Hoelang mag een virale keelinfectie duren?

  • #1

    Al twee weken lig ik op bed met een keelontsteking en extreme verkoudheid. Ik heb koorts (regelmatig badend in het zweet), geen eetlust, bloed en geel slijm bij het niezen, enorm hoesten (dik tijm slijm) en ben totaal uitgeput. Bij de huisarts geweest, maar die kan niks voor me doen, omdat het een virus is. Kwestie van uitzieken.

    Ik moet erbij zeggen dat ik extreem vaak keelontsteking heb. Dit is al de derde in 2015. In januari twee weken ziek geweest door angina, in februari een lichte keelontsteking en nu alweer. Alleen nu knap ik dus totaal niet op en lijken de klachten alleen maar erger te worden.

    Hoelang blijft zo'n virus eigenlijk in je lichaam? Wanneer moet ik weer contact opnemen met de huisarts? Ik ben afgelopen dinsdag geweest.

    Reageer
    #2

    Als je zo vaak last hebt van keelontstekingen, zouden je amandelen wel eens de oorzaak kunnen zijn. Daar zou dan naar gekeken moeten worden door de KNO arts.
    Een angina is doorgaans geen virale infectie maar een bacteriële infectie. De klachten die je nu hebt lijken wel veel op de griep. Dat is dus inderdaad een virus. Als het de griep is, kan dat wel een aantal weken duren. De huidige griep is heel vervelend wat dat betreft. Als je de klachten na het weekend nog hebt, ga dan toch weer terug naar je huisarts en vraag eventueel een verwijzing naar de KNO arts.

    Reageer
    #3

    4 keer naar de huisartsgeweest, het begon met opgezwollen klieren, zonder reden twee weken later kreeg ik last van geirriteerde keel (geen pijn) volgens huisarts is het een virus in mijn keel. Algehele bloedonderzoek gedaan daar kwam niks uit. 8 weken verder nog steeds hetzelfde.

    Reageer
    #4

    8 weken is wel erg lang.
    Ga terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de KNO Arts.

    Reageer
Reageer op: Hoelang mag een virale keelinfectie duren?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief