hoofdpijn

  • #1

    Hallo ik zit met een vraag ik ben een vrouw van 30 en ik heb bijna elke maand voor of na mijn menstruatie hoofdpijn nu heb ik dat weer ik ben 4 dagen ongesteld geweest de eerste dag bijna geen bloed 2e dag wel en 3e en 4e heel weinig en vandaag heledag hoofdpijn ik ben al bij de huisarts hier voor geweest die denkt dat ik pms heb en dat er niks aan te doen is. Weet iemand hoe ik van die hoofdpijn af kan komen?

    Reageer
    #2

    ik heb nog een vraag misschien een rare vraag maar kan het komen door mijn leeftijd dat ik pms heb 5jaar geleden had ik nergens last van ik had amper buikpijn laat staan anderen klachten. maar na mate ik ouder word heb ik steeds meer klachten. ik heb nog geen kinderen en ik heb een keer van een kennis gehoord dat, dat ook iets mee te maken kan hebben weet iemand hier meer over ??

    Reageer
    #3

    PMS is niet leeftijd gebonden en dat je nog geen kinderen hebt gehad heeft daar ook niets mee te doen. Het alleen maar met hormonen te maken. Gebruik je de pil of een ander hormonaal anticonceptiemiddel?

    Reageer
    #4

    Je voeding kan uitmaken. Bepaalde voedingsmiddelen als kaas en chocolade kunnen hoofdpijn uitlokken. Verder kunnen er tekorten spelen aan onder andere magnesium, zink, vitamine b en d en bepaalde vetzuren. Magnesium werkt bijvoorbeeld ontkrampend en bij een tekort kan je ook hoofdpijn krijgen.

    Verder kan een belangrijke factor zijn oestrogeendominantie. Dat is een toestand waarbij het oestrogeen relatief te hoog is ten opzichte van het progesteron. Het heeft deels te maken met het westerse eet- en leefpatroon, waardoor het op iets oudere leeftijd erger kan worden. Je kan dat bijsturen met goede voeding, middelen als kurkuma, die helpen het teveel aan oestrogeen af te breken. Wat mij enorm helpt bij andere menstruatieklachten is natuurlijke progesteroncrème. Die helpt de progesteronbalans te verbeteren, waardoor klachten kunnen verminderen en je er als bonus een beter humeur van krijgt. Over oestrogeendominantie kan je het een en ander vinden op internet.

    Reageer
    #5

    @Tandor nee ik gebruik geen anticonceptie @Catootje ik heb geen vitamine te kort ook geen magnesium ik had een jaar geleden een onregelmatige menstruatie ik was naar de huisarts geweest en die vertelde mij dat het pms dus kan zijn en dat ik een beetje overgewicht heb nadat ben ik afgevallen en is mijn bmi gewoon goed en heb ik een regelmatige menstruatie.
    en ik heb gemerkt dat als ik weinig bloed dat ik meer klachten heb zoals hoofdpijn duizelig misselijk zelfs verhoogde bloeddruk ik weet niet of die verhoogde bloeddruk komt doordat ik dan meer vocht vast houd. en ik heb dus ook klachten nadat ik klaar ben met ongesteld zijn. dus een dag later ben ik nog misselijk en heledag hoofdpijn hoort dit ook bij Pms? en over die progesteroncrème heb ik nooit eerder gehoord dankje ik ga even Google en kijken wat het doet en of het geschikt is voor mij.

    Reageer
Reageer op: hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief