Loze aandrang tot ontlasten

  • #1

    Sinds anderhalve week heb ik continue het gevoel dat ik moet ontlasten, maar dat is niet zo. Ik kan gewoon iedere ochtend goed naar het toilet. Maar toch is er steeds het gevoel dat er iets achterblijft. Af en toe heb ik wel eens last van obsitpatie maar over het algemeen gaat het goed.
    Ik heb geen buikpijn. Ja, af en toe wel een krampje maar niet meer of erger dan normaal. Er zit geen bloed of slijm bij de ontlasting. Ik probeer zoveel mogelijk vezels te eten maar dit helpt ook niet.
    Ik ben al langs de huisarts geweest, die kon geen aambeien vinden en vond dat ik het nog maar even aan moest kijken. Het is niet pijnlijk maar wel heel vervelend en het houdt me continue bezig. Ik ben 37 jaar en heb drie kinderen.Wat kan dit zijn??

    Reageer
    #2

    Kennelijk zit er toch nog feces in de endeldarm want dat geeft het gevoel tot aandrang. Misschien een poliep? Ik zou een coloscopie aanvragen. Niet een heel prettig onderzoek, maar je zou om een roesje kunnen vragen.

    Succes

    Reageer
    #3

    Is dit overgegaan door het aan te kijken? Ik heb het zelfde probleem. net 4 weken geleden een keizersnede gehad. Ik kan gewoon naar het toilet. Bij mij vooral als ik zit heb ik last van loze aandrang. Ik hoop dat het komt omdat alles nog een beetje op zijn plek moet vallen. Tijdens mijn zwangerschap nergens last van overigens.

    Reageer
    #4

    Jammer dat er geen verdere reacties zijn, ik heb de zelfde klachten.

    Reageer
    #5

    Bij ons helpt warmte en ontspanning. Zoon doet ('s nachts) extra onderbroek aan, extra deken over, (dikke) sokken aan. Een combinatie hiervan of alles. En meer warm drinken (thee). Dochter doet dikke maandverband in onderbroek ipv extra onderbroek. Verder zelfde. Als de maatregelen in de nacht niet afdoende hebben geholpen overdag een extra laagje kleding (hemd, bodywarmer bv) en zorgen voor warme voeten). Het maandverband/de dubbele onderbroek lijkt ontspannend te werken. Een "ongelukje" is minder vervelend. Er wordt minder/niet meer krampachtig "opgehouden". Deze maatregelen werken hier zowel bij loze aandrang urineren als ontlasting.

    Reageer
    #6

    Loze aandrang, herkenbaar, voor het verwijderen dmv proctoscopie, aambeien, er last van, nu aambeien dmv elastiekjes behandeld, nu een week later nog last van aandrang, is dat normaal.
    Wat voor tijd staat ervoor voor dat je geen last meer hebt van aandrang

    Reageer
    #7

    Ik zou het zo helaas niet weten. Wellicht reageert er nog iemand met ervaring

    Reageer
Reageer op: Loze aandrang tot ontlasten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief