Vreemde lucht op het werk

  • #1

    Op mijn werk is er een vreemde onbekende lucht ontstaan. Zijn vermoeden een diesel lucht waardoor mensen onwel zijn geworden. Kun je door een diesel lucht flauw vallen?

    De brandweer kon niets vinden. Maar kan het ook zijn dat er zulke belangen bij zijn dat ze het liever niet willen vertellen? Want als een partij schuldig is aan een giftige stof heb je te maken met hoge kosten lijkt mij? Hoe kan het zo zijn dat het wel vaker voorkomt dat de geur nooit is achterhaald kon worden? Kan iemand me meer informatie geven? Op blackle.nl vond ik niet zo heel veel.

    Reageer
    #2

    [i]De grenswaarde is de maximaal toegestane concentratie van een (gevaarlijke) stof in de individuele ademhalingszone van een werknemer. De stof kan voorkomen als gas, damp, aerosol en vezel. De grenswaarde geldt voor een gedefinieerde referentieperiode (meestal 15 minuten en 8 uur). Uitgangspunt bij de vaststelling van de waarde is, dat de gezondheid van de werknemers én hun nageslacht niet wordt benadeeld. Ook niet bij herhaalde blootstelling aan die concentratie, gedurende een langere periode tot zelfs een arbeidsleven.
    De grenswaarden scheppen duidelijkheid voor werkgevers en werknemers wat toelaatbaar is of wat toelaatbare blootstelling is. Ook bieden grenswaarden houvast aan de arbeidsinspectie bij de handhaving. De grenswaarden zijn waarden, waaronder geen nadelige effecten op de gezondheid zijn te verwachten. Dat geldt niet voor de grenswaarden voor kankerverwekkende en mutagene stoffen. Daarvoor is geen veilige grenswaarde vast te stellen.
    Het streven is om de grenswaarden voor kankerverwekkende stoffen maximaal vast te stellen op het niveau van een extra kankerrisico van 1 op de miljoen werknemers.
    Rechts op het scherm kunt u deze grenswaarden en andere normen voor stoffen vinden via 'Normen'.[/i]

    Lees verder op: http://www.rivm.nl/rvs/normen/werk/grens/

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Ik zal in het kort aangeven wat er is gebeurd:

    * op mijn werk werd ik onwel door een vreemde lucht. Ik moest in de ambulance waar ik zuurstof zou krijgen maar het ambulance personeel vergeten was dit aan te zetten. Dat was woensdag.

    De maandag was er een metaal lucht te ruiken en toen werd ik weer onwel en raakte mijn concentratie kwijt. Alsof het beeldscherm ver weg van me was.

    Vrijdag was er een rioollucht op mijn werk. De vrijdag avond was ik op visite bij mensen waarbij ik in gesprek was. Maar toen voelde ik me zo raar in mijn hoofd dat ik het gesprek even moest stopzetten. Alsof je even lijkt te verdwijnen. De zondagochtend kon ik een gesprek niet volgen omdat ik mij weer raar voelde in mijn hoofd. In mijn fam. komt hersenbloeding voor.

    Volgens mijn huisarts zou ik daar te jong voor zijn namelijk 31 jaar. Wat het wel is weet hij niet. Immers een dokter kan ook niet alles een antwoord hebben. Hij denkt meer richting hyperventilatie. Hij heeft vanmorgen mijn voeten getest op response van mijn hersenen. Het zou normaal zijn.

    Beetje onbevredigend antwoord. Dus het zit niet in de hoek van tia of hersenbloeding maar ik voel me wel licht in het hoofd en het lijkt er wat op dat ik mijn evenwicht verlies.Ook kan ik niet zo lang werken ik raak snel moe. In mijn jeugd wel eens hersenschudding gehad en een jongen heeft ooit toen ik 15 was keihard op mijn hoofd geslagen.

    Wat kan het toch zijn?

    Reageer
    #4

    Er is neurologisch onderzoek dat uitgevoerd kan worden door een neuroloog specifiek op de functionaliteit van de reuk. Als de huisarts aanleiding ziet u te verwijzen zal dat een onderzoek zijn dat gedaan kan worden.

    Het kan ook zijn dat er sprake is van een onschuldig rhinovirus dat de reuk tijdelijk wat in de war heeft gebracht. Dat gaat in principe vanzelf weer over.

    Hoe staat het met de smaak? Heeft u de laatste tijd ook vreemde smaak gewaarwordingen?

    Reageer
    #5

    Hallo anoniem,

    Mijn smaak is hetzelfde gebleven. Ik vind het best wel eng dat ik me zo danig voel dat het lijkt uit te vallen.

    Reageer
    #6

    Je kunt even naar de huisarts gaan want het ruiken van verschillende chemische geuren kan wijzen op een vorm van epilepsie. De medische term voor het ruiken van geuren die er eigenlijk niet zijn is 'fantoom geur', en past in het beeld van epilepsie. Wist je dit?

    Reageer
    #7

    Nee dat wist ik niet! Wel goed om dat ook te weten. Maar deze geur was er wel duidelijk hoor.

    Reageer
    #8

    Blijkt om uitlaat gassen te gaan die ik heb ingenomen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan is het gelukkig allemaal niet zo ernstig als je dacht!

    Reageer
Reageer op: Vreemde lucht op het werk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief