Hoesten blijft aanhouden (nu zo’n 6 weken).

  • #1

    Goedenavond,

    Ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en heb nu al zo'n zes weken last van een vervelende hoest.

    Hoe het begon:
    Zo'n zes weken geleden voelde ik mij van de een op de andere dag alsof ik griep had. Nou ja, dat kan, dacht ik, en ik ging lekker vroeg slapen. De volgende dag was er, op vermoeidheid na, niets meer aan de hand. Een week later had ik precies hetzelfde en weer was er een of twee dagen daarna niets meer aan de hand en voelde ik me gewoon normaal. Ongeveer in die week is het hoesten begonnen. Het leek heel erg op bronchitis (dit herkende ik omdat ik dit vrijwel altijd na een verkoudheid heb), en dacht dat ik toch een virusje had opgelopen en dat het wel weer over zou gaan.
    Na drie weken waren de hoestaanvallen nog niet over en zo erg dat ik (vooral 's avonds) bijna moest overgeven van het hoesten, en ben ik naar de huisarts geweest. Hij zei dat m'n longen wel schoon klonken en gaf mij codeine om de hoest wat te dempen.

    Nu is dat ook weer zo'n drie weken geleden en ondanks dat die grote hoestaanvallen wel minder zijn, heb ik nog steeds een hele vervelende droge hoest. Na elke paar ademhalingen moet ik wel hoesten. Er komt wel minder slijm mee dan eerst, maar toch nog regelmatig wel wat. Ook trekt mijn middenrif zich steeds samen alsof het het hoesten er echt uit wil hebben als ik de hoest probeer in te houden of gewoon rustig probeer door te ademen.

    Omdat ik, vanwege wat andere klachten, de laatste tijd al een aantal keer bij de huisarts ben geweest durf ik eigenlijk niet zo goed weer te gaan alleen omdat ik nog steeds hoest... Is het normaal dat het zo lang duurt? Zijn er andere dingen die ik kan doen? De codeine lijkt niet veel te doen..

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Omdat het toch al zolang duurt, denk ik dat het toch goed is om even naar de huisarts te gaan

    Reageer
    #3

    na een longontsteking blijf ik hoesten met soms groen of wit taai slijm. Ook steeds 1neusgat met taaislijm en af en toe waterig. Dit duurt al 8 weken. Wat te doen hieraan

    Reageer
    #4

    Ga met de klachten terug naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Bij longontsteking en verkoudheden kan het schelen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo zijn onder andere vitamine D en zink belangrijk voor je weerstand. Ook vitamine A en C trouwens, de B-vitamines en lysine zijn goed voor je hele weerstand.
    Verder kan Sambucol of een ander vlierbessenpreparaat helpen om je minder ziek te voelen. Er zijn nog wel meer natuurlijke middelen om het te ondersteunen maar dat zou je moeten uitzoeken.
    Bij dit soort klachten beter afblijven van de zuivel, omdat dat veel slijmvorming geeft. Suikers is ook niet goed. Zorgen voor een goede voeding is heel belangrijk.

    Reageer
Reageer op: Hoesten blijft aanhouden (nu zo’n 6 weken).


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief