Moeizame ontlasting

  • #1

    Hallo,

    De laatste 3~ jaar heb ik heel erg veel last met mijn ontlasting. Het begint meestal elke ochtend met buikpijn en geen eetlust, ik hem amper drang om te poepen en als ik moet {eens in de 4-5 dagen} heb ik van te voren of die hele dag al erg veel buikpijn, het poepen duurt ook lang en heel erg moeizaam gepaard met veel buikpijn. Ik heb geprobeerd elke dag op de WC te zitten en proberen te poepen maar er komt dan niks uit of mischien net een korreltje. Ben net 19 en zit zon 2 jaar thuis niks te doen, weining beweging en slecht eten, weet niet of dit echt de oorzaak is. Als ik een uitje ergens naartoe heb of zenuwachtig ergens voor ben krijg ik erg veel last van me maag en schaam me dan om ergens anders naar de WC te gaan, omdat het zo lang duurt. Ben de buikkrampen nu echt beu.

    Heeft iemand een idee wat dit kan betekent?

    Reageer
    #2

    eerst maar eens 2 weken proberen of het beter wordt met wat adviezen:
    ga eens gezond eten! eet voldoende voedingsvezels(volkorenbrood, fruit, noten,dadels enz.) drink voldoende (thee/water) op een dag minstens 1,5 ltr
    waarom zit je thuis? ben je ziek?
    anders: ga bewegen, maakt niet uit hoe, lopen, fietsen, schaatsen, zwemmen.
    bij het wakker worden een paar rondjes over je buik wrijven, met de klok mee, drink daarna een glas warm water( voor sommige mensen werkt koffie beter).
    dan naar het toilet gaan en blijven zitten.
    doe dit eens 2 weken lang, helpt het allemaal niet, dan maar naar de huisarts.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Van twee jaar thuis zitten en niks doen en slecht eten zou ik ook heel moeilijk gaan poepen. Lijkt me simpel om dit probleem dus zelf op te lossen: ga de deur uit en ga iets doen, bijvoorbeeld werken of naar school of vrijwilligerswerk of een stage of wat dan ook, en ga gezond eten!
    Dan wil ik nog wel eens met je meedenken. Maar als je zo slordig omgaat met jouw gezondheid, wat kunnen anderen dan helpen? Eerst zelf in actie komen voordat je anderen te hulp vraagt, tenminste, dat vind ik.

    Reageer
Reageer op: Moeizame ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief