ritalin en zwaar moe

  • #1

    hallo

    ik slik sinds 3 weken ritalin
    de eertse 2 weken voelde ik me echt geconcetreerd en top maar de laatse week ben ik wat meer vermoeid en lijtk wle iets minder geconcetreerd en een beetje chaotisch het kan zijn dat ik veel heb gesport waardoor ik zo moe ben maar mischien zijn het ook de medicijnen ik kan de oorzaak moeilijk vaststellen mishcien moet ik wle me dosis verhogen maar dat durf ik niet zomaar te doen kan iemand me hierbij helpen

    bedank mvg henk

    Reageer
    #2

    kan echt niemand mij helpen word er echt gek van

    Reageer
    #3

    Zoals alle geneesmiddelen kan Ritalin naast de gewenste werking ook ongewenste effecten (bijwerkingen) veroorzaken. Bijwerkingen hoeven niet bij iedereen op te treden. Snel intredende (binnen enkele weken) gewenning en afhankelijkheid kunnen optreden.

    De meest voorkomende bijwerkingen van Ritalin zijn nervositeit, prikkelbaarheid, dysforie, slaapstoornissen, hoofdpijn, tics, stijging bloeddruk en pols, gewichtsverlies en afgenomen eetlust.

    Als gevolg van de bijwerkingen kun je tijdelijk actiever worden dan je zou willen, en daar word je moe van. Als je last blijft houden van deze bijwerkingen, overleg dan met jouw dokter die de Ritalin aan jou heeft voorgeschreven.

    Reageer
    #4

    [i]Ritalin is gewoon troep als je het neemt verander je gewoon in een zombie je wordt suf moe en alleen maar humeuriger[/i]

    Bron: http://www.dokter.nl/forum/Gewicht-lengte/71049-ritalin.html

    Reageer
    #5

    [size=4] [color=#008000] [b] hoi hoi, toen ik zelf net met ritalin was begonnen was ik ook heel moe na een paar weken. daarna stabiliseerde de vermoeidheid.

    Nu kan ik eigenlijk alleen maar adviseren: GA NAAR DE ARTS DIE JE DIT VOORSCHRIJFT! als t goed is is dat een psychiater en als die geen tijd heeft ga je naar izjn of haar vervanger.
    Ritalin is een opiaat en daar moet je niet zelf mee gaan sollen.

    succes hoor. [/size] [/color] [/b]

    Reageer
    #6

    Hallo, ik zit nu in dezelde fase. Ik slik nu 4 weken Ritalin.In het begin ging het prima maar nu voel ik me net een zombie. Als ik `s ochtends uit bed kom kan ik amper op m`n benen staan. Mijn stemmeong is abnormaal wisselend. Van blij tot bijna hysterisch vanbinnen ben ik net een ijskast, kan nergens meer om lachen en mijn creativiteit is gedaald tot niveau 0 . `t is een heleboel maar misschien ben ik wel een uitzondering.Zijn er mensen die zich in mijn verhaal herkennen ? Gr. Marcel

    Reageer
    #7

    Hoi Marcel, ik herken dat wel ja, ben normaal een ontzettend vrolijk mens vol goede zin en sinds ik ritalin slik voel ik me humorloos en saai, ik ben stilletjes en voel me vaak moe, kan toch niet de bedoeling zijn 🙁

    Reageer
    #8

    Hoii,

    Ben blij dat ik niet de enige ben die zo moe is. Is dit bij jullie al verminderd?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Opgelet! Als je een hevige sporter bent en Relatine neemt. Relatine verhoogt de hartslag en sporten ook. Ik weet niet hoe oud je bent. Als je begint met 10mg en dit om de 4 uur of 2x per dag. Zou je daar toch enkele maanden effect mee hebben. Tenzij jij meer weegt en ouder dan 25 bent moet je de dosis verhogen naar 15mg. Weet zeker dat je Relatine neemt met de juiste reden. Iemand dat het niet nodig heeft kan er depressief van worden.Mischien moet je gewoon sport vitamine nemen. Duofit van Vitanza tablette of Tauritine Plus Magnesium ampulles zijn goede vitamines. Relatine verbeterd je sport prestatie niet in tegendeel.

    Reageer
    #10

    ik slik het nu ook 2 weken en ben erg moe nergens zin bha bha

    Reageer
    #11

    Slik het nu een maand of 2 en ben de laatste dagen extreem moe. maak kleine foutjes zoals tandpastadop vasthouden om pasta op tandenborstel te doen ipv de tube. Mn sleutels pakken als ik op visite ben en naar binnen wil terwijl het niet mn eigen deur is. Autorijden is moeilijker door onoplettendheid dus ben je vermoeid?? geen autorijden! daarnaast ben ik heel veel afgevallen en eet ik de helft minder. Hartslag is hoog. Mega stemmingswisselingen. In het rebounduurtje 21:00 / 22:00 ben ik mega prikkelbaar met woede en driftbuien en depressie gevoelens. Soms zo erg dat ik een 10mg ritalin nodig heb om rustiger te worden. met als bijwerking niet slapen.. lig dus tot 3:00 wakker met als resultaat - > volgende dag het hele riedeltje nog een keer. Let dus heel erg goed op je dagplanning en je agenda. Vandaag weer extreem vermoeid en ga proberen om zo te slapen.

    Succes allen!

    Reageer
    #12

    Ik heb dezelfde ervaringen ritalin in hogere doseringen echt gevaarlijk in combinatie met sporten ben ik er een keer burnout van geraakt maar ook als je niets doet kun je er moe van worden omdat het je hartslag verhoogd maar ook je geestelijke activiteit en de hersenen zijn het orgaan dat de meeste energie verbruikt.Pas ermee op..ik zat tegen hartklachten aan...ik koop het illegaal omdat ik eenzaam ben maar heb geleerd het niet te combineren met veel inspanning en sport en ja als het uit gaat werken voel je je minstens twee uur overprikkeld....eigenlijk een bezopen medicijn maar ik gebruik het toch want het verdooft een beetje en vult een leegte op die ik op een andere manier zou moeten voelen...kortom gewoon drugs

    Reageer
    #13

    @small talk. toch zien om iets anders te vinden. Die leegte opvullen met positieve dingen. Leuke dingen doen voor jezelf. Ben zelf best alleen, met de feestdagen ook alleen, maar heb een theetje gedronken in de stad. En er zijn ook natuurlijke middelen, zoals theanine.

    Reageer
    #14

    15 juni 2017

    Beste mensen RITALIN help REDELIJK  goed volwassene met ADHD. Zelf mag je dat niet aanschaffen!!!

    Diagnose moet worden vast gesteld via grondig onderzoek door een klinisch psyholoog. Het werkt beter met 15, 15,15 mg of nog beter met 15, 15 , 10 mg.  Van het begin moet je een lange schema volgen. Met overleg met de juiste arts kan het bijgesteld worden. Bij mensen met echte ADHD gaan bijwerkingen geleidelijk weg. En het helpt relatief goed met concentratie. Misselijkheid, afvallen en hartkloppingen kunnen van het begin zeker voorkomen. Sporten met dat medicijn kan problemen opleveren. Later dan 16 uur, moet je medicijn niet innemen, want het zou moeilijk in slaap komen. Dit medicijn is ECHT voor mensen die aandacht stoornis hebben. Als je dit niet hebt, dan kan het grote problemen opleveren op verschillende gebieden.  Te laat vast gestelde ADHD gaat vaak gepaard met depressies en burn aut. Dus  ga zich zelf  niet dokteren!!!! En het help zeker niet tegen eenzaamheid of verveling.

    Trouwens, is er een mening van een arts, dat antidepressiva en ritalin kunnen goed samen  gaan, want het gaat op verschillende gebieden in de hersenen werken.

     

     

    Reageer
    #15

    15 juni 2018

    Wat belangrijk is om te weten als je Ritalin gebruik, dat je moet heel veel gewone water drinken.

    Goed eten is heel belangrijk, want dan heb je minder last van misselijkheid. Voornamelijk vlees.

    Slik vitamines als je minder eet, dan is het een beetje compenseert.  Eet zelfs als je geen zin in hebt. Het echt moet. Voor mensen met ADND is heel belangrijk om regelmaat te hebben. Negatieviteit en stress vermijden.

    Reageer
Reageer op: ritalin en zwaar moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief