Een pijnlijke ruis in mijn oor en ik hoor 50% minder

  • #1

    Beste forum mensen,

    ik heb mijn hoofd gestoten tijdens ik mijn oren aan het schoonmaken was(met een oorstafje). sinds die hoor ik veel minder en heb ik ook een vervelende en pijnlijke ruis in mijn oor.

    ik zit overigens niet in Nederland maar in Hongarije en daar vertrouw ik de dokter niet zo goed.

    ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

    Groetjes Tom

    Reageer
    #2

    mogelijk heeft het oorstaafje je trommelvlies beschadigd. Het zou kunnen, maar om het zeker te weten moet er toch echt gekeken worden. Gelukkig hersteld het trommelvlies in de meeste gevallen wel weer van zelf. Het advies is wel voorlopig uit te kijken met water. Als er namelijk een scheur(tje) in je trommelvlies zit kan dat water naar het middenoor lopen en geeft dat een ontsteking. Het advies is verder gewoon af te wachten en mogelijk is het zeker dat de klacht vanzelf over gaat. Zo niet, dan de huisarts cq KNO arts te bezoeken.

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
    #3

    Wat bram zegt lijkt aardig te matchen aan je omschrijving. Je trommelvlies kan beschadigd zijn en dat hersteld zichzelf. De piep die je hoort (medisch: tinnitus, volksmond: oorsuizen) komt door de beschadiging. Je trilharen in je slakkenhuis registreren nu niet via hun instrument (je trommelvlies) maar continue; de piep die je hoort.

    Je hoort minder goed omdat je trommelvlies beschadigd is en het geluid zich daar dus niet goed op laat vallen en als zodanig verwerkt kan worden.

    Om dit zeker te weten toch verstandig om een arts te bezoeken. In principe kunnen ze eenvoudig kijken of er een beschadiging te zien is, daarvoor is geen operatie, medicatie of narcose nodig. Waarschijnlijk kunnen ze je weinig helpen anders dan eventueel stresverlagende/slaap medicatie voor te schrijven; een veel voorkomend iets bij mensen met oorsuizen.

    Let inderdaad op met water, dat moet niet voorbij je trommelvlies gaan. Also: het is mogelijk STERK AF TE RADEN TE GAAN VLIEGEN in deze conditie. Drukverschil wordt nu niet meer bij je trommelvlies gereguleert. Wees daar voorzichtig mee! neem eventueel contact op je arts in Nederland (of een arts in Nederland).

    Reageer
    #4

    Even aanvulling:
    in essentie wil je dat je gehoor terug komt en de piep weggaat. Water en drukverschil (bij vliegen of duiken) kan daar slechte invloed op hebben. Laat dat zeker even checken door een professional; ook iemand die het echt gezien heeft. Oorsuizen en gehoorklachten worden vaak onderschat, per telefoon is die kans nog wat groter waardoor je mogelijk een advies krijgt dat niet goed matched aan je situatie.

    De levenskwaliteit van mensen met oorsuizen ligt aanzienlijk lager dan die van mensen zonder. Vaak ontwikkelt zich er ook hyperacussis bij, overgevoeligheid voor geluid. In je leven wordt het dan een balans vinden tussen geluid dat je piep overstemd, maar niet zo hard is dat het hinderlijk wordt. In de praktijk is dat vaak lastig, want vaak is er veel geluid, of juist heel weinig (uitgaan, bieb, begrafenis, restaurants, etc).

    Herstel kan wel enkele weken duren (circa 6 als ik mij meen te herinneren). Overige bijkomst kan zijn dat je meer moe bent, immers zijn je hersenen aanzienlijk meer bezig met focussen op geluid dat je wilt horen en het filteren van de piep (of dat nou succesvol gaat of niet, energie kost het wel).

    Praktisch voor dit moment dus: voorzicht met water. En check of je uberhaupt het vliegtuig in mag terug naar NLD. Echt, doe jezelf een lol en check dat, desnoods vraag het aan het personeel als je al op het vliegveld staat, meld daarbij dan dat je trommelvlies mogelijk geklapt is en je slecht hoort met fluittoon, er zal wellicht iemand daar zijn die er wat verstand van heeft of je er mee kan vliegen (al raad ik een arts aan boven een piloot op medisch oogpunt)

    Reageer
    #5

    Ik heb precies dezelfde klachten alleen niet door een staafje maar vlak na een erge keelontsteking en ik ben ook erg verkouden ik ben een meisje van 14 mijn neus en keelamandelen zitten er nog in de dokter heeft me wel eens verteld dat de keelamandelen vrij groot zijn en omdat alles (keel neus oren) met elkaar verbonden staat zouden de amandelen verwijdert moeten worden? Verder ben ik erg gezond een hoge weerstand en dus bijna nooit ziek , dus ik vraag me af wat ik hieraan kan doen. Groeten Jessie

    Reageer
    #6

    Als je erg verkouden bent dan komt verstopt de verbinding tussen je neus en oren zich, dit lucht dan niet meer goed door vanwege al het snot dat er tussenin zit.

    Hierdoor kunnen je oren dichtklappen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld landen in een vliegtuig. Ze gaan dan niet zo makkelijk meer open, want immers de lucht die daarvoor nodig is wordt bij je neus geblokkeerd.

    Als je ook een piep hoort kom dat waarschijnlijk omdat je oren heel dicht zitten.

    Het gaat vanzelf weer weg, je kan het hoog uit wat versneller met een gewone neusspray die je ouders bij het kruidvat of de DA kunnen halen.

    Je kan proberen je oren open te laten ploppen zodat je weer beter hoort. Houd je mond dicht, knijp je neus dicht en probeer nu via je neus uit te blazen. De lucht kan nergens heen en gaat dan met kracht via de geblokkeerde weg naar je oren. Dit kan er voor zorgen dat je trommelvliezen weer de goede kant op ploppen. Soms helpt het hierbij als je een beetje voorover leunt. Het is dan wel een tijdelijk oplossing, je oren trekken vanzelf weer dicht totdat je verkoudheid over is. Het wat slechter horen kan nog wel even aanhouden, ook al is de verkoudheid weer weg.

    Reageer
Reageer op: Een pijnlijke ruis in mijn oor en ik hoor 50% minder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief