Krampen in spieren, minder kracht en stijve spieren

  • #1

    Hallo,

    ik zit even met een vraag... Ik heb sinds ongeveer 4 weken dat ik heel vaak kramp krijg. Dat kan overal zitten. In mijn kuit, tenen, bovenbenen en vingers. Het is dan ook moeilijk om het weer te laten ontspannen.

     

    Ook heb ik de laatste tijd minder kracht en zijn mijn spieren heel erg snel stijf.

    Als ik een tijd sta, dan voelen mijn spieren heel stijf en pijnlijk aan, dat heb ik ook met zitten. Als ik een tijd loop met de hond, kan ik dat ook hebben. Ik heb er vooral 's nachts last van. Ik lig altijd op mijn zij te slapen. Na een uur heb ik zo stijve en pijnlijke spieren, dat ik op mijn rug of andere zij moet gaan liggen. Het probleem is dan, dat ik het weer maar een uur volhoud en dan weer in slaap val. Daardoor kom ik ook echt slaap te kort omdat ik nachten niet door kan slapen.

    Waaraan zou dit kunnen liggen, is er iets aan te doen aan een van deze symptomen en is het handig om hiermee naar de huisarts te gaan?

    Ben veel afgevallen laatste tijd, sinds die tijd heb ik er last van. Zie ook bleekjes...

    Groetjes Marjolein

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga idd eens naar de huisarts met de klachten

    Reageer
    #3

    Kijk eens op http://www.hierhebikpijn.nl dit is een fysio check, misschien kun je daar wijzer van worden. Een bezoek aan de huisarts kan natuurlijk nooit kwaad, beter 1x teveel dan 1x te weinig naar de dokter.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties.

    Donderdag ga ik naar de huisarts. Dan laat ik jullie wel weten wat de huisarts heeft gezegd.

    Groetjes Marjolein

    Reageer
    #5

    Er kunnen allerlei factoren spelen. Bijvoorbeeld een lage bloedsuikerspiegel. Dan kan het schelen om te zorgen voor een goed voedingspatroon. Ook kunnen  er bij spierpijn en krampen bepaalde tekorten spelen, bijvoorbeeld  magnesium, vitamine B en D, ijzer, bepaalde vetzuren en nog veel meer. Omdat je ook bleekjes bent zou er een tekort aan ijzer en vitamine B12 spelen. In elk geval kan het geen kwaad om  naar de huisarts te gaan met je klachten.

    Ook verzuring in je lijf kan spierpijn geven. En misschien spelen er dingen waardoor je afgevallen bent. Dan is het ook belangrijk om daar wat aan te doen.

    Reageer
    #6

    ben donderdag bij de huisarts geweest. Ze hebben op vitamines en alles geprikt, maar alle waardes zijn goed. Dus geen ernstige magnesium of vitamine te kort.

    Nog steeds zo'n last van mijn spieren en ook krampen in tenen enzo. Als ik over een paar dagen nog te weinig slaap krijg, willen ze voor een paar dagen slaapmedicatie geven.

    Ik heb sinds zaterdag ook gigantisch last van duizeligheid. Qua gewicht ben ik gelukkig wel van 41 naar 42 kg gegaan in 2 weken tijd. Moet uiteindelijk naar de 45kg.

    Reageer
Reageer op: Krampen in spieren, minder kracht en stijve spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief