Huigklachten na tonsillectomie

  • #1

    Hi iedereen,

    Dinsdag 25-10 zijn bij mij de keelamandelen verwijderd (auw). Extra dagen heel erg veel gedronken en nu nog maar weinig last van de wonden, maar ik heb sinds een aantal dagen ontzettend last van m'n huig.
    M'n huig werkte bij het slikken de afgelopen week niet zo goed, dan kwam er water in m'n neus enzo. Nu sluit hij wel weer goed m'n neus af bij het slikken, maar ik zag net dat hij opgezet is, doorzichtig, vol vocht denk ik, er loopt een rood adertje doorheen en er zit een vochtblaasje op ofzo. Hij raakt m'n tong constant en dat is zo naar. Slikken doet ZO'N PIJN. Moet ik de kno-polie bellen? Of is dit iets wat normaal is na tonsillectomie en vanzelf weer overgaat?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde probleem,

    Dit is normaal, en gaat vanzelf over; duurt ongeveer 2-5 dagen en is 's avonds het ergst.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Na het laten verwijderen van mijn amandelen, 14 december, heb ik momenteel nog steeds last van een 'ulvitis'. Opgezette huig (hij heeft een andere vorm dan dat hij normaal moet zijn) en deze is lichter van kleur. Hij sluit mijn neusholte niet af en af toe komt er wat water in etc. Dit is nu een maand en 2 weken geleden dat hij geopereerd is, en ik vroeg mij af hoe lang het ongeveer kan duren totdat dit over gaat. Ik eet af en toe nog een ijsje (op het internet werd dit nog aanbevolen) maar het leven gaat ook gewoon door en ik gebruik mijn stem eigenlijk de hele dag (ook tijdens aerobics lessen extra hard) en ik kan dit eigenlijk geen rust geven. Iemand nog tips? Hoelang kan dit probleem duren? Tijd om toch maar even langs de huisarts te gaan?

    Mvg, anoniem

    Reageer
Reageer op: Huigklachten na tonsillectomie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief