Afbouwverschijnselen lamotrigine

  • #1

    Hoi,

    weet iemand wat de afbouwverschijnselen zijn van lamotrigine/lamictal?
    Ik vraag mij af waar ik last van kan krijgen.
    Uit internet werd ik niet veel wijzer.

    Hopelijk kan iemand mij een reactie geven!

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Ik slik dit trouwens voor een bipolaire stoornis!

    Reageer
    #3

    De afkickverschijnselen kunnen overeenkomen met de bijwerkingen. Daarnaast kunnen eerdere klachten, die er waren voordat je het medicijn gebruikte terugkomen.

    Reageer
    #4

    http://mentalhealthdaily.com/2014/05/30/lamictal-withdrawal-symptoms-list-of-possibilities/

    Dit is een hele mooie samenvatting, ik heb er een hoop aan gehad. Suucces!

    Reageer
    #5

    Beste Anoniem,

    Ben benieuwd of je uiteindelijk bent gaan afbouwen en hoe dat je is vergaan. Overweeg na al deels afgebouwd te hebben om het een tijd helemaal zonder te proberen.

    Vriendelijke groeten,

    Femke

    Reageer
    #6

    Ik heb 8 jaar lang lamotrigine gebruikt tegen zenuwpijn toen ik op 2x125mg zat en mijn lichaam meer wilde omdat de zenuwpijn weer erger werd wilde ik afbouwen. Dat is niet gelukt en omdat ik niet wilde verhogen (Dit was 2 jaar geleden) gaf mijn huisarts me er morfine pleister bij. Ik had vreselijke last van stemmingswisselingen en agressieve buien, opeens realiseerde ik me dat het van de lamotrigine kon zijn. Ik heb inmiddels een andere huisarts hij kent lamotrigine niet en vindt alleen uit dat lamotrigine tegen epilepsie gebruikt wordt. Ik besluit af te bouwen en doe hier 4 weken over. Al binnen een week is mijn hoofd rustig en nemen de buien af. De zenuwpijn hou ik onder controle met de pleisters. Waarschijnlijk heb ik 8 jaar lang een verkeerd medicijn gebruikt.

    Reageer
    #7

    Ik vergat nog te vertellen dat ik leed aan vreselijke verstopping, waarvan we dachten dat het door de morfine pleister kwam. Maar sinds ik geen lamotrigine meer heb is mijn stoelgang normaal, waar ik heel blij om ben. Mijn hoofd is zo rustig geworden dat ik weer hele nachten doorslaap. Eerder werd ik wakker en was van de ene op de andere seconden klaar wakker. Nu wordt ik alleen wakker van de zenuwpijn die onder controle heb door in een andere stand te gaan liggen. Ik ben erg blij dat ik van die rommel af ben.

    Reageer
    #8

    Hallo

    Ik heb de laatste maand 300g lambipol (lamotrigine) moeten nemen. De bijwerkingen waren enorm. Ik werd meer depressief, had fysiek zo veel klachten en ben zo ontzettend moe. Nu moet ik terug een lagere dosis nemen. ik hoop dat die kalchten dan weer minderen of verdwijnen. Maar weet iemand hoe lang het zou duren voor de bijwerkingen terug minderen?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is helaas moeilijk te zeggen. Dat is toch voor iedereen anders

    Reageer
    #10

    Beste, ik ben sinds 3 dagen gestopt met Lamotrigine. Ik nam 200 mg voor bipolarisme, dus ben niet epileptisch, en in de bijsluiter stond dat afbouwen dan niet hoefde. Maar ik voel me zeer onrustig en loop de muren op...

    Reageer
    #11

    Afbouwen kan dan wel niet perse noodzakelijk zijn, maar er kunnen toch onttrekkingsverschijnselen optreden

    Reageer
    #12

    Anti-epileptica zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan diverse voedingsstoffen. Bij een dergelijk middel vooral diverse B-vitamines en vitamine D en K. Dat soort info kan je op internet allemaal vinden. Wat extra suppletie van vitaminen kan dus zinvol zijn. Bij een biopolaire aandoening speelt ook de biochemie van je lichaam een rol. zoals een te hoog koperniveau in je lichaam en tekorten aan diverse voedingsstoffen.

    Reageer
    #13

    Ben depressief en slik hier tegen 150 mg lamotrigine. Slik nu 5 dagen 100 mg. Wanneer kan ik nog verder afbouwen?

    Reageer
    #14

    Hoe lang slik je dit middel al?

    Reageer
    #15

    Eerst wat geïrriteerd en heel moe, slaperig, hoofdpijn, vooral heel duizelig en licht in mijn hoofd, dat is het meest lastig. Zwakt af, maar heeft even 10 tot 14 dagen nodig. Ik heb dit daarom gedaan tijdens mijn 2 maanden vakantie. Heb weer terug gevoelsleven en geheugen.

    Reageer
Reageer op: Afbouwverschijnselen lamotrigine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief