Helemaal gek!

  • #1

    Hallo,

    Ongeveer anderhalf jaar geleden voelde ik me niet zo lekker en zat ik niet goed in mijn vel. Toen ik op een avond bij een vriendin was, kreeg ik ineens last van een paniekaanval. Ik ben naar huis gegaan en was in de auto aan het hyperventileren. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg en dat ik dood ging. Dat bleek niet zo te zijn, maar na die tijd is het bergafwaarts gegaan met mij.

    Ik was in die periode een roker. Waarom weet ik ook niet, maar ik kreeg het benauwd. Steeds benauwder. Een heel raar gevoel op mijn borst, in mijn keel en in mijn hoofd.
    Ik ben gestopt met roken en in de eerste weken merkte ik verschil. Daarna niet en ik besloot om langs mijn huisarts te gaan. Die constateerde: (na een longfunctietest) Onderhandelde Astma. Een periode van Astma pompjes volgenden, zonder succes overigens.

    Een oranje, een paarse en een blauwe. Niets hielp. Ik twijfel aan mezelf. Ben ik onderbewust gestresst? Loop ik te hyperventileren? Ik merk de laatste tijd op dat ik tijdens het sporte problemen krijg. Ik wordt kortademig en ondanks dat ik nog met mijn teamgenoten mee kan komen, merk ik dat ik heel snel adem en bij het uitblazen van wat lucht, direct weer moet inademen.
    Als ik mijn keel schraap, komt er allemaal wit/doorzichtig rekbaar slijm uit mijn keel. Soms wel een keer of 10 per dag, soms maar één of twee keer per dag. Het heeft eigenlijk nooit een andere kleur dan wit/doorzichtig.

    Ook voel ik me op mijn werk duizelig en niet mijzelf. Ik twijfel of het geestelijk is, of dat ik echt iets heb. Zeker sinds dat daar het volgende bijgekomen is: Ik ben 23 jaar, maar heb de laatste tijd (zo'n half jaar) ook last van boeren. Bij een slokje cola moet ik gelijk boeren. Ik, de gek, natuurlijk weer direct op internet zoeken. Lees ik dingen over barrett en zo, wat me dan ook weer helemaal onrustig maakt.

    Ik voel me kut, weet niet wat ik moet :(. Ik moet straks weer naar de dokter voor een nieuwe longfunctie, maar zie er erg tegenop. Vooral omdat ik weet dat deze slechter of gelijk zal zijn aan de vorige.

    Ik ben bang dat ik met roken (4 jaar gerookt) iets kapot heb gemaakt, of dat ik iets ernstigs heb. Twee jaar geleden heb ik parasieten gehad. Sindsien moet ik veel vaker naar de wc en heb ik nog regelmatig last van dunne ontlasting. Ik ben tevens bang dat dit met elkaar in verband staat.

    De afgelopen twee jaar waren voor mij geen pretje. En ik wil me gewoon goed voelen. Ik wil me ook niet aanstellen, omdat er mensen in de wereld zijn die ernstig ziek zijn.

    Reageer
    #2

    Ik heb sinds mijn geboorte astma en heb al veel verschillende onderhoud medicatie gehad, maar het best gaat nu met singulair en spiriva en seretide, en indien nodig ventolin. Hoe ging de longfunctie test deze keer?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Gek genoeg ging het deze keer een stuk beter. De laatste keer dat ik geweest was, zei de huisarts dat ik een longfunctie blies van iemand van 66 jaar. (ik ben 23) en deze keer zei hij dat het een stuk beter was. Hij zei dat ik astma heb die erg onderbehandeld is en dat het tijd nodig heeft voor het echt beter zal gaan. Tot dusver is er dus wel vooruitgang, wat me heel erg opgelucht heeft.

    Reageer
    #4

    Doe jij een longfunctie test bij de HA?! Blaas je dan op zo'n peak-flow meter?

    Reageer
    #5

    Ik moet op zo'n buis blazen. Geen idee hoe dat heet

    Reageer
    #6

    Ja, dat is een Peak Flow Meter. Hoeveel liter per seconde blaas jij dan?

    Reageer
    #7

    Ik wordt gek van mezelf soms,ik ben levend en denk vaak,help ik kan niet goed ademen,ik stik of hoe komt dat benauwde na eten,alsof er iets van lucht vast blijft zitten,ik moet hoog ademenen anders lukt het niet en dat terwijl ik buikademhaling moet leren,daar krijg ik stress van,want dat lukt zo echt niet.
    Misschien moet jij ook meer gaan boeren,bij mij lucht het op.Ik rook daarom soms,dan ka ik boeren en heb lucht.Raar maar waar

    Reageer
    #8

    Als je dat hebt ben je dus aan het hyperventileren.
    Je moet beter je best doen met de ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik weet hoe je je voelt.

    Ik heb net ook een post geplaatst over dat ik me zorgen maak. Zelf ben ik ontzettend benauwd, heb ook een tijdje gerookt maar niet zo lang als jij. Ook begonnen met een paniekaanval.. Huisarts echter, verzekert mij dat mijn longen prima zijn en dus moet het iets psychisch zijn.
    Misschien is dat bij jou ook zo? Hyperventilatie, paniekstoornissen of veel stress (of in combinatie) kunnen hier oorzaak van zijn, en is dat vermoedelijk bij mij ook.

    Ps: Ik kan over anderen heel verstandig lullen, maar bij mezelf maak ik me meteen zorgen en denk ik dat ik longkanker of wat dan ook heb! Heel genant want, wat jij ook zegt, er zijn mensen die het echt hebben en die piepen wel anders!

    Reageer
Reageer op: Helemaal gek!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief