groei sportende jongen van 14 jaar

  • #1

    Mijn zoon is net 14 jaar, 163 cm lang en sport elke dag 2 uur. Nu hebben wij het gevoel dat daardoor zijn groei vertraagd en dat hij dus later in de puberteit komt. Dit constateer ik doordat zijn ballen en penis nog niet ontwikkeld zijn hij wel wat meer beenhaar heeft maar voor de rest op andere plekken nog geen haargroei heeft. Ook zijn stem heeft nog geen verandering ondergaan, moeten wij hier actie op ondernemen of niet.

    Reageer
    #2

    Wat doet hij voor sport?

    Het kan ook gewoon een late puber zijn...
    En wat bedoel je met ballen en penis niet ontwikkeld?

    Reageer
    #3

    Hij is een voetballer, dit doet hij al vanaf zijn 9e zeer intensief. In eerste instantie 4 dagen per week nu dus elke dag behalve zondag. Ik las net dat bij jongens in de pubertijd in eerste instantie hun ballen gaan groeien en daarna hun penis, ik zie geen van beide! Merk aan hem dat hij zich zorgen maakt over dat hij niet veel groeit qua lengte maar ook lichamelijk niet veel verandering ondergaat.

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat het sporten daar invloed op heeft. Dat zou anders zijn als hij op maximale kracht, krachtsport zou doen.
    Ga naar de huisarts en laat een bloedonderzoek doen op groeihormonen en testosteron

    Reageer
    #5

    Oke bedankt voor deze reactie. Ga een afspraak maken met de huisarts.

    Reageer
Reageer op: groei sportende jongen van 14 jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief