Aambeien: wat werkt wél?

  • #1

    Dag dokter en forummers.

    Ik kamp al ruim een maand met een inwendige aambei. Soms is hij niet voelbaar, maar vaak doet hij pijn. Nu gebruik ik al 2 weken lang iedere dag Sperti creme, maar dit baat niet helaas. Ik heb ook een paar keer Hemoclin-gel geprobeerd, maar ik moest daarna steeds ontlasten. Waarschijnlijk omdat je dan iets in je anus spuit, en dat aanwakkert? Iniedergeval, dan werkt het dus niet meer lijkt me omdat het er an weeg uit"geduwd" wordt. Heb het net nog maar een keer geprobeerd, het brandde behoorlijk en ik voel nu weer aandrang.
    Nu heb ik gelezen dat de Theranol en andere dingen die daarop lijken al achterhaald zijn en eigenlijk niets doen voor de aambei. Ik heb trouwens ook al neussoray met een bepaald bestanddeel geprobeerd, maar ik kom er niet bij met de neusspray en vind het niet erg hygienisch om deze in mijn anus in te brengen :p.

    Ik wil nu toch wel graag iets vinden wat werkt, omdat de aambei precies grenst vóór mijn kringspier. Dit wil ik graag zo behouden, ik wil absoluut niet dat hij uitwendig wordt door verdere opzwelling. Die heb ik namelijk al een, en daar schaam ik me wel een beetje voor. Ik ben ook pas 19, misschien daarom.

    Heeft er iemand een idee wat echt goed werkt? En dan het liefste iets dat je in een apotheek of drogisterij kunt kopen, maar als het echt moet dan ben ik ook wel bereid via internet te bestellen. En dan dus wel een middeltje die de aambei geneest, niet een middeltje die alleen maar verlicht.

    Ik zou eventueel ook naar de dokter willen gaan hoor, maar eigenlijk wel pas als ik verkrijgbare middeltjes heb geprobeerd. Dokter is echt de laatste optie zegmaar.

    Alvast erg bedankt.

    Reageer
    #2

    Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, die dus niet werken.
    Ik denk dat je er goed aan doet om toch eens naar je huisarts te gaan.

    Heb je ook eens gekeken naar je voedingsgewoontes? Eet je vezelrijke voeding? Dagelijks verse groenten en een stuk fruit? Drink je genoeg? 1,5-2 liter per dag?
    Aambeien ontstaan in de regel door teveel drukken tijdens de ontlasting. Is je ontlasting van een goede consistentie?

    Reageer
    #3

    Dag tandor. Nee ik heb een spastische darm en in mijn geval betekent dat dat ik obstipatie heb. Ik heb hier Normacol voor, deze werken redelijk en maken mijn ontlasting zacht. Hoef hierdoor ook niet te drukken.
    Echter werken de zakjes de afgelopen dagen niet zo goed, omdat ik er een ruime week mee gestopt was. Ik ging vezelrijke voeding proberen in die week, maar dit heeft helaas niets geholpen voor mijn stoelgang.

    Nu is het dus soms zacht soms hard, gaat de aambei daardoor niet weg? Omdat mijn ontlasting er steeds te hard langsaf komt ofzo? Als het goed is moet deze over een paar dagen weer "normaal" zijn, ik gebruik de zakjes nu weer sinds 3 dagen namelijk.

    Reageer
    #4

    Dat zou de reden kunnen zijn. Harde ontlasting schuurt inderdaad en zorgt ervoor dat je iets harder moet persen.
    Als je je voedingspatroon gaat veranderen is dat natuurlijk prima, maar je kunt niet in een keer stoppen met de Normacol. Dan krijg je inderdaad verstoppingen. Als je met de Normacol wilt stoppen, dan eerst je voeding aanpassen en zorgen dat je genoeg drinkt. Als je dat een week hebt gedaan, zou je de Normacol kunnen proberen af te bouwen. 1 zakje om de andere dag nemen 1 of 2 weken lang, dan 1 zakje om de 2 dagen nemen bijvoorbeeld.

    Reageer
Reageer op: Aambeien: wat werkt wél?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief