Om de zoveel tijd last van soort van benauwdheid

  • #1

    Beste,
    Sinds heugenis kan ik me herrineren dat ik om de zoveel tijd last had van soort van benauwdheid. Als kind al (geen astma) als tiener als volwassen. En het is eigenlijk altijd hetzelfde. Het gevoel alsof je neus/mond overgang verdikt en alsof het net onder je onderkaak ook verdikt-bedrukkend is maar dan naar binnen waardoor de lucht moeilijker naar je longen gaat. Als kind ging deze aanval naar paar minuten weg, maar laatst heb ik er 2 weken last van gehad en goed zelfs. Naar de dokter geweest die voelde wel een wat opgezette klier maar de longen waren schoon enz dus doorverwijzing naar de KNO arts maar die kon niks zien (logisch want op dat moment had ik ook geen aanval meer) allergie test gedaan deze kwam uit op boompollen, maar dan nog blijf ik erbij dat dit niet de oorzaak is. Want zelfs met allergie pilletje komt het terug. Stress vindt ik ook al gelijk een k*t excuus. Ik heb altijd gesport als 6 jarige stond ik al op het voetbalveld tot aan mijn 18e. Ben sinds de lange aanval gelijk gestopt met roken dus nu 4 weken gestopt met roken (yes). Ik hoest op het moment droog. En mijn slijm is wat taaier niet extreem. wie o wie herkent dit of kan me zeggen wat dit kan zijn

    Met vriendelijke groeten Manon

    Reageer
    #2

    Kan het een voedselallergie of intolerantie zijn? Ik heb het na het eten van kiwi.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Daar ben ik nog niet op getest geworden. Het zou kunnen maar van de andere kant denk ik ook weer van niet. Want van kinds af aan, en de aanvallen komen en gaan wanneer ze willen. Daar hoef ik niet specifiek voor gegeten te hebben.tijdens zo'n aanval voelt het letterlijk alsof het wat gezwollen is waardoor de luchtstroom niet vloeiend lijkt te gaan.kan dit door boompollenallergie komen?? De kno arts zei van wel maar op de een of andere manier ben ik er niet gerust gesteld mee omdat ik geen andere klachten van de allergie ondervind, ja af en toe een niesje of beetje jeuk onder de neus..

    Reageer
    #4

    Wat is het?

    Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. Zodra de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts in aanraking komen met het stuifmeel, raken de slijmvliezen geprikkeld. Dat kan veel klachten geven. De neus kan jeuken, waardoor u veel niest. U kunt ook last hebben van een verstopte neus of een 'loopneus'. Uw ogen kunnen jeuken, tranen of branderig aanvoelen. Uw keel kan droog en branderig zijn, waarbij u moet hoesten. Soms is er een kriebelhoest. Sommige mensen hebben een vol gevoel in hun hoofd. Ook een koortsig en moe gevoel kan het gevolg zijn.

    Al deze klachten zijn niet altijd het gevolg van hooikoorts. U kunt ook allergisch zijn voor andere dingen, zoals katten of huisstofmijt.

    De klachten treden op in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Bomen bloeien eerder dan grassen. Daarom krijgen mensen met een allergie voor boomstuifmeel al vroeg in het jaar (februari-maart) klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar (mei-juni) last krijgen. Sommige mensen hebben het hele seizoen last van hooikoorts, anderen af en toe een dagje. Het stuifmeel verspreidt zich in de lucht, vooral op zonnige, winderige dagen. De hooikoorts kan dan erger worden. Activiteiten buitenshuis, zoals wandelen, fietsen en kamperen, kunnen dan veel klachten geven.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF09.htm

    Reageer
    #5

    Ik heb al heel veel gelezen over hooikoorst, maar toch bedankt voor je berichtje. Alleen kan ik het nog niet plaatsen voor mijn gevoel. De hooikoorts kan indd samen gaan met benauwdheid oftewel astmatische benauwdheid. Maar ik heb geen piepende ademhaling of astma. Iemand zei al tegen me chronische tonselittis of chronische hyperventilatie, bij beiden kan ik ja en nee zeggen...

    Reageer
    #6

    Hoi Manon,
    Toch denk ik dat je een allergie hebt.
    Bomen-allergie ken ik trouwens niet, wel allergie voor bepaalde bomen, planten, struiken.
    En dan nog hangt het evan af of het gaat om plollen of bijvoorbeeld de sappen uit een boom.
    Laat je opnieuw testen, en uitgebreid deze keer. En laat je niet met een kluitje in het riet sturen; vraag om een test die alles omvat!
    Groetjes, Gus

    Reageer
Reageer op: Om de zoveel tijd last van soort van benauwdheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief