ophogen paroxetine

  • #1

    Ik heb nog een vraagje - ik moest dus weer ophogen van 8 mg naar 10 mg paroxetine . Maar dit voel ik dus wel !!

    Er wordt in dit forum vaak geadviseerd bij een mislukte afbouwpoging opnieuw op te hogen en dan weer langzamer te afbouwen.

    [b]Maar - hoe snel moet je opbouwen [/b]?
    Zijn daar ook nog richtlijnen voor ?

    groet van Dora

    Reageer
    #2

    Als je na een afbouwstap te zware ontwenningsverscijnselen krijgt kun je in een keer terug naar je vorige, stabiele dosis. Dit hoeft niet in stappen weer opgebouwd te worden.
    Wel is het zaak om dit zo snel mogelijk te doen.

    Klaas

    Reageer
    #3

    Maar krijg je dan geen last van nare bijwerkingen ?

    In mijn geval nu - ik was dus aan het afbouwen met de strips en ben van 20 mg naar 10 gegaan in 28 dagen , ging perfect !!

    Tot dat ik van 10 mg op de 8 mg kwam , binnen 4 uren was het mis, zweetaanvallen, huilbuien , het niet meer zien zitten , compleet instabiel dus . Direct weer met die 2 mg opgehoogd naar 10 mg en ik ben nog steeds niet stabiel. Arts zegt dat dit zeker 14 nodig heeft eer ik weer redelijk stabiel ben. Heb er al goede dagen tussen zitten ,zoals gisteren maar vandaag is het weer niks. Heel vreemd !!
    Je kent mijn geval al, na mislukte stoppoging vorig jaar ook in 1 keer weer opgehoogd van 10 mg naar 20 mg. Werd daar zo instabiel van dat ik opgenomen ben in het ziekenhuis , nu slik ik er ook nog Cymbalta 60 mg bij als steun bij het afbouwen en tegen reuma.
    Dit is al de derde keer dat ik een stoppoging heb ondernomen, 1 keer helemaal verkeerd door pillen te breken, vorig jaar met vloeibare .
    Toen ben ik in 6 weken tijd van 20 mg naar 10 gegaan en nu een poging met de afbouwstrips . Wat ook weer dreigt te mislukken.

    Het is nu zo erg dat de psychiater en de huisarts niet meer weten hoe ik moet afbouwen . Zelf heb ik er langzamerhand ook echt genoeg van- misschien wil ik wel terug naar de 20 mg paroxetine en dan een jaar wachten . Zou het nog aanslaan ? Maar hoe zal het dan moeten met de Cymbalta ?
    Huisarts wil mij eventueel zowel aan de Cymbalta houden als aan de 10 mg Paroxetine .
    Ik verneem niet dat de Cymbalta het over neemt , anders was ik nu na die kleine 2 mg ophoging van paroxetine toch niet zo instabiel ?

    Wie oh Wie weet raad voor mij ????? Wat is wijs ?

    groeten van Dora .

    Reageer
    #4

    Sorry, moet zijn 14 dagen .

    gr. dora

    Reageer
    #5

    @Dora,
    Wie heeft je eigenlijk in eerste isntantie deze brol voorgeschreven?
    Ik zou deze "arts" zeker eens confronteren met de enorme ellende waar je nu in zit door deze zogenaamd niet verslavende pillen, die in werkeijkheid veel en veel verslavender zijn dan alle illegale drugs bij elkaar!

    Ook het combineren van dit soort middelen is vragen om problemen. Ik denk overigens wel dat je arts geijk heeft dat het enkele weken van duren voor je stabiel bent op je vorige dosis.

    Wat het verder compliceert is dat de klap van een dosisverlaging soms emt weken vertraging kan optreden. Als je de stappen te snel zet, dus sneler dan 3-6 weken per stap, is het heel goed mogelijk dat je nog de gevolgen van een eerdere verlaging voelt.
    Daarom vind ik in 28 dagen van 20 naar 10 mg ook veel te snel. Uitgaande van maximaal 10% per 3 weken zou dat minsten een half jaar moeten duren.
    Ik zou het toch nog wat langer de tijd geven op 10 mg, en dan evt. omhoog naar 15 of zelfs 20 mg. En dan echt heel heel heel erg langzaam omlaag.

    De strips kunnen nog te snel gaan en bijkbaar is dat bij jou het geval. Ik ken voorbeelden van mensen die met 3 procent per 6 weken moesten afbouwen en daar jaren over deden. Dat kan eigenlijk alleen met de suspensie, niet met de strips.

    Is iedere blootstelling aan een SSRI al een experiment met de patient als proefkonijn, het combineren van meerdere SSRI's is dat nog eens in grotere mate. Die cymbalta erbij maakt het nog eens extra complex en ook ik heb helaas geen eenvoudige oplossing.

    Ik hoop alleen dat je stabiel kan worden op 10 mg of eventueel 15 of 20 en dan dus echt extreem langzaam omlaag, veel langzamer dan met de strips.
    Sterkte, Klaas

    Reageer
    #6

    Dank je Klaas voor je antwoord !

    Ja, mijn psychiater heeft de cymbalta ernaast voorgeschreven , het is toch een man met jaren ervaring . Hij heeft dit gedaan met de beste bedoelingen lijkt mij. Als een soort ´ opvangnet ´ voor de afbouw van de paroxetine. Maar denk je dat de paroxetine nog wel zal aanslaan ?

    Volgens mij doet de Cymbalta niks, anders had ik nu toch minder klachten moeten hebben tijdens de afbouw van de paroxetine ?
    Ja , het werkt wel goed tegen de reuma.
    Wat is nu wijs- eerst de paroxetine weer ophogen en dan de cymbalta ervan af en tegelijker tijd de parox ophogen en de cymbalta verlagen ? Weet jij ook een arts met ervaring waar ik deze vraag kan voorleggen of een instantie ofzo ? Want ik voel mij echt radeloos momenteel . Ziek van ellende .

    groet van Dora

    Reageer
    #7

    Nog 1 vraagje- kan ik zo ophogen van 10 mg paroxetine naar 15 mg ?

    groet van Dora

    Reageer
    #8

    Die vraag had Klaas eigenlijk al beantwoord.

    [quote]Als je na een afbouwstap te zware ontwenningsverscijnselen krijgt kun je in een keer terug naar je vorige, stabiele dosis. Dit hoeft niet in stappen weer opgebouwd te worden.
    Wel is het zaak om dit zo snel mogelijk te doen.[/quote]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oké , maar dan weet ik niet meer naar welke ophoging , de laatste waar ik mij mét de Cymbalta redelijk voelde was 10 mg .

    Maar dit is dus mét Cymbalta ernaast en nu ben ik dus weer 2 mg opgehoogd , precies een week geleden en ik voel mij toch ziek.

    Is dit normaal of zegt dat dat de ophoging nog te laag was , ben dus in 34 dagen met de afbouwstrips van 20 mg naar 8 mg gegaan.

    Ik weet het nu ook niet meer .

    groet van Dora

    Reageer
    #10

    Ik heb even medisch advies gevraag via deze site en weet nu waar ik aan toe ben .

    Moet eerst weer stabiel worden en dan druppel voor druppel afbouwen .
    Dat betekent per 3 weken 0,1 mg eraf . Dus over [b]100 weken[/b] ben ik van 10 naar Nul !!

    Dit is wat ik nu ook ga doen , al zou het mij ook 200 weken kosten , ik ga ervoor . De Cymbalta blijf ik erbij slikken voorlopig.

    Iedereen succes met het afbouwen !!

    Ik laat zo nu en dan wel eens van mij horen hoe het mij afgaat .

    Heb nog een vraag - hoe zit het met die omrekening van mg naar ml ?
    Dus 0,1 mg eraf is hoeveel ml ?

    Reageer
    #11

    aanvulling , weer mijn naam vergeten , groet van Dora.

    Reageer
    #12

    1 ml vloeibare paroxetine is 2 mg

    1 ml staat gelijk aan 20 druppels

    Reageer
    #13

    Bedankt voor het antwoord .

    groet van Dora

    Reageer
    #14

    Dit lijkt mij inderdaad de enige weg in jouw geval.
    Ik zou overigens geen druppels tellen maar zeer nauwkeurig afmeten met het juiste formaat spuitje. De dosering moet namelijk zo min mogelijk fluctueren.
    Klaas

    Reageer
    #15

    Ja, dat klopt Klaas , vorig jaar oktober ben ik daar de fout mee ingegaan , ook eerst druppels tellen en later via het verkeerde spuitje . Kwam allemaal lucht bij .
    Daarom ben ik er nu ook wat huiverig voor , weer vloeibaar .

    Heb je nog tips om precies de juiste hoeveelheid in het spuitje te krijgen ? En ik las al dat ik een insuline spuitje moet gebruiken , of zijn er nog beter doseerbare spuitjes te verkrijgen ?

    Pffff , 100 weken , dit wordt echt doorzetten en nauwkeurig blijven doseren .
    En dan nog een andere vraag - iedere keer als ik aan het minderen was kreeg ik van die spontane, onverklaarbare huilbuien , vraag mij af waar die vandaan komen . Ik voel geen verdriet erbij.

    Reageer
Reageer op: ophogen paroxetine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief