amandelen laten verwijderen

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben 21 jaar en heb vorige week maandag hebben ze mijn amandelen verwijderd en heb nu nog steeds last. Het gaat wel steeds beter en kan mijn pijnstillers redelijke uitstellen maar kan niet zonder. Eten doet erg zeer en het prikt onwijs. Ik leef nu meer op ijsjes en water. Mijn oor doet ook zeer maar de dokter zei dat, dat afkomt van de zenuw die daar loopt.
    Nou vroeg ik me af of iemand dit ook heeft laten doen op latere leeftijd en of er dingen zijn die verzachten met eten zoals soft/room ijs. Een boterham gaat nauwelijks en dat prikt soms onwijs.
    Ik ben het wel een beetje beu en krijg honger maar eten gaat niet, zie in alles eten en vind op het moment alles lekker haha..

    Tips zijn allemaal welkom...

    Reageer
    #2

    Het verwijderen van de amandelen bij volwassenen is geen pretje.....en je kunt er best 2-3 weken last van hebben. Troost: de klachten nemen geleidelijk aan af.
    Het beste wat je kunt doen is zorgen dat je voldoende drinkt, waterijsjes eten en op tijd de pijnstillers nemen. Beginnen met boterhammen zonder korst. In principe alles eten op geleide van pijn.
    Soft/roomijs raad ik af. Dat geeft slijmvorming en zorgt er dan voor dat je je keel moet schrapen.. Je snapt het al..dat gaat dus zeer doen.
    Maar het gaat over. En als vooraf veel last had van keelontstekingen: Die gaan dus ook over.

    Nog even volhouden dus.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Hallo, ik heb 2 weken geleden (8 April 2013) mijn keelamandelen laten verwijderen en ik ben 27 jaar. Ik heb ook op voorhand veel forums bezocht en ik vind het fijn dat ik nu zelf mijn verhaal kan delen met mijn mede lot genoten. Ik zal even neerpennen hoe ik het ervaren heb.

    De dag van de operatie viel zeer goed mee, ik werd door de verpleging na de operatie terug naar mijn kamer gebracht (moest een nacht blijven) en mijn vriend kwam ook net binnen lopen. Ik weet nog dat hij vroeg: En? Ik stak men duim op en zei nog het gaat hartstikke goed. (ik kon redelijk praten).

    's Avonds kwamen mijn ouders op visite en daar heb ik ook nog gewoon mee zitten praten. Ik dacht bij mezelf: als dit alles is dan valt het echt reuze mee!
    De dag na de operatie ging het helaas iets minder, ik was te snel, te blij geweest want op een gegeven moment is je narcose volledig uitgewerkt en dan heb je echt wel pijn! Iedereen kan zeggen wat hij/zij wil maar pijn doet het sowieso.

    De volgende dag kwam de arts kijken en alles zag er goed uit, ik mocht naar huis!
    Ik heb heel de dag ijsjes gegeten (die komen je na een dag echt al je neus uit) en veel ijswater gedronken. Op een gegeven moment ga je experimenteren en niet alles zal je bevallen van eten/drinken.

    Je hebt een zeer aparte smaak in je mond omdat er een soort witte bescherm laag over je wond in je mond komt. Maar ik heb bijvoorbeeld ranja in mijn ijswater gedaan omdat je het gewone water echt snel beu bent en dit ging redelijk.

    De eerste paar dagen waren de bekende baby potjes (maaltijden) men beste vriend. Je kan niet veel eten want alles blijft plakken en het smaakt gewoonweg niet. Ook kan je bouillion maken en goed laten afkoelen. En na een paar dagen heb ik asperges gegeten... die dingen vliegen zo naar binnen! ๐Ÿ™‚

    Ik kreeg 4 dagen na mijn operatie bloedingen, dus ik weer terug naar het ziekenhuis en ik mocht weer een nacht blijven. Maar de bloedingen waren denk ik mijn eigen schuld omdat ik die dag in de douche was gegaan en ik had de warm water kraan te ver open gedraaid (terwijl iedereen je daarvoor waarschuwt om het niet te doen).

    Ik heb er al bij al een goei anderhalf week goed last van gehad, bij mij deed het veel pijn maar zoals iedereen schrijft: ik ben super blij dat ze eruit zijn want ik had er zoooo veel last van! Altijd misselijk, altijd keelpijn! Echt, die pijn van de operatie is het wel waard hoor!

    Ik voel het nu nog, ik ben nu 2 weken en 1 dag verder, maar last heb je er in totaal ongeveer een week of 4 a 5 van. Maar ik kan alweer veel eten en drinken. Ik moet nog wel veel wegspoelen als ik eet, maar dit neem je voor lief want je hebt na een paar weken weinig eten gewoon echt honger!

    Met het eten/drinken heb ik nog een paar tips:

    - Garnalen met wat whiskey cocktailsaus
    - Witte vette vis met aardappelpuree
    - Asperges
    - Babymaaltijden
    - Aquarius drinken (zitten veel vitaminen en mineralen in en is wel een x lekker)
    - Yoghurt invriezen in de vormpjes van de ijsblokjes (is een x een afwisseling)
    - Melk na een week is ook wel lekker (niet de eerste week, maak je veel slijm aan)
    - Hoe raar het ook klinkt: kroeppoek, smelt in je mond en is lekker!

    Ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen... en mocht je de operatie nog voor de boeg hebben, sterkte en onthoud: als je er eenmaal vanaf bent, ben je echt blij!

    Groetjes Mientje!

    Reageer
Reageer op: amandelen laten verwijderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief