2x een blaasontsteking, maar wat nu?

  • #1

    Hallo, ik ben een man van 22 jaar en afgelopen jaar heb ik tweemaal een blaasontsteking gehad. Verder nog nooit iets dergelijks gehad.

    De 1e keer kwam ik erachter doordat ik 5 minuten na het plassen wéér naar de wc moest en een aantal druppeltjes dik, troebel, bruinrode urine plaste. Direct naar de dokter, antibiotica en een week later was alles weer in orde.

    Circa 8 maanden later weer een blaasontsteking gehad, wederom die paar druppels roodbruine urine. Naar de dokter geweest, doorverwezen naar de uroloog. Echo's laten maken e.d., wederom een kuurtje. Ze hadden niks gevonden en tot anderhalve week geleden verder ook nergens last van gehad (alhoewel ik er veel meer op let en aan denk nu).

    Nu is het echter zo dat ik met deze blaastontstekingen automatisch veel ben gaan drinken en dan ook erg vaak naar de wc moest (hoewel dit niet meer dan 4x per uur was, bij weinig drinken 1x in de 2 uur). Verder geen pijn, alleen maagkrampen door de antibiotica.

    Nu is het echter zo dat ik circa anderhalve week geleden een raar gevoel in mijn onderbuik kreeg. Mijn plasgedrag is vrij normaal gebleven ('s ochtends plassen bij het wakker worden, vervolgens soms om 11 uur nog een keer, vaak pas om 2 uur 's middags, niets extreems in elk geval), maar op sommige momenten heb ik het idee dat ik geen druk kan zetten. Mijn onderbuik is ook regelmatig opgezwollen en ik heb vaak het gevoel dat ik winden moet laten.
    Eerst had ik het idee dat dit niks met mijn blaas te maken heeft, maar eerder iets met prikkelbare darmen oid. Echter, wanneer ik weinig drink dan komt er een stekende pijn op. Deze heb ik ook zo nu en dan 's avonds.

    Herkent iemand deze klacht? Enig idee wat het kan zijn? De reden dat ik er nog niet mee naar de dokter ben gegaan is juist het feit dat ik dacht dat het gewoon geirriteerde darmen waren. Het trok langzaam ook weer weg, maar zo nu en dan heb ik een stekend/brandend gevoel in mijn onderbuik en het idee dat er een flinke druk zit (die overigens lang niet altijd mijn blaas prikkelt).

    Reageer
    #2

    Er is dus tweemaal een urineweginfectie gediagnosticeerd waarvoor je behandeld bent, en nu heb je last van een opgeblazen gevoel in de onderbuik.

    Is je ontlastingspatroon de laatste tijd blijvend veranderd: dunner, dikker, vaker, andere kleur?

    Heb je last van bloed of slijm bij de ontlasting?

    Reageer
    #3

    als er geen reden voor je blaasontsteking is gevonden zou dit mogelijk een oorzaak kunnen zijn: een darmontsteking kan nml ook een blaasontsteking veroorzaken, het lijkt mij nodig dat je naar de huisarts gaat en deze klachten daar even nader laat onderzoeken.
    is er alleen een echo van de blaas gemaakt, of ook van de darm?
    loop er maar niet mee door , laat er naar kijken!
    is er bloedonderzoek gedaan?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #4

    @ Peer, in die zin niet echt. Op het oog is mijn urine gewoon "schoon" (geel bij lage vocht-voedsel verhouding, doorzichtig bij meer vocht, wat je zou verwachten) en ik plas dagelijks 3-5x.

    Echter viel me vanochtend op dat ik moest plassen toen m'n wekker was gegaan, maar er kwam nauwelijks iets uit. Dit vind ik wel vreemd, aangezien ik normaal gesproken wel een redelijke hoeveelheid plas 's ochtends.

    @ Brenda, volgens mij is er bij de echo gekeken naar blaas, nieren en urinewegen. Ten tijde van mijn blaasontstekingen had ik geen last van een opgeblazen gevoel oid. Alleen de 2e keer antibiotica gaf me dat, maar dat schenen bijwerkingen van het medicijn te zijn. Vervolgens een half jaartje rustig en toen weer ellende.

    Ben ook van plan komende week even bij de dokter langs te stappen, want ik ben toch wel benieuwd wat er aan de hand is. Ook omdat ik dus niks kan vinden over die geen ochtendurine (en ik drink wel genoeg, ben er vannacht niet uit geweest, gisteravond voor het slapen gaan voor het laatst - bijna 7 uur geleden).

    Reageer
Reageer op: 2x een blaasontsteking, maar wat nu?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief