Rare ontlasting, steken zij, kramp anus

  • #1

    Beste allen,

    Ik heb al sinds jongs af aan last van een prikkelbare darm. Vroeger had ik heel vaak hevige buikkrampen, de laatste jaren is dit stukken minder. Ik ben nu 27 jaar en heb vaak last van een zeurend gevoel in mijn linkerzij. Heel soms heb ik last van een verkramping van mijn anus, soms kan ik dat niet eens meer zitten!

    De laatste tijd is het mij een aantal keren opgevallen dat mijn ontlasting er "vreemd" uitziet. Lichter van kleur, met stukjes voedsel(?) erin en de ontlasting drijft soms in het toilet. Nu is het zo dat ik sinds twee weken een dieet volg, waarbij is koolhydraten vermijd. Ik eet vooral veel groenten, probiotica (yoghurt/kwark), kip en vis.

    Met mijn klachten ben ik eerder naar de huisarts geweest (toen de ontlasting nog normaal was) en die gaf aan dat dit echt te maken heeft met mijn prikkelbare darm.

    Ik durf bijna niet naar de huisarts omdat ik niet wil "zeuren". Kan mijn dieet de rare ontlasting verklaren of moet ik toch echt eens een doorverwijzing vragen bij de huisarts?

    Reageer
    #2

    Als je ontlasting is veranderd sinds je dat dieet volgt, denk ik dat het daar door komt. Mocht je het toch niet vertrouwen, gewoon nogmaals ontlasting laten controleren. Daar heb je een huisarts voor.

    Groet Lola

    Reageer
    #3

    ik zou een second opinion doen of je door laten sturen naar ziekenhuis

    Reageer
Reageer op: Rare ontlasting, steken zij, kramp anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief