klaplong?

  • #1

    Hallo,

    Ik hoest nu drie weken vrij erg. Sinds vanmorgen heb ik een enorme druk op me borstkas. Het zit in de rechterkant. de pijn zit meer net iets onder me borst en aan de zijkant van me borstkas, zeg ma ruim onder me oksel. Zal dit een spier zijn of een klaplong. ik heb lichte koorts 38.1, als ik moet hoesten doen die steken echt heel erg pijn.
    Wie kan mij helpen?

    groetjes cin

    Reageer
    #2

    dit is vanaf hier niet te beoordelen.
    even huisartsenpost bellen en overleggen.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Een pneumothorax (klaplong) kenmerkt zich door hevige pijn in de borstkas, kortademigheid en het gevoel niet te kunnen ademen.

    Aangezien je geen enkele opmerking maakt over kortademigheid, benauwdheid of ademhalingsproblemen is de kans dat je een pneumothorax hebt erg gering.

    Langdurig hoesten kan wel gemakkelijk kramp van de thorax spieren veroorzaken omdat deze spieren door het hoesten veel meer arbeid moeten verrichten dan normaal. Deze kramp zou ook weer moeten wegtrekken als je voldoende rust neemt en probeert te ontspannen.

    Ga bij twijfel en onzekerheid over je gezondheid altijd naar de huisarts.

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Bij een spontane pneumothorax weet de patiënt vaak niet wat hem overkomt. Hij krijgt plots een scherpe, snijdende pijn, ongeveer op de plaats van de pneumothorax. Die pijn wordt meestal gevoeld tijdens de ademhaling omdat de longvliezen dan over elkaar schuren. Na enige tijd kan er ook dyspnoe (kortademigheid, benauwdheid) optreden. Meestal wacht de patiënt het beloop van alles wat hij voelt (pijn, dyspnoe, …) af, voor hij beslist naar de dokter te gaan. Het is ook mogelijk dat de patiënt cyanotisch wordt (blauw aanloopt) door het tekort aan zuurstof. Een niet-productieve hoest (zonder slijm) is niet zo zeldzaam, bloed ophoesten komt daarentegen weinig voor. Omdat de symptomen na verloop van tijd verminderen, kan het gebeuren dat de patiënt een tijd rondloopt met een pneumothorax, zonder dit te beseffen. Bij opname in het ziekenhuis hebben patiënten vaak geen last meer van pijn. Pijn komt voor bij 80-90% van de patiënten, de dyspnoe hangt af van de grootte van de pneumothorax en komt voor bij ongeveer 80% van de patiënten. Vaak ontstaat er een gevoel van niet helemaal te kunnen in- of doorademen. Het kan gebeuren dat een patiënt niets weet van een pneumothorax, nooit iets gemerkt heeft totdat er een röntgenfoto gemaakt wordt.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pneumothorax

    Reageer
    #7

    Ga bij verdenking op een klaplong naar de huisarts. De huisarts kan de longen ausculteren (beluisteren met een stethoscoop) en kan je verwijzen voor een röntgenfoto.

    Beterschap gewenst.

    Reageer
    #8

    hoi cin.als ik jou was zou ik een longfoto laten maken want stel dat het een klaplong is dan kan de huisarts die vaak niet eens horen,ik heb dit nu zelf ondervonden en laat me niet meer wegsturen meteen smoes van het zal wel spierpijn zijn
    gr wim. [mijn verhaal staat ook op deze site]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb over een paar weken een klaplong gehad tijdens mijn werk ( werk in een rusthuis ).
    Mijn symptomen waren eerst een stekende pijn aan mijn linkerschouder en daarna kwam de pijn naar mijn linkerborst over. Mijn hart begong sneller te slaan en elke beweging dat ik deed ging mijn hart nog sneller , heb dan maar besloten om naar spoed te gaan en ze hebben daar plakken genomen van mijn long. En daar hebben ze me verteld dat ik een klaplong heb , ze hebben toen door middel van een kateter de lucht rondom mijn long weggetrokken. De dag erna mocht ik naar huis. Maar 4 dagen later had ik terug zo een raar gevoel en ben ik terug naar spoed gegaan , terug plakken van laten nemen en het was nog erger dan de eerste keer. ze hebben toen besloten om een drain te steken ( pijnlijk ) en die heeft dan zo een 5 tal dagen erin gestoken. Maar de dokter vond het ook nodig om deze te plakken , dit doen ze dmv een operatie. dit gebeurt met krijt.
    die drain heeft dan nog 5 dagen gestoken en alles bleek toen in orde te zijn , want dagelijks nemmen ze hier plakken van.
    Hopelijk komt die klaplong niet terug , want als je dit hoort bij sommige valt dit wel vaker voor dat ze hervallen. Hoelang hebben jullie thuis geweest na jullie klaplong , ik moest van de longspecialist na een week al terug gaan werken ( werk in een rusthuis ) , maar ben naar mijn huisarts gestapt een heeft mij nog een week bijgegeven. Heb nog steeds last , een raar gevoel eerder en zeker tijdens het slapen weet ik niet goed hoe ik moet liggen. Mijn draadjes en nietjes van de drain mogen er morgen uit en hopelijk betert dit dan ook.
    Graag reacties van andere om te zien hoe het met jullie gaat nu na jullie klaplong.

    Reageer
    #10

    Ik wil even kwijt dat ik verschillende pneus heb gehad met geen druk,weinig pijn,geen hoest..en liep gewoon rond met vage klachten zoals bij verkoudheid en vermoeidheid,ik werd in eerste instantie ook niet geloofd.........dus bij twijvel,laat een foto maken!!!!!groet

    Reageer
Reageer op: klaplong?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief