu langer dan 1 maand duren.. Het lijkt alleen maar te verergeren dan te verbeteren..

    Reageer
    #8

    Beste,

    Als ik kijk naar de mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen van dexamethason en in welke gevallen dit medicijn wordt voorgeschreven, zou ik toch eens ergens kijken voor een second opinion.

    Het is niet gek om ook eens met klachten naar een andere arts te gaan, mede omdat de voorgeschreven medicatie mijn inziens aan de hoge kant is en er totaal geen verbetering zichbaar is.

    Ik heb nog eens het middel dexamethason opgezocht via
    [url=http://www.dexamethason.info]www.dexamethason.info[/url]
    maar kan helaas niets vinden, waarom je dit medicijn zou moeten gebruiken.

    Ik zou een second opinion in een ander ziekenhuis overwegen.

    mvg

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ziek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief