Hard bultje in het gehemelte

  • #1

    Ik heb sinds iets meer dan een halfjaar een hard bultje achter in mijn gehemelte (aan de linker kant, voorbij de ribbeltjes). Het bultje is ter grote van een erwt, doet geen pijn en is dezelfde kleur als de rest van mijn gehemelte.

    De orthodontist heeft er naar gekeken en adviseerde het in de gaten te houden. Het is niet gegroeid en is ook niet van vorm veranderd.
    Mijn huisarts stuurde me weg met 'het zal wel een botje zijn en het zal er wel heel je leven al hebben gezeten'. Dat is echter niet het geval.

    Ik ben 20 jaar en rook voor twee jaar. Ik begin me een beetje zorgen te maken of dit wellicht iets kwaadaardigst kan zijn. Ik heb wel last van mijn verstandkiezen (mocht dat er iets mee te maken kunnen hebben), die moeten er ook heel nodig een keer uitgehaald worden..

    Reageer
    #2

    Als het bultje dicht bij een verstandskies zit, zou dat door de verstandskies kunnen komen. Je zou eens naar de tandarts kunnen gaan en een röntgenfoto kunnen laten maken.

    Reageer
    #3

    Even opgezocht, maar het zit aan de linker kant (achterin en dan in het midden van de linker kant) op het harde gehemelte. Zit niet dichtbij mijn verstandskiezen.

    Reageer
    #4

    Als je er ongerust over bent, vraag dan aan de huisarts een verwijzing naar de KNO arts.

    Reageer
    #5

    Heb je al een antwoord?

    Reageer
Reageer op: Hard bultje in het gehemelte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief