Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Lymfomen

bult onder oksel, kanker?

  bult onder oksel, kanker?

pb2 #1 21 jan 2008 11:20

Ik heb op internet het een en ander erover gelezen en ik wil even mijn verhaal doen hier.
Een paar maanden heb ik een bultje onder mijn oksel.
Nou ben ik 2 weken ermee naar de huisarts gegaan en die vertelde me dat het een lymfeklier is die reageert op een ontsteking in mijn lichaam.
Maar ik ben niet ziek ofzo, wel heb ik een maand geleden een week 3 rare plekken op me benen gehad, waarvan 1 dik werd, dat had ik ook verteld aan de huisarts, maar ben bang dat ik hem daardoor op een verkeert spoor heb gebracht.
De bult onder mijn oksel zit er nu nog steeds en als ik zo op internet lees, hoort een dikke lymfeklier gevoelig te zijn, maar ik voel helemaal niets, geen pijn, geen irritatie nee niets.
Verder ben ik in de 2 maanden tijd 2 kilo afgevallen, ok ik ben nu druk bezig met het verbouwen van me huis, maar de laatste anderhalf week ben ik wat meer gaan eten maar dat lijkt niet te helpen.
Me beide opa’s zijn overleden aan darmkanker (de een was op dieet en dacht dat het gewichtsverlies daarvan kwam) dus ik wil het verlies aan gewicht niet 1,2,3 toeschrijven aan het meer actief bezig zijn.

Maar goed, ik zit ondanks de diagnose er nog steeds mee dat het toch wat anders kan zijn (kwaadaardig gezwel) en heb voor donderdag een nieuwe afspraak gemaakt met de huisarts.

Zijn er mensen die misschien weten wat het kan zijn? Of tips voor me 2e bezoek (voel me wat opgelaten om er weer heen te gaan) maar ik wil gewoon zeker weten dat het niets ernstigs is en wil eigenlijk een controle op kanker.

Anoniem #2 21 jan 2008 12:29

de kans dat het kanker is, is klein, maar het kan helaas wel.. Heb je nog andere klachten? Moe, veel slapen? Inderdaad afvallen mag ook niet, maar misschien was je erg druk met verbouwen.
Vaak speelt zo'n lymphklier op na een infectie. Is er bloed getest, was het bezinksel hoog?
Ik begrijp dat je meer zekerheid wil, maar zo'n lymphklier halen ze meestal pas weg als hij na een paar weken nog niet weg is.
Zelf heb ik het een aantal keren in mijn leven gehad en ik begrijp dan ook goed dat je nu ongerust bent. Praat hierover met de dokter!
De dokter zal je bij twijfel doorsturen voor een bioptie. Sterkte, Brenda

pb2 #3 21 jan 2008 13:02

Hallo Brenda,

Die bult heb ik minstens 2 maanden en verder heb ik geen klachten, ik slaap normaal
Bij me vorige bezoek ging de huisarts alleen voelen, dus geen tests gedaan
Laatste week eet ik wat meer omdat ik maar bleef afvallen, dus ik dacht dat ik wel wat aangekomen zou zijn,maar in was juist een halve kilo afgevallen in die periode, toen schrok ik wel…..

Anoniem #4 01 mei 2008 18:43

2 maanden geleden kreeg ik een ontsteking aan mijn tepel, hele borst deed pijn en opgezette klier in oksel deed ook pijn heb hiervoor een antibiotica kuur voor gehad en de infectie en de pijn ging weer over, klier in oksel deed ook geen pijn meer, alleen schijnt het zo te zijn dat die klier nog heel lang opgezet kan blijven ook al doet die geen pijn meer en er geen infectie meer is.

ernie #5 20 jun 2008 01:25

Nou mensen... ik heb er een half jaar me gelopen. Bultje onder mijn oksel werd steeds groter. Ontdekking voor de kerst... Ik d8 ik laat miin kert er niet door verpesten... Tot de paas.. Ik d8 ik laat mijn paasdagen er niet door verpesten. Ben naar de dokter gegaan uiteindelijk. En wat denk je? Hij pakte het bultje beet.. en het bleek een talgklier. Er kwam een rare lange sliert uit. Is te proberen! ik heb het nu dus vaker. Gewoon beetpakken en proberen uit te knipen. Scheelt een half jaar lang stresss... Ik hoop nu dat ik een aantal mensen help.... En ander! Gewoon heen gaan. De dokter zei: al het wel ies anders was geweet wa je misschien te laat geweest. Ik ging huilend weg, maar gelukkig van geluk!

S6!

denise #6 20 jun 2008 12:07

hoi pb2, en anderen

ik kan me een btj verplaatsen in jouw situatie..

Het maakt je een beetje bang als er in je familie ook kanker voor komt, in mijn geval is mijn moeder aan borstkanker overleden.

3 maanden terug kreeg ik ook last van een, balvormige bult? onder mijn oksel..het deed vrijwel geen zeer als je er aan voelde, alleen met bepaalde bewegingen voelde ik het, alsof er een dikke naad van je shirt tussen je arm zit..
mijn huisarts had mij al eens verteld, dat kanker geen pijn deed, dus was al lichtelijk bezorgt..daarna kreeg ik ook bij mijn sleutelbeen een bultje die ik kon bewegen.
mijn arm voelde ondertussen aan alsof ik last van spierpijn had o.i.d..als je erover streek leek het als een blauwe plek te voelen, de bult onder de arm deed nog steeds geen zeer. maargoed ik naar de huisarts.
vroeg ze idd of ik ergens anders een plekje wondje had..enja op mijn vinger had ik een wondje dat nog niet helemaal genezen was...
ze constateerde een infectie, waardoor mijn klieren waren opgezet. anthibiotica en 1,5 week later was alles verdwenen.plekje op mijn vinger en de klieren en pijnlijke arm.
ik stond er raar van te kijken, maar wellicht hebben de plekken op je been er ook mee te maken gehad, misschien is er vuil door de verbouwing ingekomen, en heeft t misschien even geduurt voordat het er zo uitkwam.
Wens je sterkte, en hoop dat het dit is.

groetjs Denise

Spider #7 26 sep 2009 14:29

Hallo,

Ik heb al een tijdje last van pijn onder mijn oksel. Als ik er aan voel dan voelt het aan alsof ik een blauwe plek heb. En af en toe voel ik een enorme pijn alsof iemand er met een mes insteekt. Ik krimp dan ook helemaal ineen van de pijn. Het maakt ook iet uit wat ik op dat moment doe of ik nu sta of lig. Ben uiteindelijk naar de huisarts geweest en die zei mij dat het gewoon spierpijn was wat waarschijnlijk bij mijn rug vandaan kwam. Kan dit of is het beter om voor een second opinion naar een andere arts te gaan.

Majo221 #8 21 apr 2010 21:42

Nou ik heb ook weleens erge spierpijn gehad maar nog nooit dat ik ervan in elkaar krimp, ik zou zelf voor een second opinion gaan.
Toch voor de zekerheid

Anoniem #9 19 jul 2010 18:19

fa van driel #10 10 dec 2010 21:14

Ik heb dat ook gehad en dat bleek een melanoon te zijn hebben ze weggehaalt zat bij mij links en rechts onder de armen. vraag om een scan. groetjes en sterkte

Lieke #11 05 jan 2011 15:49

En, hoe is het verder gegaan?

John #12 15 feb 2011 04:07

Ik had een pijn onder mijn oksel en ging googlen wat dit zou kunnen zijn. Ik kwam hier terecht en moet zeggen dat ik direct gerustgesteld ben. Ik vraag me alleen af, waarom de lymfklieren in mijn oksel harder werken dan in mijn nek, terwijl mijn kaak ontstoken is. Hoe dan ook, gerustgesteld of niet, morgen toch maar even naar de huisarts.

Anoniem #13 21 mrt 2011 22:49


  • Afwezig
Lees ook:

bultje onder oksel
www.dokter.nl/index.php/Kanker-overig/18...tje-onder-oksel.html

Grote pijnlijke bult oksel
www.dokter.nl/index.php/Mijn-dokter/2369...ijke-bult-oksel.html

Bultje onder mijn oksel
www.dokter.nl/index.php/Hart-bloed-bloed...nder-mijn-oksel.html

bultje onder mijn oksel sinds gisteravond
www.dokter.nl/index.php/Kanker-overig/86...nder-mijn-oksel.html

bobbel onder me oksel
www.dokter.nl/index.php/Kanker-overig/85...-onder-me-oksel.html

's ochtend wakker met bult onder oksel
www.dokter.nl/index.php/Hoofd-hals-schou...ult-onder-oksel.html

Knobbel in oksel
www.dokter.nl/index.php/Overige-onderwer...nobbel-in-oksel.html

bolletje onder okselhuid
www.dokter.nl/index.php/Hoofd-hals-schou...onder-okselhuid.html

cyste in oksel
www.dokter.nl/index.php/Borsten/93410-cyste-in-oksel.html

Plotseling zeer pijnlijke oksel
www.dokter.nl/index.php/Overige-onderwer...pijnlijke-oksel.html

is bultje onder oksel (lymfklier?) gevolg van ooronsteking?
www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-oren/6...an-ooronsteking.html

sinds paar dagen bultje in oksel
www.dokter.nl/index.php/Huid-haar/83295-bultje-in-oksel.html

Pijn/irritatie onder oksel geen bultje
www.dokter.nl/index.php/Borsten/235472-P...sel-geen-bultje.html

Opgezette klier oksel
www.dokter.nl/index.php/Huid-haar/245933...tte-klier-oksel.html

Ontstoken zweetklieren (en laseren oksel)
www.dokter.nl/index.php/Huid-haar/81225-...n-laseren-oksel.html

sinds kort last van knobbel in rechteroksel die veel pijn doet
www.dokter.nl/index.php/Hoofd-hals-schouders/192379-oksel.html

kik #14 30 mei 2011 02:08

ik heb al iets van 3 maanden bult onder me oksel en doet geen pijn alleen zit ie soms in de weg met spijkerjasje en doet ie wel pijn me vriedinnen zijn echt bezorgd.
maar durf niet naar dokter.
help.

brenda a #15 30 mei 2011 14:02

hup naar de dokter, niet mee doorlopen, je wil weten wat het is, ontsteking of klier.
groetjes, Brenda

Anoniem #16 30 mei 2011 22:59


  • Afwezig
Bulten onder de oksel zijn gelukkig meestal onschuldig, maar dat weet je pas als een arts de bult heeft onderzocht en een diagnose heeft gesteld. Zolang je dit niet zeker weet, bestaat de kans dat het een teken is van een ernstige aandoening die altijd beter behandeld kan worden als je er vroeg bij bent. Niet meer wachten dus, en gewoon naar de huisarts gaan en als je bang bent, een vriendin meenemen, zodat je als het allemaal meevalt lekker samen een terrasje kunt gaan pakken en het samen vieren. Deze onzekerheid is fnuikend.

anonimus #17 24 jun 2011 11:53

Hallo,
Ik bn 14 jaar, en gisteren ontdekte ik een klein bultje onder mijn rechteroksel. :(
Ik ging zoeken op internet, en er kwam vaak uit: lymfekanker.
Maar ik heb wel gehoord dat het goed te genezen is.
Maar er stond bij kenmerken; meerdere bobbels, moeheid, geen eetlust, koorts. Maar ik heb geen een ander bobbeltje of ik ben niet moe.
Maar ik ben wel bang.
Kan iemand me hier iets meer over vertellen?

Tijn #18 24 jun 2011 16:02

Ik denk dat je je vergist. Een bultje onder de oksel is vaak een verstopt talgkliertje, of een lymfeklier die wat opgezet is. Niets ernstigs. Trouwens wel goed van je dat je alle symptomen hebt gecontroleerd. Het is inderdaad helemaal niet logisch dat jij lymfeklierkanker zou hebben als je een bultje onder de oksel hebt.

anonimus #19 24 jun 2011 16:16

Dankjewel! ;)
Ik ga er sowieso deze week mee naar de dokter!
Wel jammer dat het precies voor de vakantie gebeurt :(
Maar nu ben ik wel wat meer gerustgesteld!

beer #20 25 jun 2011 09:17

Hee ik ben ook een meisje van 14 en heb ook onder mijn rechter oksel, onder mijn huid, een bobbeltje gevonden. Ik heb het ook ff op internet opgezocht, ik ben ook bang voor Lymfekanker! (Is dat goed te genezen?) en ik vertoon geen verschijnselen. Ik kan hem wel heen en weer bewegen, alleen als je hem aanraakt doet het pijn! Ik heb wel net een film nacht gehad en ben wel moe. Maar ik ben neit afgevallen, wil iemand me er meer over vertellen?
Groetjes, Beer

Anoniem #21 25 jun 2011 17:17


  • Afwezig
Hoi meisje van 14. Ik denk dat je gewoon een beetje moe bent van het late naar bed gaan, en dat dit bultje meer te maken heeft met jouw puberteit wanneer je haar onder de oksels krijgt en de haarzakjes soms wat in de war of verstopt kunnen zijn. Als het bultje er langere tijd blijft zitten, ga dan even naar een dokter. Ik denk dat het binnen twee weken weer weg is! het lichaam ruimt dit soort bultjes namelijk zelf weer op. Laat je weten hoe het verder gaat?

Beer #22 01 jul 2011 14:57

Het is goed afgelopen! :D

Anoniem #23 01 jul 2011 23:34


  • Afwezig
Wat was de uitslag van het onderzoek? Wat was het bultje bij jou volgens de dokter?

anoniempje #24 29 jul 2011 13:33

hoi,
ik ben een meisje van 11 jaar.
ik heb ook een bultje onder mijn oksel, kan iemand mij alsjeblieft zeggen wat het kan zijn

Linde #25 29 jul 2011 14:06

Bultjes onder de oksels bij meisjes van 12 zijn meestal ontstekinkjes of verstopte talgkliertjes die vanzelf weer overgaan. Soms zijn het lymfekliertjes als gevolg van een infectie. Andere oorzaken zijn zeer zeldzaam. Ik zou het een weekje aanzien en als het dan niet over is even de assistente van de huisarts bellen of je langs moet komen. Ik denk dat het onschuldig is en vanzelf overgaat. Laat je weten hoe het bultje zich ontwikkelt?

bult onder oksel, kanker?

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA